Tata vagy Tatabányán szeretnénk önkormányzati lakást. Hogyan lehet megszerezni, mennyi időbe kerül, milyen feltételek vannak, illetve hogy valakinek van már ebben tapasztalata?
Amikor utoljára kérdeztem, (kb. 4 éve) akkor ilyesmi volt a követelmény Tatabányán:
- Ne legyen a neveden ingatlan
- legalább 5 éve tatabányai lakos
- meghatározott kereset, az összegre már nem emlékszem de valahogy 100 nettó körül volt. Meg volt határozva az egy főre jutó kereset, a minimum és a maximum is, emi eléggé leszűkíti a pályázók körét.
- 3 hónapnál nem régebbi jövedelem igazolás.
Ha a fentieknek megfelel valaki, akkor minden hónapban kiírnak lakásokat, amire épp lehet pályázni. Van hónap, amikor egy lakás sincs kitéve, van , hogy több is és pályázhatsz mindre. Aztán ezt minden hónapban meg kell ismételni, mert valamiféle sorrend (és protekció) alapján választanak ki. Egy ismerősőm, protekció nélkü 2 évet pályázott és akkor sikerült egy kis garzont kertvárosban megnyerniük. Elsőbbséget élveznek az egyedülálló- gyermeket nevelő szülők. Érdemes bemenni az önkormányzathoz és személyesen rákérdezni, hogy jelenleg mi a szabály.
Régeben volt licitlakás is, amit valamivel könnyebb volt elérni. Ahhoz kellett némi tőke. Mondjuk fél milla. Kiírtak egy lakást, és az vitte, aki a legtöbbet ajánlotta. A felajánlott összegért cserébe, pedig kevés bérleti díjjal terhelt lakásban lakhattál 5 évig. Mondjuk 500 ezret befizettél és utána 5 évig havi 8 ezer volt az albidíj + a rezsi.
Hogy most hogy lehet, nem tudom. Én nem estem bele a pályázók körébe..
Tatán nem vagyok képben, de azt tudom, hogy itt is kritérium , hogy tatai lakos legyél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!