Garancia-e a közjegyzői okirat arra, hogy a nem fizető bérlőt ki lehet rakni?
Nem konkrét eset, de az egyik fórumon, amikor panaszkodott valaki, hogy nem lehet kirakni a nemfizető bérlőket; én felvetettem, hogy csináljanak közokiratot belőle, és akkor nem kell pereskedni.
Erre az volt a válasz, hogy bírósági ítélettel sem lehet őket kirakni, mert nem fognak elmenni, és ha erővel rájuk törsz, akkor a birtokvédelem továbbra is érvényes.
Akkor most kirakható-e a nemfizető bérlő ily módon, vagy közokirat sem ér sokat?
Egyébkét soha ne adjál ki teljes lakást ,csak közös szoba, közös helység használatot , mert a végén az ingyenélők kizárnak a sajátodból !
Meg aki ÍGY nem bízik benned , abban neked sem kell, több pénzel vagy az üzletben , van elég jelentkező !
A Lakásbérbeadók Egyesületének Szerződése kiváló (jogász vagyok) és 2 órán belül a végrehajtják, ha rajtuk keresztül szerződsz. Cimük: Szarvas Gábor út 24.
Jogászként közremüködtem a legkeményebb esetükben (2013-ban volt):
11 késsel felfegyvezett cigány bérlő akart volna bent maradni, kb. 5 órán át tartott, kidobták a társaságot, 4 főt a rendőrséggel vitettek el.
Nem volt olcsó megoldás, csak a kidobóemberek kerültek 120eFt-ba, de a kaucióbol tellett, mert előrelátók voltak.
Nem elég a közjegyző, jó szerződés is kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!