Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mi ez a bejelentés lakáskiadás...

Mi ez a bejelentés lakáskiadásnál, amiről sokan beszélnek?

Figyelt kérdés
Szerintem valami tévedés lehet, olvasom sok helyen, hogyha kiad az ember ingatlant, be kell jelenteni a NAV-nak. Én ilyesmiről nem tudok, több ingatlanom is van kiadva, negyedévente utalom a NAV-nak az adóelőleget utánuk, és az adóbevallásban pedig bevallom az ebből származó jövedelmet. Semmit nem jelentettem be sehova, és a könyvelő sem szólt nekem ilyesmiről.
2017. máj. 21. 20:36
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Bem kamuból iratjuk alá, csak maga a szerződés egy jól megfogalmazott semmitől szóló lap a semmiről...

És ha ez kell ahhoz, hogy ezek a gyerekek nyugodtak legyenek, akkor miért ne...

2017. máj. 23. 05:58
 22/22 anonim ***** válasza:

#20 állandó és ideiglenes lakcímre (azaz helyesen: lakóhelyre és tartózkodási helyre) is bejelentkezhet a bérlő, ez az ő döntése. A tulajdonosra egyik sincsen hatással.

"Kijelenteni", vagyis az érvénytelen lakcímet fiktiváltatni akkor lehet, amikor a lakó már elköltözött (tanúknak kell igazolniuk, hogy ténylegesen nem lakik ott). Alapesetben bejelenti az új lakcímét, és ezzel törlődik a régi. Ha ez nem történik meg (tipikusan azért, mert az új lakóhelyen a tulajdonos "nem engedi" a lakcímbejelentést, a régi lakcímet meg önmagában töröltetni nem tudja a lakó új cím bejelentése nélkül!), akkor a tulajdonos kezdeményezheti a lakcím fiktiválását.

2017. máj. 23. 08:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!