Próbaidő alatt szeretnék felmondani. Hétfőn vinném be a felmondásról szóló nyilatkozatomat aláíratni. Szerintetek az alábbi forma/fogalmazás helyes?
Hétfőn, a még tartó próbaidőmön belül szeretnék felmondani.
Ez az első, általam tett felmondás. Így elég tapasztalatlan vagyok a dolgokat illetően.
Most kezdtem el mindennek utánanézni.
Mivel láttam, hogy nincs megszabott írásos forma(nyomtatvány) határozatlan idejű felmondáshoz, így magam írtam meg.
Ez az alábbi:
Szabályos ez? Jogilag nem lehet belekötni majd?
Előre is köszönöm!
Persze, ezt tudom, csak az a kérdés, hogy ez a papírforma megállja majd a helyét akkor is, ha pl. hátba akarna támadni.
Nehogy később amiatt váljon érvénytelenné, mert valamit elírtam.
Köszi!
Huh... :D Megnyugtató.
Remélem holnap is egész nap ezen kattogsz még és válaszolhatok a csodás kérdéseidre.
Tanács: Ha ennyire bevagy tojva a főnöktől akkor egyszerűen ne menj be és add fel postán ajánlott levélként a felmondást.
Figyelj!
Attól, hogy megpróbálom megfelelőképpen körüljárni a témát, még nem vagyok ám *annyira* betojva!! :D
Engem eddig nem avattak be a dolgokba. Tudod, suliban azt megtanítják, hogy egy mondatban hogy húzd alá az alanyt, állítmányt, tárgyat... meg még ennél is jellegtelenebb, felesleges dolgokat, de azt nagyon erőltetik...
De azt nem, hogy a munkahelyi szituációkat, helyzeteket hogyan kezeld, mik az eljárások, (jog)szabályok.
Pályakezdő vagyok, tapasztalatlan a témában. Ennyi.
Az meg - gondolom Te is tudod - nem kötelező, hogy a kérdésem alá írj, ha úgy érzed, ez a sokadik, s értelmetlenül lett kiírva.
Ott a pont kérdező! Megnyerted a hónap válasza kitüntetést :D
A szögfüggvények nagyon mennek, de 23 évesen anyukám tanította meg, hogy kell számlát befizetni a postán :D szégyen gyalázat.
Nincs azzal baj, ha alaposan körüljársz egy ilyen témát. Te legalább megpróbálod elkerülni, hogy belefuss valami buktatóba
Tökéletes, én ennél sokkal egyszerűbb, kézzel írt papírt adtam át ott helyben összefirkálva, miután közölték mit kellett volna még ledolgoznom órákon át hulla készen pénteken este.
Hétfőn már mentem vissza a papírjaimért...
"Börtön? Fejvesztés? Pénzbüntetés?"
Jajj, dehogy!!
Azért nem estem rajzfilmes túlzásokba.
Annyi épp elég lenne rossz esetnek, ha pl. kötné az ebet a karóhoz, hogy érvénytelen ez a felmondás, aztán pedig elmenne egészen addig, hogy jogász beleköt, hogy ez-és-ez nem érvényes, s onnantól az nem érvényes szerződés.
Én meg ott lennék próbaidő után, ami nem lenne egy jó helyzet.
És azért veszem számba, hogy hátbatámadhat, mert már nagyon el van mérgesedve a viszony köztünk.
Csomószor ordibált, káromkodott velem, botránnyal fenyegetőzött... azzal is persze, hogy kirúg...
De esnek szét a dolgai... a legfontosabb mérnöke elment, legfontosabb informatikusa már jóideje elment, dokumentálatlanul hagyva az általa épített rendszereket; előttem 3 informatikus mondott már fel sorban; az informatikai részlegen tartott partnerei kezdenek elpártolni...
Az eddigi dolgaiból meg bőven az látszik, hogy képes lenne inkább még egy inkompetens, képzetlen embert is ott tartani, s azzal, hogy túlórázásokra, sőt éjszakázásokra kényszerít, legalább úgy-ahogy 10 problémából 5-öt megoldok...
Ez az az eset, amikor balhézik és pattog, hogy fejetlenség van, ugyanakkor 90%-ban erről az Ő irányadása tehet, de ezt nem képes belátni magáról, viszont fejvesztve keresi a bűnöst, s próbál torolni.
Az ilyen ember már nem gondolkozik racionálisan. Erre kell készülni akkor is, amikor felmond neki az ember. Hiába van próbaidőn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!