Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Szerintetek ez milyen ötlet a...

Szerintetek ez milyen ötlet a télire takarékoskodásra?

Figyelt kérdés

Albérletben lakunk egy gázzal (konvektor) fűthető lakásban. Mivel van két kisgyerek, akik miatt télen nem lehet hideg, arra gondoltam, hogy az idei télre előre takarékoskodnék a gázszámlára.

250 m³ gáz simán elmegy egy hidegebb időszakban. Leolvasás szerint fizetünk. A nyári hónapok így igen "olcsók". Tehát arra gondoltam, hogy megszabnék egy keretet, ami fixen a lakbérre, rezsire lenne csak szigorúan. Ami megmaradna belőle, az pedig félre lenne rakva.

Nem tudom mennyire érthetően írtam le, de szerintetek ez így jó lehet?

(35ezer a lakbér+10746ft a közösköltség, 185 a villany és 1200 ft a víz alapdíja. 629 ft a víz/m³, mi kb 10-14 m³ használunk attól függően, mennyit mosok. Sárosabb időben a szennyes is több. A villany 43ft, 125-135 kw-t használunk, a gáz meg ugye időjárásfüggő. Szerintem jóidőben 60-65ezer ft-ból ki fogunk jönni, a keret pedig 80ezer ft lenne, úgy gondoltam.)

2018. ápr. 3. 11:06
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
88%

Nekem van egy dugi dobozom, amiben a saját magammsl kötött boztosításom van :D

Van benne egy rekesz az autónak, ide havi 5-10000kerül, van egy rekesz a ház tatarozás/felújítás, ide havi 5000, és van egy rekesz bármi nemü nemvárt kiadáshoz, ide is havi 10.000ft.

Azért vezettem ezt be, mert hiába keresek picit jobban, mint az átlag, mégsem volt pénzrm soha ha épp fogorvoshoz kellett volna menni, vagy ha hirtelen elromlott az autó, vagy ha asszonykám kitalálta, hogy új fürdőszoba szelrényt akar...

Senki nem tud a kis dobozkámról, de mióta 5 éve bevezettem magamnak, azóta nem volt nemvárt megoldhatatlan meglepetésem sem.

2018. ápr. 3. 11:27
 2/18 A kérdező kommentje:
Ez is egy jó ötlet, köszi. :) lehet nekem iy ez kell, csak el kell dugni magam elől. :D
2018. ápr. 3. 11:56
 3/18 anonim ***** válasza:
Én azt csinálom, hogy mikor hó elején bejönnek a pénzek akkor lekötök annyit a számlámon, ami nem kell a havi dolgokra, ha jön valami váratlan, akkor ahhoz tudok nyúlni.
2018. ápr. 3. 12:49
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
De miért nem fizetsz akkor átalányt? Ugyanott vagy, mintha havonta félreraknál.
2018. ápr. 3. 12:54
 5/18 A kérdező kommentje:
A tulaj így szereti. Nem szerződéssel kiadott lakás. Olyan, hogy amíg fizetem, addig itt lehetünk, ha nem tudok fizetni, akkor aznap mehetek is... Ő jön, leírjuk az óraállásokat, az alapján fizetek.
2018. ápr. 3. 13:02
 6/18 anonim ***** válasza:

OFF: két kisgyerekkel ne legyetek ennyire illegálisan albérlőként, keressetek jobb megoldást, mert egyszer beüt a krach, és óriási bajban lesztek :(((( A szerződés mindkét felet védi.

ON: szerintem nem rossz ötlet, sőt jó, ha tartalékoltok.

2018. ápr. 3. 16:02
 7/18 A kérdező kommentje:
Most állunk helyre. Egy éven át küszködtünk. Ha a mostani tulaj nem adja ki, nem megértő,akkor nem lenne hol lakni.
2018. ápr. 3. 17:22
 8/18 anonim ***** válasza:
69%
Megértő akkor lett volna, ha tisztán intézi az ügyet (szerződés!!!), de most ezen nem akarok vitatkozni.
2018. ápr. 3. 18:17
 9/18 A kérdező kommentje:

Amíg fizetek nincs baj. Voltunk fedél nélkül, de most igyekszem úgy alakítani a dolgokat, hogy ilyen ne legyen. :)

Ezért próbálom kitalálni, hogyan takarékoskodjak.

Impulzusvásárló vagyok, hajlamos vagyok felesleges dolgokat venni meg minden. De ha már most gondolok a télre, akkor nem okoz gondot majd, ha megveszek a lányomnak pl egy pulcsit, a fiamnak egy kisautót vagy valamit.. :) és köszönöm a segítséget.

2018. ápr. 3. 18:37
 10/18 A kérdező kommentje:
Nem kaptunk lakást, az előző helyről meg el kellett jönni, ott nem anyagi gondok voltak. Csak gondoltam hozzáteszem. Nem vagyok annyira felelőtlen.
2018. ápr. 3. 18:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!