Az albérlőt megilleti-e a rezsicsökkentés, és azt a főbérlő hogyan számolja ki? (Többi lent)
Én eddig az egyik lakásomra csak távhő számlát kaptam, igaz, 12000,-ft le volt vonva a számlából. Gázra többi ingatlanra még nem kaptam.
Többi (pl. villany/víz) fogyasztásra nem volt ilyen jóváírás, csak gázra illetve távfűtésre.
Én attól tenném függővé, hogy milyen áron bérlem/adom bérbe a lakást, ha piaci áron, akkor odaadnám a 12,000-et, de az én egyik albérlőm nagyon kedvezményesen lakik, és szállodában képzeli magát, havonta hívogat minden csip-csup problémájával, na ő biztos nem fogja megkapni
Sajnos az utolsónak igaza van .Buta dolog bemondásra fizetni. Akármoilyen kellemetlen ezt meg kellene vele beszélbed.
A kérdésre válaszolok. Azt illeti meg a 12 ezres jóváírás aki a lakásban lakik és fizeti a rezsit.
Én is kiadom a lakásomat és meg se fordult a fejemben, hogy az engem illet.
Én is lakok valahol és itt én is megkaptam a 12 ezres jóváírást.
Tehát a tulajt az illeti meg ahol lakik.
Már ne is haragudj, de te nagyon buta és naív ember vagy.
Téged ott vezetnek meg, ahol csak tudnak.
Komolyan gondolod, hogy a konfliktus elkerülése végett inkább fizetsz havonta több pénz a kelleténél? Hát lelked rajta, a te bajod.
Viszont. Jó nexusnak nem nevezném a ti viszonyotokat. Akkor lenne jó a viszony, ha a főbérlőd tisztességesen bemutatná a számlákat, ahogy azt kell(ene).
Volt már dolgom egy pár főbérlővel életem során, mindenkivel jó volt a kapcsolatom, mert tisztán, nyílt lapokkal játszottunk.
Aki (érthető okokból) nem akarta kiadni a kezéből a csekket, az bemutatta. Volt aki azért mert kértem, de volt akitől kérni sem kellett.
Olyan is volt, aki hozta a csekket, hogy fizessem be és a szelvényt visszakérte.
Nem tudom mennyit fűtöttél, milyen a lakás hőszigetelése, de nekem konkrétan a 12.000 úgy jött, hogy az egyik hónapban 0-ás csekkem volt és a következőből is még vontak.
Ismerősöm albérletben lakik, tőle az adott hónapban kevesebb pénzt kértek a csökkentés miatt.
Szerintem a legtisztább, ha szépen elé állsz és megkéred mutassa meg a számlákat.
Ha ellenkezik, vagy visszakérdez, akkor tuti hogy simliskedik. Ebben az esetben pedig jobb dobbantani onnan, hogy ne pumpoljon tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!