Miért mondják azt a nagyokosok, hogy az albérlet csóróknak való, amikor épp a csórók nem tudják megfizetni?
Kedves 20-as!
Én nem vagyok munkaközvetítő, csak használtam a netet, amit neked is ajánlok, ha kíváncsi vagy.
Írtam példákat a hozzászólásomban, ha érdekel, keress rá!
De elmesélem neked, hogy pl. udvartakarítóknak nettó 1000Ft/órával van munkalehetőség, ezt is meg tudod találni.
És ahogy a mondás tartja, "Aki (komolyan) keres, az talál!
Sok szerencsét!
Ki dolgozik manapság nettó 100-ért? Rengetegen az alatt.
Én közfoglalkoztatott adminisztrátor vagyok bruttó (!!!) 106 555 forintért (nettó 70 859 Ft). Diplomával, 3 szakmával és 2 középfokú nyelvvizsgával. Volt jogász végzettségű kollégám, ugyanezért a bérért robotolt.
Felvettek volna HR-esnek, nettó 120-ért. A bejárási költség elvitte volna a két fizetés közötti különbséget, így meg csak át kell mennem az úton, a munkahelyemmel szemben lakom.
Ezelőtt a diplomás szakmámban dolgoztam, kötetlen munkaidőben, ami a munkáltatónak kényelmes volt, mert a kötetlenség abból állt, hogy bármikor ugraszthatott, a napi munkaidő viszont úgy nézett ki, hogy ha elvégeztem a napi feladataimat, akkor mehettem haza, ezért csak 6 órásba jelentett be, 120 bruttóért, amiből 79 ezret kaptam ki. A soron kívüli beugrásokért semmit nem fizetett, pedig nem volt hétvégém, délutánom, estém. A gyerekek miatt nem tudok 3, 4 műszakot vállalni, arról nem beszélve, hogy a rendszertelen életmódot így 35 fölött nehezen is viselem.
Nem biztos, hogy az "ilyenek" balekok, elképzelhető, hogy már van családjuk, gyerekeik, akik mellett nem jöhet képbe egy karrierista életmód, egy folyton túlórázós, "mikor végzel? - nem tudom"-féle munkaidős hely. Ott egyébként a 15 éve a cégnél dolgozó, szintén szakképzett (diplomás) munkatársak sem kerestek többet nettó 132 ezernél, és szintén beáldozták a délutánjaikat, hétvégéiket, semmi fejébe.
A jelenlegi munkaidőm legalább kiszámítható. Nem mellesleg nagyon sokan a cégnél nem nettó 70-et keresnek, hanem havi 50 ezret, a speciális 6 órások pedig havi 28 ezerért dolgoznak, teljesen törvényes keretek között. Igen, nem elírás! Családos édesanyák, nagymamák, akiknek szociális, mentális vagy egészségügyi problémák miatt nem sikerült elhelyezkedniük a 8 órás foglalkoztatásban.
Ja, nekem mint közfoglalkoztatottnak ráadásul nem jár pótszabadság, csak az évi 20 nap alap.
Költözés nem jöhet szóba, mert a párom édesanyja egyedül él, súlyos szívbeteg (műtét előtt áll), őt is segítjük, ráadásul a párom elvált, van 2 gyermeke, akiket anyuka nevel, őket csak hétvégente látjuk. Mi ragaszkodunk ahhoz, hogy kettesben töltött minőségi időnk is legyen, hogy ne egyszerűsödjön le a kapcsolatunk puszta lakótársi szintre.
Nagyon sok összetevős tehát ez a kérdés, és nem feltétlenül balek az, aki még a nettó 100 ezret sem keresi meg. Lehet, hogy egyszerűen csak nincs lehetősége mozdulni, vagy olyan emberi dolgokat kellene cserébe beáldoznia, amiket fontosabbnak tart a pénznél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!