Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Határozott időre szóló szerződ...

Határozott időre szóló szerződés felbontása? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
1 hónapja bérlek egy lakást, augusztus 31-ig írtam alá a szerződést. 2 havi kaukciót fizettem. A lakás nagyon szép, felújított állapotban van ,legfelső emelet. 4-5 napja a mennyezeten ill. a külső falakon beázás jelent meg ill. penész. Az lenne a kérdésem, hogy ilyen esetben bontható a határozott időre kötött szerződés? Nem tudtam a lakás valós állapotáról, amikor aláírtam a szerződést. Szomszédoktól megtudva itt régen egy idős ember lakott és a lakás nagyon elhanyagolt állapotban volt. Valószínűleg folyamatosan ki fognak jönni a hibák... :/
2017. dec. 20. 21:12
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

A tulajdonosnak szólj, hogy hárítsa el a problémát, vagyis, intézkedjen az elhárításról.

Ha ez nem történik meg rövid határidővel, akkor rendkívüli felmondással élhetsz.

Érdemes mindent papírozni.

2017. dec. 21. 06:54
 2/7 A kérdező kommentje:
A beázással mit fog tudni kezdeni? De ha tud is valamit kezdeni, felteszem a téli időszak alatt úgyse oldja meg.. :/ csak akkor él a rendkívüli felmondás ha megkerem és nem tesz ellene? Az a baj már nagyon nem is akarok itt maradni, mert csak látom, hogy ez egy összecsapott munka volt, mármint a lakás felújítás.. Már tegnap este a függönytartó is kiszakadt a mennyezetről.
2017. dec. 21. 07:40
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Még a saját lakásnál is előfordulhatnak ilyen dolgok, (beázás, karnis) amik miatt az ember nem adja el a lakását és költözik tovább, hanem kijavítja.

Én indokolatlannak érzem a felháborodásod, mert ezek olyasmik, amiket előre nem lehetett látni.

A karnis megjavítása csak egy csavarhúzó kérdése, amit te is megtehetsz, de ha nincs rá affinitásod, akkor kérd meg a tulajt.

A beázás már problémásabb, azt sürgősen orvosolni kell, ha a tulaj nem intézkedik záros határidőn belül, akkor jogos a felmondás, a szerződésben foglalt felmondási idővel.

Azt viszont kalkuláld bele, hogy most az ünnep előtt pár nappal ezt intézni elég nehézkes, nincs ember, vagy már nem vállalnak el semmit, mert karácsonyig azt fejezik be, amin jelenleg dolgoznak.

Ellenben mire letelne a felmondásod, addigra a hiba is el lesz hárítva, ami miatt felmondtál, hiszen ez elsősorban a tulajdonos érdeke.

2017. dec. 21. 10:03
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

"Szomszédoktól megtudva itt régen egy idős ember lakott és a lakás nagyon elhanyagolt állapotban volt."

Ennek semmi köze a lakás jelenlegi állapotához.

Biztos nem az öreg miatt esett le egy cserép a tetőtől, vagy mi a fene az oka a beázásnak.

Ha neked már nincs kedved ott lakni, akkor hivatkozhatsz a beázásra és bonthatsz szerződést, de én úgy érzem, hogy valamiért csak ürügyet keresel.

Ha a tulajdonos intézi a hiba elhárítását, akkor nem jogos a rendkívüli szerződésbontás, tehát nem jár vissza a kaució. Egy ingatlannál mindig történhetnek hibák, amit kijavítanak, nem pedig költöznek.

"Valószínűleg folyamatosan ki fognak jönni a hibák"

Ez csak tippelgetés és nem ok! ...és mi van, ha nem?

De ha van szerződésetek, akkor abban le van írva, hogy rendkívüli szerződésbontásnak mik lehetnek az okai illetve mik a következmények.

2017. dec. 21. 10:36
 5/7 A kérdező kommentje:

3/4

Igen, még saját lakásnál is előfordulhatnak ilyen dolgok és ha megvettem volna ezt a lakást, fognám is a fejem, hogy átvágtak, ugyanis a tulajdonos is mondta, hogy sosem volt penész ill. beázás, a szomszédok viszont mondták, hogy sajnos elég gyakori.

4/4

de, elég sok köze van a lakás jelenlegi állapotához a régi állapotnak, ugyanis valószínűleg ez nem most alakult ki, mármint a penész, hanem csak ráhúztak egy tisztasági festést és el lett szépen tüntetve a penész. Szerződésben nincs leírva, hogy mi vonatkozik a rendkívüli szerződés bontásra.

2017. dec. 21. 11:15
 6/7 xswerdy ***** válasza:
100%
a tető javítás alapvetően a társasház dolga, de a közös képviselőnek alapvetően a tulaj tud szólni.
2017. dec. 21. 17:26
 7/7 anonim ***** válasza:
Megtámadható a szerződés, de bizonyítani nehéz lesz. Hogy te mit tudtál, az senkit nem érdekel, kérdés, mit írtál alá a papíron. Érdemes közös megegyezésre jutni, 1 hónapot elbuksz és mész.
2018. jan. 5. 01:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!