A bérlőm bejelentés nélkül elköltözött az ingatlanból. Sms-ben átküldte az állítólagos mérőóraálláokat. Azt követeli, hogy fizessem ki a tetemes rezsitartozást, majd eljön hozzám a kaució többi részéért, és utána visszaadja a kulcsot?
Namármost. Nincs rendezve a felmondási idő. Nem láttam a lakást, nem láttam a mérőórákat. Kértem, írjunk átadás átvételi jegyzőkönyvet, nem is válaszol.
Ezt megteheti? Vagy ez törvénytelen?
A lakásomba ugye nem mehetek be, de mivel kiköltözött, bérleti díjat sem kell fizetnie?
Én január 30-án mondtam fel, ők annyit írtak egyszer emailben, hogy február végéig kell fizetniük bérleti díjat, de most már azt sem akarnak, szerintük február 15-ig kellett, mert titokban kiköltöztek. De én honnan tudjam, tényleg kiköltöztek-e? Illetve a lakást feltartják, nem tudom birtokba venni.
Nekem ez annyira zavaros, kérem, aki ért jozzá, segítsen.
Ha kiköltöztek, akkor odamész egy lakatossal és zárcsere.
Kauciót persze nem kapják vissza.
Tartozás meghaladja a kaució összegét?
Ha problémáznak, akkor te az sms-sel tudod igazolni, hogy közölték veled, hogy ők már kiköltöztek. Akkor meg miért ne mehetnél be.
Köszönöm szépen a választ.
Azért nem merek bemenni, mert az smsben az is szetepel, hogy néhány ingóságukat még bent hagyták :/, ill. Egyszer azt írták, hogy február végéig kell lakbért fizetniük.
A kaució két havi lakbér, ebből nagyjából egy havi a rezsi. A lakbér február 15-ig van fizetve.
Jár nekik vissza a kaucióból?
Akkor február végén mész be, ezt a pár napot már ki lehet bírni. Addigra lejár a felmondási idő.
Mondjuk én tuti kitalálnék valamit, pl. hogy csőtörés gyanúja volt, muszáj volt bemenni :)
Mondjuk velünk ezt nem mernék megcsinálni, mert az első szórakozásra odamennénk és lerendeznénk őket.
Köszönöm.
És március 1-jén nyugodtan bemehetek tanúkkal? Le is cserélhetem a zárat? Hiába írta azt, hogy hagyott ott ingóságokat?
Kaució jár neki vissza?
Ha tartozásuk van, akkor miért járna vissza a kaució?
Csak határozottan, mert hülyét csinálnak belőled.
Amennyiben a szerződésben február vége van, akkor addig kell fizetni a lakbért! Ha ezt nem teszik meg, akkor nem jár vissza a kaució. A szerződést gondolom mindketten aláírtátok, ott az aláírása.Nincs olyan, hogy ő kiköltözött a hónap közepén és ezért nem kell fizetnie, pláne úgy, hogy még ott vannak dolgaik. Ez esetben neked veszteséges az egész hónap, mert lehet, hogy ő nincs ott, de a cuccai még igen, te konkrétan így nem tudsz oda hívni a helyére így senkit, pláne, ha a kulcsokat nem adja vissza. Persze... kiköltözött, de a dolgait otthagyta, az nem kiköltözés, olyan sincs, hogy titokban kiköltözés. Az meg a másik, hogy a lakást neked meg kell nézni, hogy teljesen rendben van e. Nyugodtan fenyegetőzz, hogy akkor találkoztok a bíróságon. Ebből az ügyből csak te kerülhetsz ki győztesen.
Nálunk régen úgy volt, hogy 5-en voltunk, mindenki külön szobában, egy éves szerződés volt, egy év után vagy megújítottunk a tulajjal a szerződést vagy nem, nem esetén a kaució visszajár(persze ha rongálás sincs). Abban az esetben ha még előtte kiköltözött valaki(mondjuk fél év után el akart menni), akkor vagy keres valakit a saját maga helyére, így visszakapja a kauciót vagy nem keres, de akkor a kaució nem jár vissza, mert így szerződésszegés történt, a tulajnak pedig nem kellemes hirtelen találni valakit a lelépő helyére és ha nem talál azonnal, akkor veszteséges, több hónap kieshet így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!