A közös költséget hogyan kellene a szerződésbe bele írni?
Ha jól tudom, akkor a közös költséget a tulajdonosnak kell fizetnie, azt nem terhelheti rá a bérlőre. Persze a valóságban ez nem így van, de valahogyan ezt bele kellene írni a szerződésbe.
A közös költségben benne lenne a víz és a fűtés is, ezt hogyan írjuk bele a szerződésbe, hogy ne mondhassák azt, hogy mi nem fizettük be a víz/gáz számlákat stb...
Ebben tudna valaki segíteni?
De a "mindenkori" közös költség akkor most pontosan mit is jelent? Mert bele van írva, hogy fizetni kell a rezsit és a mindenkori közös költséget. De után részletezve van, hogy mi tartozik a közös költségbe. (víz-, csatorna-, szemét-, takarítás (ház), lift - és a lakás fűtési díja).
Ha ez így van a szerződésben, akkor ez jó?

Ne haragudj, de te azt akarod, hogy a "víz-, csatorna-, szemét-, takarítás (ház), lift - és a lakás fűtési díja)" a tulaj által legyen kifizetve?
Mert így kezdted a kérdésed - ami halál tévedés - "Ha jól tudom, akkor a közös költséget a tulajdonosnak kell fizetnie, azt nem terhelheti rá a bérlőre."
Miért is kellene a tulajdonosnak a te rezsidet fizetni???
Egyébként világosan le van ott írva minden - kár, hogy nem tudsz értelmezni - gondolom a közös költségen kívül ami a felsoroltakat foglalja, még áramot is kell fizetned, sőt, ha van internet/TV a tulajdonos által bevezetve, azt is.

Nálam ugyan miért lenne...?
Én tudok szöveget értelmezni, s tisztába vagyok a fogalmakkal :)

"Ha jól tudom, akkor a közös költséget a tulajdonosnak kell fizetnie, azt nem terhelheti rá a bérlőre."
A közös költség nem a rezsi része???
Vita lezárva :) Soha nem vitatkozok ostobákkal, mert sajna legyőznek a rutinjukkal ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!