A főbérlőm azzal jön, hogy a cirkó éves, rendes karbantartását én fizessem ki. Eddig jó pár helyen voltam albérletben és ez soha nem a bérlő feladata volt. Mit tegyek? Kifizessem?
A lakás tartozékainak javítását, karbantartását a bérbeadónak kell fizetnie. (Kivéve, ha a szerződésetekben más van)
Kérdés, hogy ezt meg tudod e vele értetni!
Csak rajtad múlik, hogy fizetsz vagy sem, de ő van birtokon belül azzal, hogyha felmondasz, a kauciódból levonja.
Nem tudom milyen összeg, de évekig nem éri meg ezen pereskedni.
ptk.
6:335. § [Költségviselés]
(1) A dolog fenntartásával járó kisebb költségeket a bérlő, a többi költséget és a dologgal kapcsolatos terheket a bérbeadó viseli.
(2) A bérlő köteles a bérbeadót értesíteni, ha a dolgot károsodás veszélye fenyegeti vagy a bérbeadót terhelő munkálatok elvégzésének szükségessége merül fel.
(3) A bérbeadó jogosult arra, hogy az őt terhelő munkákat elvégezze, és a dolgot fenyegető károk elhárításához szükséges intézkedéseket megtegye.
(4) A bérlő a bérbeadót terhelő munkálatokat a bérbeadó helyett és költségére elvégezheti, ha azokat a bérbeadó nem végzi el.
"A dolog fenntartásával járó kisebb költségeket a bérlő,"
egy cirkó karbantartás biztos nagyobb költségnek számít?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!