Albérleti feltételek!? Felháborîtó
Dohányzó, gyerekes, állatbarát vagyok, de eszembe nem jutna ilyesmin felháborodni.
Jogában áll valakinek a tulajdonát úgy védeni, ahogy akarja.
Egy büdös, agyondohányzott lakást még festés után sem lehet szagtalanná tenni, ha nem cseréli le az összes bútort is.
Kutya-macska:
Nekem nagyon jól nevelt kutyám van, mégis előfordult, hogy bepisilt és ott bizony felpúposodott a laminált parketta.
Vagy ugat, ha a gazdája elmegy, esetleg a bejárati ajtót a körmével kimarja, szétrág valami bútort, ágyon, fotelon heverészik, ami kutyaszagú lesz.
A macska a körmével szaggatja a bútorokat, függönyt és ha ivartalanított kanmacska, akkor még kegyetlen büdöseket spriccel is, ... mindig, mindenhova.
A macskaalom, hacsak nem veszel 5ezer Ft-os almot, az bizony szaglik és büdös, ha csak este érsz haza a munkából és tudod rendbe tenni. Sok lakáson érződik is a macskapisi szag.
Gyerek:
A kisgyerekek is tudnak kárt okozni, letépik a tapétát, összefirkálják a falakat, bútorokat, bepisilnek az ágyba, stb.
Ráadásul nemfizetés esetén a kiskorú gyerekkel élőket nehezebb kitenni, akárki, akármit is mond.
Lehet, hogy vannak bérlők, akik dohányoznak, gyerekük, állatuk van és mindezeket kordában tudják tartani, de aki kiadja a lakását ezt előre nem tudhatja és a fölösleges cirkuszok elkerülése végett inkább ilyen feltételeket szab.
Keress olyan kiadó lakást, ahol ezek nem feltételek!
Mivel a lakás továbbra is a tulajdonosé, ezért nem akarja, hogy utána egy romhalmaz maradjon a kiköltözés után.
Az teljesen jogos, hogy ö dönti el, MILYEN embert enged a lakásába. A kisgyerekes család esetében neki lesz problémája a szomszédokkal, ha zajosak - és a kisgyerekek ZAJOSAK! -, a kisállatok a legtöbbször büdösek, ami a szomzsédokat is zavarja, meg a lakásból való kiköltözés után sem egyszerü eltüntetni, a dohányzás nyomait, szagát meg megszüntetni jóformán lehetetlen, stb.
Az, hogy EZEKET a hirdetésben már feltüntetni, neki is sok fölösleges idöt megtalarít, meg az esetleges bérlöknek is, mert nem rabolják egymás idejét.
A kaució meg természetes dolog, ez arra való, hogy a kiköltözés után a lakók által okozott károkat, állagromlást, rezsitartozást fedezze, ha a lakó "elfelejti ezeket rendetni, mielött elmegy.
Amennyiben a lakást rendben adja át és az összes rezsit és egyéb költségeket lerendezi, mielött elmegy, akkor a kaució visszajár neki. (És a "kauciót lelakom" törvényellenes, mert ez nem arra való)
Nem hiszem, hogy jobban járnál te vagy más valaki, hy egyáltalán nem adnának ki lakásokat, de szerintem veled van baj, ha nem tudod felfogni, hogy a tulajdonos nem akarja, hogy a lakása tönkremenjen mások miatt.
2-es voltam
jav.: ... ha NEM ivartalanított ...
Jogos ha valaki félti a lakását. A dohányzás, gyerekek, kutya sok kárt tud okozni.
Ráadásul érthető, hogy nem szeretnék ha lelaknák a lakást, vannak olyan károk amelyet a bérlő ott tartózkodása alatt is a főbérlőnek kell fizetnie.
Ha valaki vesz egy lakást sok millióért, és még sokat költ a felújításra, akkor érthető, hogy megválogatja a bérlőket.
A bérlők annyit látnak, hogy a tulaj csak otthon fetreng, és beszedi a pénzt.
A korszerűsítésre, háztartásigép-cserékre, állagmegóvásra fordított pénzekről nincs tudomása.
És a "kaució" szót "kaukció"-nak írja.
Egy jól szituált nő, aranyos cicával amortizálta le teljesen a lakásomat.
Mikor kiköltözött még a kauciót is visszaadtam, nem lehetett észrevenni semmit. De egy hét múlva kánikula lett, és az egész lakásban olyan penetráns macskahúgyszag terjengett, hogy nyitott ablakok mellett sem lehetett meglenni benne.
Végül az egész lakást újra kellett parkettáztatnom, mert hiába hívtam takarító vállalatot, nem lehetett megoldani a problémát.
A parkettás azt mondta, hogy a macska szanaszét hugyozta a parkettát, befolyt a pisi a parketta réseibe, a fa magába szívta, és mikor jött a kánikula, a pisi elkezdett bomlani ammóniára.
Szóval megengedő voltam, de súlyos tanulópénzt fizettem.
Az életben többet állattal nem költözik be senki, az holtbiztos!
Nálam sem lehetett dohányozni + cica sem. Kiskutya jöhetett. Én lakásom, én szabom a feltételeket. Akinek nem tetszik, nem veszi ki.
A gyerek meg azért rizikós, mert a nem fizető gyerekes bérlőt szinte lehetetlen kitenni, mert gyerek nem mehet utcára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!