Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » A közös költséget hogyan...

A közös költséget hogyan kellene a szerződésbe bele írni?

Figyelt kérdés

Ha jól tudom, akkor a közös költséget a tulajdonosnak kell fizetnie, azt nem terhelheti rá a bérlőre. Persze a valóságban ez nem így van, de valahogyan ezt bele kellene írni a szerződésbe.

A közös költségben benne lenne a víz és a fűtés is, ezt hogyan írjuk bele a szerződésbe, hogy ne mondhassák azt, hogy mi nem fizettük be a víz/gáz számlákat stb...

Ebben tudna valaki segíteni?

2016. nov. 5. 20:14
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

De a "mindenkori" közös költség akkor most pontosan mit is jelent? Mert bele van írva, hogy fizetni kell a rezsit és a mindenkori közös költséget. De után részletezve van, hogy mi tartozik a közös költségbe. (víz-, csatorna-, szemét-, takarítás (ház), lift - és a lakás fűtési díja).

Ha ez így van a szerződésben, akkor ez jó?

2016. nov. 6. 19:26
 12/17 anonim ***** válasza:
48%

Ne haragudj, de te azt akarod, hogy a "víz-, csatorna-, szemét-, takarítás (ház), lift - és a lakás fűtési díja)" a tulaj által legyen kifizetve?

Mert így kezdted a kérdésed - ami halál tévedés - "Ha jól tudom, akkor a közös költséget a tulajdonosnak kell fizetnie, azt nem terhelheti rá a bérlőre."

Miért is kellene a tulajdonosnak a te rezsidet fizetni???

Egyébként világosan le van ott írva minden - kár, hogy nem tudsz értelmezni - gondolom a közös költségen kívül ami a felsoroltakat foglalja, még áramot is kell fizetned, sőt, ha van internet/TV a tulajdonos által bevezetve, azt is.

2016. nov. 6. 19:47
 13/17 A kérdező kommentje:
Nem mondod zsenikém... Úgy tűnik nálad vannak a bajok :( Kár..
2016. nov. 6. 20:07
 14/17 anonim ***** válasza:
31%

Nálam ugyan miért lenne...?

Én tudok szöveget értelmezni, s tisztába vagyok a fogalmakkal :)

2016. nov. 6. 21:31
 15/17 A kérdező kommentje:
Akkor áruld már el hol írtam, hogy a tulajjal akarom kifizettetni a közös költséget... Buta vagy de nem gond ;)
2016. nov. 6. 22:14
 16/17 anonim ***** válasza:
22%

"Ha jól tudom, akkor a közös költséget a tulajdonosnak kell fizetnie, azt nem terhelheti rá a bérlőre."

A közös költség nem a rezsi része???

Vita lezárva :) Soha nem vitatkozok ostobákkal, mert sajna legyőznek a rutinjukkal ;)

2016. nov. 6. 23:31
 17/17 A kérdező kommentje:
Nagy szoveg... suliba meg en is ilyenekkel szorakoztam :) na mind1.. olvass utana, hogy van olyan kozos ktg, amit nem lehet a berlore terhelni.
2016. nov. 7. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!