Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Bérleti jog vásárlás? Megéri?

Bérleti jog vásárlás? Megéri?

Figyelt kérdés

Aki vásárolt már bérleti jogot, vagy tud róla, hogy működik az ilyesmi, az mondana róla pár szót?

Előre is köszi! :)

2017. márc. 10. 14:35
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerinted megéri?

Kiadsz egy csomó pénzt, és utána még fizethetsz az önkormányzatnak bérleti díjat havonta.

Ha megvehető lenne, valószinűleg már megvették volna.

Ált. már csak azok maradtak, amiket az önkormányzat nem akar eladni.

2017. márc. 10. 15:48
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Mintha valahol azt olvastam volna hogy (önkormányzati tulajdonú) LAKÁS bérleti joga nem értékesíthető.
2017. márc. 10. 16:04
 3/10 A kérdező kommentje:
Nem tudom, igazából a mai albérlet árak mellett, ha kb 4-5 évnél többet laksz ott már megérheti. 1.5 millió a bérleti jog megvásárlása, kb 10-15 ezer forint utána a havi bérleti díj, egy ilyen lakás mostani bérleti díja 60-80 ezertől kezdődik. Inkább az érdekelne, hogy utána, ha már nincs szükségem rá mennyire macerás továbbadni, esetleg elvehetik-e mégis az embertől. Szóval mennyire tuti biztos ez?
2017. márc. 10. 16:09
 4/10 anonim ***** válasza:
84%

Nem csúsztál el az árakkal 10 évet?

Én havi 40-50 ezret hallottam, és jóval több millát.

2017. márc. 10. 16:18
 5/10 A kérdező kommentje:

tuti nem! :D

Nem Budapesten lennének ezek, lehet amiatt vannak ekkora különbségek

2017. márc. 10. 16:20
 6/10 anonim ***** válasza:
84%
ja, én csak a pesti árakat ismerem..
2017. márc. 10. 19:00
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

mindenképpen ingatlanos ügyvéddel beszélj, ők talán otthon vannak ebben.

Bár tapasztalataim szerint nem sokat ér egyik sem, persze a kp elkérésén kívül...

2017. márc. 10. 19:03
 8/10 anonim ***** válasza:
Szerintem ez teljes mértékben tőled függ, hogy megéri-e. Számolj utána, hogy kb. mennyibe kerülne így, mennyibe kerülne simán bérelni és ha van másfél millád akkor már érdemes elgondolkodni azon is, hogy hitelre mennyiért lehetne megvenni. Én vettem hitelre egy lakást pl. és ugyan 2 millát bele kellett rakni, de annyit fizetek törlesztésre havonta amennyi a bérleti díja lenne egy kb. ilyen lakásnak, viszont ez 15 év mulva az enyém lesz.
2017. márc. 10. 20:01
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
az nem lesz a te tulajdonod,marad a helyi önkormányzaté.bármikor egy tollvonással visszavehetik,hiszen az övék.Csak a jelenlegi bérlők jelképesen adják át neked.Egy ismerösőm igy járt.Egyébként illegális.Szerintem ne vedd meg.
2017. márc. 10. 22:42
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! :) Sokat segítettetek! Nem is tudtam, hogy illegális, és a hitel sem jutott eszembe, de így átgondolok minden lehetőséget, bérleti jogot már biztosan nem fogok vásárolni!

Köszönöm mégegyszer! :)

2017. márc. 13. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!