Költöznétek így másik albérletbe? Vagy nem éri meg feladni a mostanit?
Jelenlegi albérletem:
Lakóparki lakás, nemrég lett építve. Csendes, nyugis környék, 5 perc sétára van egy nagy Tesco, DM, Lidl és Aldi, a villamos megálló 7-8 perc, de ha sietek, akkor 5. Egyedül élek egy nappali+hálószobás lakásban. A szomszédokkal semmi gond nincs, a lakás tulajdonosa is az év nagy részében külföldön van, 3-4 havonta megnézi a lakást 5 perc alatt és ennyi. A számlákat küldi folyamatosan scannelve, a rezsit is neki utalom. Bármi probléma van (pl. beázás, dugulás), szólok neki és általában 1-2 napon belül küld szerelőt. Szerencsés vagyok, mert a legtöbb ismerősöm vagy arra panaszkodik, hogy a szomszédoktól nem tud élni, vagy pedig a főbérlő jár a nyakukra.
Viszont ez elég távol van a belvárosi résztől, este 11 után már csak taxival közlekedek (egyetemistaként pedig azért akad pár buli ugyebár). A lakásért 70 ezret fizetek, plusz 7 ezer közös költség és a rezsi, ami 15-20 ezer.
Most nézegettem az ingatlan.com-on lakásokat és van egy, ami az egyetemhez közel van, 40000/hó (plusz közösköltség). De lenne két lakótársam, egy 10 nm-es szobáért fizetnék ennyit. Nem felújított, elég régi lakásnak tűnik a berendezések által is. A fürdő is elég pici, viszont ugye a környék jobb... Mármint a mostanival sincs gond, csak itt inkább gyerekes szülők laknak, vagy idősebbek, kb. még egy egyetemistával sem találkoztam.
Márpedig ezt neked kell eldöntened. Sőt, meg kell nézni a lakást. Még képen sem olyan a helyzet, mint élőben, tudnék mesélni. Nyilván vannak hátrányok és előnyök, mérlegelj, mi fontosd számodra, illetve vállalod-e a kockázatokat (hiszen ami jókat írtál az elsőnél, annak egy részét nem tudod előre).
Még a jelen esetben is opcionális a taxi, az is a te döntésed, nyilván telik is rá. Én sosem jártam taxival, viszont 1 óránál távolabbra is gyalog (napi szinten, munkába, túlóránál is :D) s ezzel nem volt semmi gondom (úgyis kellett a mozgás), sőt, a belvárosban utáltam lakni, rossz tömegközlekedéses zöldövezetben sokkal jobban.... Ezt más nem tudja helyetted eldönteni, ennyire eltérőek vagyunk. Ami az egyik embernek nagy hátrány, az a másiknak előny is lehet vagy semmiség.
Én biztos a közlekedésben engednék. Otthon csak többet vagy mint buliban. Max buli után éjszakai járatokkal megoldod + kis séta.
Más linket adtam, bocsi. Ez a normál éjszakai.
A lakótársak személyisége is lutri.
Nyilván a jobb oldalukat mutatják, míg nmegnézed a lakást, de utána...
a pl horkol az egyik, hiába van másik szobában, én éltem így együtt valakivel, kikészített. Hiába ordítasz át, ő nem tehet róla. Én meg így nem tudtam aludni.
VAgy ha mindig megeszi a kajádat a hűtőből.
Vagy midnen szrt otthagy maga után, nem szeret mosogatni, rendet rakni. Esetleg fürdeni se.
Jönnek hozzájuk, ott hülyülnek, viháncolna, isznak, miközben te a legfontosabb vizsgádra készülnél, és nem mondhatod, hogy menjenek máshova, mert otthon ingyen van, meg ugyanolyan joguk van ott lenni, mint neked.
Várni a fürdőszobára, mikor dürgős dolgod lenne, vagy hazaérsz 40 fokban csatak izzadtan, és fél óráig be sem jutsz.
Vagy mikor egy idegen után mész wc-re és olyan szag van, hogy elszédülsz... tudom, ezek természetes dolgok, de csak akkor, ha valakinek nincs más lehetősége, és neked azért van. Nem is rossz.
A 70 ezer egy nagyon baráti ár, úgy lecsapnának rá utánad, hogy ihaj. Sose találnál még egy ilyen jó lakást jó helyen ennyiért.
Egyedül 70.
A másik helyen meg alkalmazkodni kell, és a 40 ezer az 120-ra jön ki a 3 embernek, úgy, hogy régebbi a akás meg rosszak a bútorok, stb.
Szerinted ez reális?
Konkrétan féláron bérled a jelenlegit.
Ja, amúgy hiába rossz meg ósdi a másik, a 40-re már kb ezren lecsaptak, míg te ide kiírtad a kérdést. Tuti a hirdetés percében már volt jelentkező,gy egyetemisának számít a pénz, szóval jó eséllyel hiába agyalsz, az a szoba már ki van adva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!