A bérleti szerződésünkben benne van, hogy a karbantartást és a javítást a bérlő fizeti, mit takar a javítás fogalma?
Figyelt kérdés
Ha valamit rendeltetésszerűen használok, de mondjuk meghibásodik, akkor is én javítom? Mondjuk van valami ósdi hűtő, ami tönkre megy, akkor is én állom?2017. szept. 25. 17:10
1/4 anonim válasza:
Hát ha ezt írtad alà, akkor igen.
2/4 anonim válasza:
Vagy veszel magadnak egy hűtőt amit majd viszel tovább.
De ezt szerintem becumiztad, ilyet nem írunk alá. A alap háztartási gép a főbérlő dolga. Bojler, tűzhely, hűtő, gáz konvektor, kazán stb. A kávéfőző meg a villanyborotva, hajszárító stb. meg a te dolgod. Vili?
3/4 anonim válasza:
Én is aláírtam, tisztázni kell mi tartozik ebbe. Mi aláírás előtt megbeszéltük. Elmondta, hogy szerinte nyilván, ha beázás van, elromlik az ő mosógépe, stb., az az ő dolga. Ugyanakkor ha tönkremegy a zuhanyfej, vagy kiég egy égő, az az én dolgom. Nagyjából ennyi.
Addig nem írnám alá, amíg el nem mondja szerinte mit takar ez a pont.
4/4 anonim válasza:
A javítás azt jelenti, hogy nem veszünk újat helyette, hanem visszaállítjuk működőképes állapotba. Ha már annyira elromlott, hogy nem javítható, akkor a tulajdonos vesz egy újat. A karbantartás pedig időszakonkénti rendszeres felülvizsgálatot jelent. Ezek a tételek a hatályos jogszabály szerint is a bérlő költségét képezik, ellenkező megállapodás hiányában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!