Kollégiumba tényleg csak az mehet akinek rossz a penzügyi háttere vagy messze lakik?
Figyelt kérdés
Érden lakok és a BME-re jelentkeztem, szüleimnek jó a fizetésük és majd vennénk lakást Pesten de lehet nem jön össze sulikezdésig, viszont én nagyon el szeretnék költözni ezért gondoltam a kollégiumra, viszont a család szerint biztos nem jutok be.2018. máj. 5. 13:29
1/5 anonim válasza:
A kollégiumi helyeket rangsor alapján "osztják ki". A rangsor elején a hátrányos helyzetűek és a messziről érkezettek állnak.
3/5 anonim válasza:
Iskolafüggő, nálunk Győrben a tanulmányi átlag meg a nyelvvizsgák jóval többet számítanak, mint a szociális háttér.
4/5 anonim válasza:
Én BME-n voltam, simán felvettek olyanokat, akik Budapest közelében laknak vagy kő gazdag családból jöttek. Utána pedig alapból a tanulmányi eredmény volt az elsődleges elbírálási szempont.
5/5 anonim válasza:
Azért a rossz pénzügyi háttértől és a távolságtól részletesebb a kollégiumi férőhelyek elbírálása.
Budapesten nehezebb kollégiumba kerülni, nagy létszámúak a felsőoktatási intézmények és az ország minden részéről, nagyobb távolságokról is költöznek be.
Ha csak alapjáraton a szülők magas fizetését nézem nem sok esélyed van, főleg jobb koleszokra.
Az már csak a magánvéleményem, és lehet érte lepontozni,hogy nagyon sok diák nem engedheti meg magának az albérletet, valóban rászorulnak a kollégiumra.Őket vélhetőleg nem az otthonról elköltözés vezérli,a híd alá nem mehetnek, de természetesen Te tudod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!