Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » A bérlőm bejelentés nélkül...

A bérlőm bejelentés nélkül elköltözött az ingatlanból. Sms-ben átküldte az állítólagos mérőóraálláokat. Azt követeli, hogy fizessem ki a tetemes rezsitartozást, majd eljön hozzám a kaució többi részéért, és utána visszaadja a kulcsot?

Figyelt kérdés

Namármost. Nincs rendezve a felmondási idő. Nem láttam a lakást, nem láttam a mérőórákat. Kértem, írjunk átadás átvételi jegyzőkönyvet, nem is válaszol.

Ezt megteheti? Vagy ez törvénytelen?

A lakásomba ugye nem mehetek be, de mivel kiköltözött, bérleti díjat sem kell fizetnie?

Én január 30-án mondtam fel, ők annyit írtak egyszer emailben, hogy február végéig kell fizetniük bérleti díjat, de most már azt sem akarnak, szerintük február 15-ig kellett, mert titokban kiköltöztek. De én honnan tudjam, tényleg kiköltöztek-e? Illetve a lakást feltartják, nem tudom birtokba venni.

Nekem ez annyira zavaros, kérem, aki ért jozzá, segítsen.

2017. febr. 23. 10:33
1 2
 11/15 anonim válasza:
71%
9-es vagyok. Utolsó: jogos, e felett elsiklottam! Visszavonva.
2017. febr. 23. 13:05
 12/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a segítő hozzászólásokat.

A részletekről:

Határozatlan idejű szerződést kötöttünk 60 napos felmondási idővel.

Mivel nagy rezsitartozást halmoztak fel és több kisebb dolog miatt meginogott a bizalmam, ezért január 30-án azt írtam nekik emailben, kühogy

2017. febr. 23. 16:39
 13/15 A kérdező kommentje:

Kezdeményezem a szerződés közös megegyezéssel való megszüntetését. Ők belementek. Sajnos a részletekben nem tudtunk megegyezni, mert ők úgy adják csak ide a kulcsot, hogy kifizetem nekik a kauciót, miután be sem engednek a lakásba, se mérőórát, se a lakás állapotát nem látom és jegyzőkönyvet sem írunk. Én ebbe nem mentem bele.

Ezek után sajnos nem írtunk alá semmit a megszüntetésről, így most azt sem tudom, jogilag egyáltalán felmondtam-e a szerződést, vagy írnom kellene egy bérbeadó általi felmondást.

Ha viszont él a felmondás, akkor mikortól? Egyszer azt írták emailben, hogy február végével mondjunk fel. Ugyanakkor tegnap küldtek egy smst, hogy ők már február 11-én kiköltöztek, de pár cuccot ott hagytak és a kulcsot is csak akkor adják vissza, ha én visszaadtam a kauciót.

Hát szerintem ez több sebből vérzik:

1. Szerintem nem lehet "kicsit" kiköltözni, az a lakás átadását jelenti, nem? Mármint teljesen kiürítik a lakást és visszaadják a kulcsot, mert nekem csak akkor,adták birtokba.

2. A kaució akkor jár vissza, ha a lakást rendezetten visszaadták. Ha mérőórát és a lakás állapotát sem látom és nem is hajlandók beengedni, akkor mire fel jár vissza egy fillér is?

A kaució 2x115.000 Ft. Ebből kb. 100.000 Ft a rezsitartozás. Ha február végéig levonunk még fél havi bérleti díjat, az 57.500 Ft.

A többi visszajár nekik vagy nem?

2017. febr. 23. 16:50
 14/15 anonim ***** válasza:
73%
Megbeszéled velük, mondjuk már 25.-én kicuccolnak, találkoztok az ingatlanba, te felméred a lakás állapotát, leírjátok az óraállásokat, kiszámoljátok mennyi a rezsi, illetve a bérleti díj tartozás - ugye február 15.-ig van rendezve a bérleti díj - ha rendben van az ingatlan állapota, akkor visszaadod ha marad a kaucióból. De ne húzd az időt, számoljatok el minél előbb. S legközelebb, a saját címedre kéred a közüzemi számlákat, te adod postára őket, a bérlők neked fizetik ki. Így nem tudnak közüzemi tartozást felhalmozni!
2017. febr. 23. 17:21
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Írd meg nekik, hogy amíg visszatartják a lakáskulcsot, addig a napig fizetik majd a bérleti díjat és a rezsit.

Hátha észre térnek.

2017. febr. 24. 00:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!