Miért nem engedik a kutyát/macskát albérletbe?
A bútorokból nem igazán tudod kiszedni az esetleges húgy- és szarszagot. Nem beszélve arról, ha mondjuk a kárpitot teszik tönkre.
Nyilván ezeket az ember is képes tönkretenni, de kisebb a kockázat, ha nincs háziállat.
Látszik, hogy még soha semmiféle állatod nem volt.
Vannak normális, jól szocializált kutyák, de a többség az nem ilyen.
A bérlőkkel is rengeteg a probléma, és ez hatványozódik, ha állatot is tartana a lakásodban.
Összesz*rja és pisili, szétrágja a bútorok lábát, a karmai meg végleges nyomot hagynak a padlón és a bútorokon.
A macskák meg öntörvényűek. Mindig magasra vágynak, ami a karmaikat bánja, az sokszor a bútor, függöny, tv stb...
Én nagy állatbarát vagyok, nekem is vannak kutyáim, cicáim (nem hugyoznak be, nem rágnak, ha a macskának van kaparófa, akkor nem is szaggat).
De én azért nem adom kutyásnak, macskásnak, mert rettenetesen megjártam.
Volt egy bérlő, aki úgy lépett meg, hogy hátrahagyta a bezárt lakásban az állatait, akiket én 10 nap múlva fedeztem fel.
Nem ecsetelném!
Akkor nagyon elhatároztam, hogy kutya-macska soha többé, mégis megsajnáltam valakit, aki nagyon ragaszkodott a kutyájához.
Mi történt?
Második nap, hogy ott lakott, elment dolgozni, a kutyát kikötötte a kertbe, kutyaházhoz, a kutya meg utána akart menni, átugrott a kerítésen és felakasztotta magát.
A szomszéd szerencsére időben észrevette, de kihívta az állatvédőket, akik megtették a feljelentést ELLENÜNK(!)
Nem győztünk polgármesteri hivatalban, rendőrségen jönni-menni, nyilatkozni, ... szóval elég volt!
Nem akarok plusz problémákat, elég ami van.
7-es vagyok
Amiket leírtam, ezek a kirívó esetek.
A másik 100-al, aki állatot tartott, nem volt semmi probléma.
Volt, hogy a bérlő nyaralt és kérésére mi etettük a cicát, pucoltuk az almot, mert egymás mellett laktunk.
Nem törvényszerű a dráma, de nekünk 2x is kijutott.
Csakaz en kutyam van ugy megnevelve, hogy a jatekain kivul ne ragjon meg semmit?
Elegge irrelevans dolgokat irtok.
Nekünk macskánk van, vannak jó kajái, kaparófája, játékai, van olyan cuki hogy nem mászik a pultra, nem nyúl az otthagyott kajához. Viszont csinált nekünk egy nagyon vagány rojtos karfás kanapét.
A bútorokból kárpitokból nem olyan könnyű eltüntetni az okozott károkat. Plusz minden gazdi azt mondja, hogy az ő jószága jólnevelt és tökéletes, a valóságban meg nem feltétlenül igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!