Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Miért akad ki bárki is, ha...

Miért akad ki bárki is, ha gyerekes embernek nem akarják kiadni a lakásukat a tulajdonosok?

Figyelt kérdés
Több albérletes csoportban is benne vagyok Facebookon és állandóan megy a felháborodás a kedves anyukák részéről, hogy mégis mi az, hogy valaki úgy merészeli meghirdetni a lakását, hogy gyerekkel nem kiadó és még kauciót is kér. Szerintem senki nem mondta nekik, hogy csupasz s*ggre vállaljanak gyereket, de ez természetesen az ő dolguk, ebbe nem lehet beleszólni - csak akkor az meg hadd legyen már a tulajdonos döntése, hogy kinek adja ki a lakást...
2017. márc. 20. 20:58
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
59%

5-os akkora baromsagokat hordott ossze hogy csak huledezek :)

Aruhitelt arura adnak, nem csak ugy a kezedbe....

Csok+lakashitelhez KELL onresz (most vettunk igy lakast)

Az ugyvedes reszt nem is kommentalom......

Huh hat kedves elottem iro, ne dolj be ennek a sok allatsagnak amit 5-os leirt, mert egyik nagyobb blodseg mint a masik.

2017. márc. 20. 21:44
 12/26 anonim válasza:
44%
Honnan veszed, hogy minden albérletes "csupasz segges" ? Eszedbe sem jut, hogy valaki nem akarja röghöz kötni magát a mai világban ? Márpedig egy saját lakással nem lehet ugrálni, nem mobilis az ember. Nyugaton is sokan albérletben laknak, pedig ők aztán nem szegények. Ismerek igen jómódú albérletes embereket is. Elegem van az ilyen primitív, általánosító bunkókból.
2017. márc. 20. 21:51
 13/26 anonim ***** válasza:
14%

11-nek

Hitel közvetítőnél dolgozok.

Volt akinek áruhitelt adtunk ki rokonának vásárolt megrendelésre és így jött össze a pénz.

Ügyvédet 4-et is tudok aki havi szinten több ilyen áll papírt ír, hogy nála van fix összeg...

2017. márc. 20. 21:57
 14/26 anonim ***** válasza:
22%

10 -nek

Az a baj, hogy sok gyerekes egyszerűen nem fizeti a számlákat és kiköltözni sem hajlandó!

2017. márc. 20. 21:59
 15/26 anonim ***** válasza:
86%
14 ez nem azon múlik, hogy van-e gyerek...
2017. márc. 21. 07:32
 16/26 anonim ***** válasza:
78%
Nem tudom, de szerintem mindenki annak adja ki, akinek akarja. Van 2 gyerekem és kiadott lakásunk is. A saját gyerekeim akkora kárt tudnak csinálni mindenben, hogy ihaj. Gyerek előtt 4-5 évente elég volt festeni, gyerekkel fél év alatt festésérett a lakásunk, bútort direkt olcsó ikeásat veszünk. Én sem adnám ki gyerekesnek.
2017. márc. 21. 12:49
 17/26 anonim ***** válasza:
84%

Én azért nem adom gyerekesnek soha többé, mert amikor 650ezerFt bérleti díj és rezsihátralékot halmozott fel a "bérlőm", azért nem tudtam 2 évig kitenni, mert két kiskorú gyerekkel lakta az ingatlanomat.

Részemről ennyi!

2017. márc. 21. 19:01
 18/26 anonim ***** válasza:
82%
Gyerek jobban leéli a lakást és nehezebb is kirakni a gyerekeseket, ha nem fizetnek. Ez általánosítás, de ugyanakkor sokkal magasabb kockázatot is jelent a tulajdonosnak. Ugyanígy sokan azt sem engedik, hogy állatot tartson az albérlő, bár ott csak az első áll fenn, kilakoltatásnál nem probléma.
2017. márc. 21. 22:47
 19/26 Fatal_3rror_ ***** válasza:
88%

Ahogy írják, mindenki annak adja ki, akinek akarja tekintve hogy a saját tulajdona.

Ami a legnagyobb gond, egy gyerekre/gyerekes szülőre sokkal nehezebb hatást gyakorolni bármiben mint egy felnőtt emberre.

Nálunk a szomszédban szoktak pofázni meg bútort pakolni hajnal 3-kor. Elég átdörömbölni és befejezik, vagy lehet beszélni velük. De előtte újszülött volt, hát az egész este bőgött hangosan. Azzal mit tudok csinálni? Egész este én sem alszom, de nem mehetek át hogy szóljatok a gyerekre...

2017. márc. 25. 09:23
 20/26 anonim ***** válasza:
20%

Oké utolsó, de a gyereksírás miben okoz kárt a lakásban? Vagy téged, mint bérbeadót, miben károsít meg?

Egyébként szerintem a jó szerződésen múlik a nagy része, például azon, hogy van-e befogadó nyilatkozat. Ha ugyanis a kisgyerekes bérlő tud ilyet felmutatni, akkor nemfizetés esetén ugyanúgy ki lehet rakni, mint azt, akinek nincs gyereke, hiszen papírt adott róla, hogy van hová mennie, nem az utcára kerül a gyerekkel.

A lakás leélése meg megint csak attól függ, miben egyezik meg a bérlő és a bérbeadó. Kifestve átvett lakást kifestve is kell visszaadni. Az esetleges károkra ott a kaució. Annyit kell kérni, amennyiből tényleg meg lehet csináltatni azokat a dolgokat, amiben kár keletkezhet.

Nálunk ez soha, se bérlőként, se bérbeadóként nem okozott még gondot. Teszem hozzá, nálunk az egyetemista bérlők sokkal jobban összegányolták a lakást, és ők csak annyit mondtak, hogy vonjuk le a kaucióból. Mondjuk erre is való a kaució, de amikor kisgyerekes bérlőink voltak, ott a szülők maguk kifestettek, mielőtt elmentek, így nekünk ezzel már nem kellett foglalkozni.

2017. márc. 25. 09:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!