Az albérlőt megilleti-e a rezsicsökkentés, és azt a főbérlő hogyan számolja ki? (Többi lent)
Látod, ezt a fajta megoldást teljesen tisztességesnek érzem. De az én albim így volt kiadó: bérleti díj + rezsi. Elfogadtam, mert számomra jó helyt van, nem kell sokat utaznom pl. a munkahelyemre. A választás során ez is sokat nyom a latban. Azonban a legtisztább megoldás a Tiéd, így nincs vita semmin, feltételeket elfogadtam, fizetek annyit, amiben megállapodtunk.
Pedig hányan néztek érte hülyének.
De hibáiból tanul az ember és a következő bérlőnél mindig kicsit javít.
Legalábbis szerintem.
12# vagyok még mindig. Én speciel azt javasolnám hogy ne kezdj el kötözködni a tulajjal. Az elején vállaltad hogy így fizetet a csekkeket, akkor ez van. Egyszer benyelsz 10 ezret.
De a kötözködő bérlő nem sokáig van megtűrve. Egyrészt én sem tűrném, másrészt ismerősöm egy (egyébként olcsó szoba) bérlésnél kezdett el nyavalyogni hogy miért ilyen dijcsomagú net van bekötve, meg hogyhogy annyi a közös ktg és következő hónapban már nem kellett oda fizetnie rezsit. Ki lett rakva. Inkább állt üresen a szoba egy ideig, mint hogy a pénzét beszedték volna.
12-es és még többi választ adó: az tényleg kötözködés lenne, hogy a bérlő látni szeretné, hogy mennyi is az annyi?
Vagy te ugyanaz a troll vagy, aki rendszeresen itt orbitális marhaságokkal traktálja a kérdezőket különböző albis témákban, miszerint a tulaj a király, a bérlő meg kb. csak adja oda a fizuját úgy egyben, és _talán_ elég lesz a patkánylukra? :)
Nem szoktam itt válaszolgatni.
Ha az elején nem akarta látni, akkor fura x idő után kérni.
Egyáltalán nem fura. Ha eleinte reálisnak tűnt, amit fizetek, utána viszont nem, akkor simán elkérhetem.
Ahogy a tulaj is kijelentheti, hogy fél év után megnézi a lakás állapotát, pedig korábban oda sem bagózott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!