Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Az albérlőt megilleti-e a...

Az albérlőt megilleti-e a rezsicsökkentés, és azt a főbérlő hogyan számolja ki? (Többi lent)

Figyelt kérdés
Az általam albérlőként használt lakásban külön vízóra, gázóra és villanyóra van felszerelve. A számlákat egyetlen alkalommal sem láttam még, főbérlő minden hónap elsején leolvassa az óraállásokat, majd közli velem, mennyit kell fizessek egy-egy felhasználásért. A gázfelhasználásra úgy tudom, minden fogyasztási helyre az állam jóváírt 12.000 Ft-ot. Ebből én semmit nem kaptam, a főbérlő meg sem említette, nekem a teljes fogyasztást ki kellett fizetnem. Március hónapra konkrétan 16.000,- Ft-ot, úgy, hogy ez egy 1 szobás lakás, csak a szobában van fűtési lehetőség, és még a gáztűzhely fogyaszt, amin főzök. Véleményetek szerint a tulajdonos megkapta az általam bérelt lakás után az állami 12e Ft jóváírást? Az nem járna nekem vissza? És a többi fogyasztásra a rezsicsökkentés, azt például ő hogyan számolja ki, vagy adja nekem vissza? Kérhetem tőle? Segítő válaszotokat előre is köszönöm.

2018. máj. 9. 17:41
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Mindenkinek csak megköszönni tudom a válaszát. Úgy tűnik, össze kell szednem a bátorságom, a főbérlő elé állnom, és szembesítenem kell azzal, hogy nem ő a jogosult az általam felhasznált közszolgáltatások díjának kiszámítására, hanem kizárólag a szolgáltató. Ezt még nem tudom, miképpen tudassam vele.
2018. máj. 10. 12:00
 12/18 anonim ***** válasza:
Na ezért van nálam fix havidíj. Nyöszörgésnek helye nincs.
2018. máj. 11. 08:28
 13/18 A kérdező kommentje:

Látod, ezt a fajta megoldást teljesen tisztességesnek érzem. De az én albim így volt kiadó: bérleti díj + rezsi. Elfogadtam, mert számomra jó helyt van, nem kell sokat utaznom pl. a munkahelyemre. A választás során ez is sokat nyom a latban. Azonban a legtisztább megoldás a Tiéd, így nincs vita semmin, feltételeket elfogadtam, fizetek annyit, amiben megállapodtunk.

2018. máj. 11. 10:30
 14/18 anonim ***** válasza:

Pedig hányan néztek érte hülyének.

De hibáiból tanul az ember és a következő bérlőnél mindig kicsit javít.

Legalábbis szerintem.

2018. máj. 11. 12:44
 15/18 anonim ***** válasza:

12# vagyok még mindig. Én speciel azt javasolnám hogy ne kezdj el kötözködni a tulajjal. Az elején vállaltad hogy így fizetet a csekkeket, akkor ez van. Egyszer benyelsz 10 ezret.

De a kötözködő bérlő nem sokáig van megtűrve. Egyrészt én sem tűrném, másrészt ismerősöm egy (egyébként olcsó szoba) bérlésnél kezdett el nyavalyogni hogy miért ilyen dijcsomagú net van bekötve, meg hogyhogy annyi a közös ktg és következő hónapban már nem kellett oda fizetnie rezsit. Ki lett rakva. Inkább állt üresen a szoba egy ideig, mint hogy a pénzét beszedték volna.

2018. máj. 11. 13:15
 16/18 anonim ***** válasza:

12-es és még többi választ adó: az tényleg kötözködés lenne, hogy a bérlő látni szeretné, hogy mennyi is az annyi?

Vagy te ugyanaz a troll vagy, aki rendszeresen itt orbitális marhaságokkal traktálja a kérdezőket különböző albis témákban, miszerint a tulaj a király, a bérlő meg kb. csak adja oda a fizuját úgy egyben, és _talán_ elég lesz a patkánylukra? :)

2018. máj. 11. 17:29
 17/18 anonim ***** válasza:

Nem szoktam itt válaszolgatni.

Ha az elején nem akarta látni, akkor fura x idő után kérni.

2018. máj. 11. 17:35
 18/18 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem fura. Ha eleinte reálisnak tűnt, amit fizetek, utána viszont nem, akkor simán elkérhetem.

Ahogy a tulaj is kijelentheti, hogy fél év után megnézi a lakás állapotát, pedig korábban oda sem bagózott.

2018. máj. 11. 19:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!