Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mit lehet csinalni egy olyan...

Mit lehet csinalni egy olyan berbeadoval, aki duheben kettetepi a berleti szerzodest?

Figyelt kérdés
2017. nov. 21. 12:06
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Es utana mi lesz? Okolre megyunk? Amig megvan a papir, addig legalabb meg tudom mutatni ugyvednek/rendornek, ha ennek a csavonak esetleg meg jobban elszallna az agya.
2017. nov. 21. 16:13
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Csinálj fénymásolatokat, azokat tépkedheti.
2017. nov. 21. 16:39
 13/21 TappancsMancs ***** válasza:
Különféle indokolt esetekben felbontható a szerződés. Vidd el megmutatni ha a sajátodat tépte el valami jogi személynek. Illetve mondd el a helyzetet. Aztán spuri, de előbb keress másikat. Amúgy meg bérlőként nézz utána a jogaidnak és kötelességeidnek. Tudnod kell.
2017. nov. 21. 18:21
 14/21 A kérdező kommentje:
Pontosan tudom, mik a jogaim es kotelessegeim, csak arra nem szamitottam, hogy nem lehet oket ervenyesiteni. Jogi irodanal is azt tanacsoltak, hogy ne csinaljak semmit, mert nem nagyon van mozgaster, hiaba szegi meg konkretan a szerzodest. Jo tudni, hogy egy berleti szerzodes nem er sokkal tobbet egy vecepapirnal...
2017. nov. 21. 18:28
 15/21 anonim válasza:

Ez ugyi nem rendes különbejárarú albérlet hanem szoba, a többi minden közös? Egyébként honnan látná ki jön hozzád.

Zárojelben: ha a szerződésben egy személynek van kiadva az ingatlan akkor állandó jelleggel nem költöztethetsz be barátnőt, ebben igaza lehet a főbérlőnek. Persze egy kufircra feljöhet nem kétség.

2017. nov. 25. 11:30
 16/21 A kérdező kommentje:

Utolso: igen, az o hazan belul van a szoba.

Es persze, allando jelleggel nem johet, ez a szerzodesben is le volt irva, csak hat nem is errol volt szo. Hanem a szerzodes szerinti egy-egy alkalomrol. A csavonak amugy nem ezzel volt baja, mert errol beszeltunk, az is felmerult korabban, hogy fizetek neki kulon, ha mondjuk heti 1-2-nel tobbszor jonne at (ezt o ajanlotta fel). De aztan meggondolta magat, es egyetlen alkalomra se engedte nalam aludni, mondvan, nem akar idegeneket a hazaban. Csak akkor meg ne irjon es irasson ala olyan szerzodest, amiben meg benne van, hogy megtehetem. Feketen-feheren le van irva. A tobbi engem nem erdekel, elhiszem, hogy kenyelmetlenseg neki, de o ezt vallalta a szoba kiadasaval. Akkor vagy ne adjon ki szobat, vagy mondja el ezt a kitetelt az elejen. Termeszetesen az elejen fut-fat igergetett, hogy majd hozhatok baratnot, itt is alhat, erre tanum is van. Ha lenne ra idom, energiam, es raszanando penzem, szerintem pert nyernek ellene, de nem erdekel annyira az egesz. Mar csak nagyon keves ideig vagyok ott, semmi masra nem vagyom, minthogy visszakapjam a letetet, es soha ne lassam tobbet. Idiota.

2017. nov. 27. 11:06
 17/21 A kérdező kommentje:
Egy idegen orszagban vagyok, azt hiszi, ki kene nyalnom a segget halabol, hogy jo aron berelhetek tole egy szobat egy teljesen jo hazban. Csak az nem ugy megy, hogy o kiadja aron alul, aztan meg onkenyesen leszarja a szerzodest. Egyebkent nagyon szivesen beperelnem, mert megerdemelne. Nem hiszem, hogy a jovobeli berloi ezt turni fogjak.
2017. nov. 27. 11:09
 18/21 anonim válasza:

Németország? Laktam én ia ott bérházban. Nagyon kényes emberek, egy hajszál leesik fel kell venni.

Perelni nem érdemes, azt ő nyerné. Az hogy ki mit mondott teljesen lényegtelen, ami le van irva az számít.

2017. nov. 28. 10:04
 19/21 A kérdező kommentje:

"Perelni nem érdemes, azt ő nyerné. "

Miert o nyerne? Legyszi ezt reszletezd, mert nagyon erdekel.

Es en is pont arrol beszelek, hogy mi van leirva. Az pl le van irva, hogy a baratnom ottejszakazhat, ott az alairasa. Meg az is, hogy nem jarkalhatna be a szobamba, ha nem akarom (zar nincs, mas meg nem erdekli, rend- es szelloztetesmanias). Miert nem nyernek pert? Vannak itt ismeroseim, sot, tanum is. Felvetelt is csinalhatnek rola, ahogy nem tartja tiszteletben a szerzodest.

2017. nov. 28. 11:53
 20/21 anonim válasza:
Azért nyerné ő mert gondolom az van írva a szerződésbe hogy látogatót fogadhatsz néha, ennyi. Az nem éjszakára érvényes tudtommal. Amúgy pontosan mi lenne a per objektúma? Ha nem valami nagyon kézzelfogható egyértelmű dolog akkor meg se kezdődik a per és máris vesztettél.
2017. nov. 29. 09:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!