Közjegyzői záradékkal rögtön kitudom dobatni a nemfizető bérlőt?
Milyen bíróságról és milyen gyorsaságról beszélsz 11-es?
A záradéknak pont az a lényege, hogy bírósági döntés nélkül intézkedhet a kilakoltatásról a tulajdonos.
Gyakorlatilag tökmindegy, hogy azt ügyvéd vagy közjegyző készítette, érvényes okirat.
Ráadásul a kérdező birtokában már van egy közjegyző által készített szerződés erről, tehát ezt a részét okafogyott ragozni.
De nem is ez volt a kérdés, hanem, hogy közjegyzői záradékkal rögtön kidobható e a szerződést szegő bérlő?
IGEN! ... csak ezt a szándékot előtte tértivevényes levéllel meg kell erősíteni, egyidejűleg a tartozás rendezésére felszólítva.
Ennyi a történet!
a 11-es azt írta, hogy egy bírósági tárgyalással rövidebb lehet. Ha nincs közokirat, akkor szükséges bírósági szakasz, ha van, akkor ennyivel megy gyorsabban.
Tehát közokirat esetén lényegesen hamarabb a kezedben vana jogerős végzés, amivel mehetsz a végrehajtóhoz. De a végrehajtási szakasz akkor sem lesz gyorsabb. És sajnos a végrehajtó sem azonnal dolgozik.
Én nem vártam végrehajtóra, - miért is kellene? - letelt a határidő, elmentem a bíróságra, hogy kitehetem e a záradékom alapján, - de ezt már leírtam - azt mondták igen.
Aztán odamentem és .....olvasd el, leírtam a 2-es hozzászólásomban, nem ismétlem önmagam.
Ha nem mentek volna ki önszántukból, akkor lehet menni a rendőrségre, majd azok kiteszik.
Ennek több mint 3 éve és semmi problémám nem származott belőle, mivel jogszerűen jártam el.
Kérdező, ha a szolgáltatókkal lekapcsoltatod a villanyt, gázt, vizet, rögtön nem lesz olyan vonzó ott lakniuk és legalább nem termelnek több adósságot.
Az viszont tény, hogy a ki-és visszakapcsolás árát neked kell fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!