Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » A párom kitehet a lakásból?

A párom kitehet a lakásból?

Figyelt kérdés
Én vagyok a fiú. Most leszünk együtt másfél éve, de nem jövünk ki már jól, mindig voltak problémák, de kezd eldurvulni, főleg, hogy másfél hónapja hozzáköltöztem... Tulajdonlakás, az anyja nevén, de én tartottam el őt ezalatt a másfél hónap alatt, bútorozom a lakást, veszek ezt azt... Az lenne a kérdésem, hogy csakúgy kitehetnek-e jogilag az utcára, vagy kötelességük adni pár hónap haladékot, hogy ha arra fordulna a sor, hogy szét megyünk? Továbbá, ha nem vissza a szülőkhöz, havi 140es fizetéssel ti hova mennétek, mit csinálnátok? Lakótársakhoz? Sajnos ő vele volt az első, hogy elköltöztem otthonról, így még nem értek annyira a dolgokhoz, de egy valamit tudok, hogy a szülőkhöz vissza, biztos hogy nem... Kaució az nálam így nem játszik, szinte semmi félretett pénzem nincsen! Hova mennék akkor?

2017. jan. 15. 16:14
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Lehet pl. albérleti szerződést kötni, azzal a kitétellel, hogy a közös életetekre elköltött pénz fele minősül albérleti díjnak. Vagy ezt a témát variálni. Így vonatkoznak rád az albérlők jogai, tehát ha nem akarsz menni, akkor csak bírósági tárgyalás után lehet kitenni. A nem fizető és nem kiköltöző albérlőket is ezért olyan nehéz legálisan kirakni.

De lehet, hogy neked egy egyszerű bejelentkezés is megtenné.

A bejelentés ugyan nem kötelez senkit semmire, tehát ettől még kirakhatnak. Viszont mivel a tulajdonosnak kell aláírni az okmányirodában, ezzel lenne egy bizonyítékod, hogy te tényleg a tulajdonos tudtával laktál ott.

Igazából mitől szeretnéd, hogy védjen a szerződés? Csak hogy ne tudjanak egyből kitenni? Erre elég lenne egy magatok között írt papír, tanúval, hogy a szívességi lakáshasználat megszűnte után X napot (hónapot) kapsz a kiköltözésre.

Igaz, szívességi lakáshasználatnál 15 napos felmondási határidővel lehet kitenni a lakót, de ha megszűnik a használatba adás oka, akkor azonnali hatállyal is.

Más példával: ha én a lakásomba engedem egy haveromat, aztán később úgy gondolom, hogy zavar a jelenléte, akkor 15 nap. De ha észreveszem, hogy ellopta a telefonomat, akkor megszűnt a haverság, tehát azonnal kitehetem.

Ezt az alapszabályt viszont felül lehet írni egy más megállapodással.

2017. jan. 16. 08:20
 12/15 anonim ***** válasza:

Gondolom nem fizetsz lakbért, akkor én nem firtatnám a dolgot. Gyűjts kaucióra, vagy menj vissza a szüleidhez, vagy személyi kölcsön a kaucióra, vagy szobabérlés, munkásszálló. Vannak lehetőségek.

Ha most elkezdenél papírt íratni rögtön levennék miben sántikálsz.

Mellékesen egy párral való összeköltözés komoly próbatétel, az összecsiszolódás legtöbbször nem zökkenőmentes, akadnak súrlódások függetlenül attól, hogy menbyire szereti egymást a párt. Mi pl. majdnem szakítottunk a párommal összeköltözés után pár héttel, de túllendültünk, és már kétgyerekes család vagyunk, a súrlódások hamar elsimultak.

2017. jan. 16. 20:04
 13/15 anonim ***** válasza:
Sztem probalj meg meg egy ket honapot kihuzni vhogy.Keruld a konfliktust,keveset legyel otthon,ne adj bele csak szukseges dolgokba a rezsi ,kaja felet fizesd max.Egy szobara kb 100ast felreteszel kozbe sz mar eleg lesz szerintem.Kozbe nezd a lehetosegeket. Ha osszegyult a penz lelephetsz emelt fovel es jol be is olvashatsz nekik utana.A butorokrol amit vettel azrt rem. Elraktad a szamlakat mert ha szorakoznak nem biztos,hogy onnan visszalatsz vmit akkor se ha te vetted ezert kell bizonyitek.Szeruodni meg ne akarj ott senkivel mert minek,ha igy is egymas agyara mentek.Picit huzd az idot meg penz nem lesz meg es lehetoleg parod ne tudjon arrol,h gyujtessz arra hogy elkoltozol.Mond hogy vmit veszel lakasba :D
2017. jan. 17. 03:09
 14/15 anonim ***** válasza:
140 ből csak akkor jössz ki ha 2-3 sráccal összeállsz. Hidd el, tudom.
2017. jan. 17. 16:50
 15/15 anonim válasza:
Sok tulaj siman belemegy abba hogy oszthato legyen a kaucio. Ha be vagy jelentve allandora arra a lakcimre akkor nem rakhat ki.
2017. febr. 4. 01:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!