Talalhatok egyedulallokent alberletet 3 gyerekkel?
Dontenem kell,vagy alberletbe megyek,vagy a nagy gyerekeim elkoltoznek az apjukhoz egy idore.rossz kapcsolat,nem tudja parom elfogadni a nagyokat,allandoan cseszteti oket.ahogy nonek egyre rosszabb a helyzet.
En osszel megyek vissza dolgozni,a kicsi 2 eves mult.
Szukosen de tudnam fizetni az albit ha mar dolgozom.
Van igy eselyem egyaltalan?teljesen butorozott,gepesitett kellene.
Kezdek ketsegbe esni,amiket eddig hivtam mind ramvagta a telefont legkesobb akkor mikor elmondtam,hogy egyedul lennek kereso :(
A probléma ott kezdődik amit írtál is... kicsi garzont nem lesz egyszerű mert 3 gyerekesnek nem akarnak kiadni. Egyedülállónál már 1 gyerekkel is sokan húzzák a szájukat hát még 3 gyereknél (ez azért érthető) Azt nem írtad,hogy merre mert nálunk pl 20km-es körzeten belül megyeszékhelytől faluba családiházat bérel az ember olcsóért és kisebb 1,5 szobás családiházat jobban kiadnak 4 főre mint egy ugyan akkora lakást.
Hazudni nem szép dolog,de az esélyed növelnéd azzal,hogy a férjed külföldön dolgozik és kb csak ünnepnapokon jön haza ezért főleg 4-en lennétek.
Miért nem veszel inkább CSOK-ra valami használt házat vissza nem térítendő 10 millióig?
Érdemes lenne utána járnod a bankoknál és ha munkaviszonyhoz kötött, akkor inkább kivárni azt a fél évet.
Úgy tudom, hogy az új CSOK már egyedülállónak is jár, a 3 gyerek miatt jogosult vagy rá.
Miért nem veszel inkább CSOK-ra valami használt házat vissza nem térítendő 10 millióig?
Minden bizonnyal azért nem vesz mert használt háznál 3 gyereknél kizárólag olyan van,hogy maximum 2,2 millió!!!!De kedves válaszadó azért sikerült jól elolvasnod ezt a CSOK dolgot mielőtt ajánlottad a válaszolónak.
Tény, hogy nem böngésztem végig, mivel nem vagyok érintett, ezt a Kérdezőre bíztam.
Ellenben, ha én lennék a helyében, akkor felvennék a 2,2 millió vissza nem térítendő CSOK mellé (amennyiben igazad van) 3-4millió hitelt és vennék egy szerényebb házikót.
Mondjuk ilyet:
vagy:
Egy biztos, hogy 3 gyerekkel nem fizetnék 80ezr/hó albérletet, hanem fizetnék havi 50-et a sajátomra.
Persze,sajat....de milyen?
Alap nulla,vizesedik,szigeteles nulla,futhetek reggeltol estig a 20 fokert,ott a bojler,a kemeny,a teto,a kerites,az ezer eves ablak.
Mennyi penz ez??plusz a buszra elmenne kb havi 15 ezrem ha nem tobb,ha be akarok erbi reggel 7 re munkaba,es elotte meg a gyereket is le akarom tenni a bolcsiben akkor indulhatnek reggel 5 korul a gyerekkel.a ket nagy meg nem annyira nagy,hogy ilyen hazban nyugodt szivvel egyedul hagyjam oket....
Azert nekem ez huzos lenne.
Oke,itt fizetnek 80 korul albira,de semmire nem kell koltenem.
Ott meg fizetnem a kolcsont,de mire osszesporolnek annyit,hogy helyrepofozzam kitudja all e meg.
Plusz nem tudom a csokot ilyen hazakra fel lehet e hasznalni.mert sztem az is meg van kotve,hogy kibaz alap erteke.de lehet tevedek.
Es amugy sem bizok a csokban,ismeros mar befurdott vele.csak akkor kapjak meg ha kicserelik az ablakokat,ha megcsinaljak a tetot,aztan a vegen ugy sem kaptak meg.pedig egy parrol beszelunk 4 gyerekkel.
Majdnem uszott nekik az egesz.a foglalo es amit a hazra koltottek.
En inkabb elmegyek albiba,aztan beadom az igenylesem egy tanacsi lakasra.
Te tudod Kérdező! Ahány ember, annyiféle elgondolás, aztán majd a jövő vagy igazol, vagy nem.
"Tanácsi lakás"? Hány éves vagy?
Mert a nagyanyám használja ezt a kifejezést az önkormányzati helyett.
Arra azért számíts, hogy a "tanácsi lakásra" is éveket kell várni, vagy megpályázhatsz egy ócska helyen levő felújítandót, amire szintén inged-gatyád rámegy és még csak nem is a tiéd.
Nekem tanacsi...na bumm 😂
Egy panelre azert meg mindig kevesebbet kell kolteni mint egy csaladira.
De lehet azert ragaszkodom ennyire a panelhez mert vilag eletemben itt laktam.
Egyszer laktam csaladiban 1 evet de nem szerettem.
En ilyen torzsgyokeres panelpatkany vagyok😉
Gyerekeket be tudod jelenteni valahova?
Mert ha igen akkor nyugodtan kiadható nektek a lakás.
Közjegyző előtt írtok szerződést igy ha valami van akkor a főbérlő kihagyhatja a bíróságot, itt lehetne gubanc a gyerek de mivel van bejelentett lakhelye ezért így ez se akadály.
Remélem találsz számotokra megfelelő lakást!
Nincs esetleg ismerős? Akár úgy is, hogy ismerős ismerőse? Esetleg Facebookon kiírni az ismerőseidnek, hogy szóljanak, ha van valami?
Sógornőm a 3 gyerekével így talált (a férje bántotta őket és ő viszont jól keresett, tudta is fizetni az albit).
Szurkolok, hogy rendbe jöjjenek a dolgok!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!