Héra cserépkályhás fűtést ki lehet cserélni konvektorosra? Ha igen mik a feltételek, mennyibe kerül?
Mármint a cserépkályha helyére szeretnél konvektort tenni?
Ha igen, először ki kéne deríteni, hogy csak te vagy-e abba a kéménybe bekötve, azt kéményes cég tudja neked elmesélni, utána kéménybélelés végig, ami mind a te költséged, az olyan 300e lesz, utána gázterv, mert változtatsz a nyomvonalon, készüléken, az olyan 100e körül, reméljük, hogy nincs menetes kötés a gázvezetékeden sehol, mert akkor teljes vezetékcsere a mért oldalon (a lakásodon belül), aztán kérdés, hogy a gázművek engedélyezi-e a kéménybe kötött konvektort, mert az az égési levegőt a szoba légteréből nyeri, ha engedélyezi is, akkor állandó keresztmetszetű égésilevegő bevezetést fog előírni ami azt jelenti, hogy ki kell fúratnod a faladat a szobában, így az hűlni fog mint állat.
Szóval szerintem nagyon nagy macera, sok buktatóval.
"kérdés, hogy a gázművek engedélyezi-e a kéménybe kötött konvektort"
Igen, azt engedélyezik.
"ha engedélyezi is, akkor állandó keresztmetszetű égésilevegő bevezetést fog előírni ami azt jelenti, hogy ki kell fúratnod a faladat a szobában, így az hűlni fog mint állat."
Ezt nem értem. A legtöbb régiépítésű lakásban kéménybe kötött gázkonvektor van vagy kémény
be kötött cirkó, nálam is, és nem tudom hova tenni, amit erről írsz.
Nem a parapettel kevered? Azt már nem engedélyezik, tehát nem lehet kiépíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!