Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Pénteken megyek megnézni egy...

Pénteken megyek megnézni egy albérletet. Most vennék ki lakást életemben először és egyedül megyek. Mire figyeljek? Miket kérdezzek?

Figyelt kérdés
A tulajdonossal lett megbeszélve a találkozó,ingatlanos nem lesz.60 négyzetméteres,7. kerületi lakás.Miket nézzek meg alaposan,miket kérdezzek?Hogy működik pl. a rezsi fizetése?Internet/TV szolgáltatót én választok,és olyat amilyet akarok?Ha kifizetem a kauciót,de csak 25-én költözök be,akkor ugye onnantól indul a hónap,fizetés szempontból?Az olyan változásokat,hogy szeretnék felrakni egy zuhanyfüggönyt meg egy szúnyoghálót jeleznem kell?Meg szokták engedni?(Ha zavarná abba is benne lennék,hogy ha elköltözök saját költségre vissza csináltatom pl. a karnis miatti lyukakat.)Nagyon félek hogy ne legyek átvágva.Nagyon tetszik a lakás,de amúgy van egy fura dolog.Kb. 5-6 hirdetés van róla,egy a tulaj saját hirdetése,a többi ingatlanos.A tulaj X összeget kér,2 havi kauciót,és 20-ától lehet költözni,de két ingatlanosnál meg X+40000 az összeg,3 havi kaució és november 5-ei költözés.Most akkor melyik az igaz és miért csinálják ennyire össze-vissza?

2016. okt. 4. 12:25
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
61%

De hogy vág át? Mondjuk az előző albérlő akinek van kulcsa vagy hogy?

Nyilván úgy veszem át a lakást és nagyobb összeget akkor fizetek mikor látom h üres tehát nem lakik ott senki, kötünk szerződést és ad kulcsot is.

2016. okt. 5. 20:16
 12/16 anonim ***** válasza:
Pont ma volt a TV2 Tényekben egy ilyen eset. Keress rá ha gondolod...
2016. okt. 5. 21:37
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként 99%-ban foglaló van először, kulcs és szerződés nélkül... Ami nem is gond, ha ténylegesen igazolja a tulaj - személyivel, tulajdoni lappal -, hogy sajátja az ingatlan.
2016. okt. 5. 21:39
 14/16 kiad-lak ***** válasza:
67%

#9 Yess!

"Mi a fenének tulajdoni lapot lekérni?? Teljesen hülyeség és felesleges."

Akkor nekem is adnád a lóvét, pedig nincs is kiadó lakásom?

Szerződést érdemes a jogosulttal megkötni, hogy érvényes legyen. Ha csalási ügybe keveredsz, járhatsz bíróságra tanúskodni. A pénzed persze sosem látod.

2016. okt. 5. 21:47
 15/16 anonim ***** válasza:
67%

Mért van olyan üres lakásod amihez van kulcsod és ezért ki tudnád nekem adni nekem úgy hogy átversz? Biztos van ilyen átverés is én elhiszem de én nem kérnék ki tulajdoni lapot.

És mi van ha a lakás tulajdonosa a 80 éves mama aki nem fog tudni odajárni mutogatni meg kiadni a lakást? Ilyenkor semmire se mész a tulajdoni lappal.

De akkor ahhoz mit szóltok mikor a tulajdonos adja ki több embernek egyszerre a lakását, tehát mindenkitől beszedi a kauciót aztán mindenkit átver?

Ez is megtörtént eset és ezt még csak kivédeni sem tudod.

2016. okt. 6. 08:13
 16/16 anonim ***** válasza:
67%

És mi van akkor ha mondjuk 5 tulajdonosa van a lakásnak? Akkor se mész túl sokra a tulajdoni lappal. Nyilván nem fogsz a másik 4 tulajtól is tudni beszerezni aláírást h ők is kiadják neked a lakást.

Szerintem nem túl életszerű egyébként h mikor odamész megnézni egy kiadó lakást akkor elkéred a helyrajzi számot és azt mondod h addig nem foglalózod le amíg a földhivataltól ki nem kérted a tulajdoni lapot. Főleg manapság amikor hosszú sorok állnak egy-egy kiadó lakás előtt, amíg te a tulajdoni lappal bajlódsz más elviszi az orrod elől a lakást.

Ráadásul ez a lakás kiadósdi valamilyen szinten bizalmi dolog is, tehát a kiadó emberke is olyan albérlőt választ aki szimpi neki stb., nem biztos h megéri egy ilyennel nyitni egy leendő albérlőnek.

Max olyan esetben tudnám elképzelni ezt a tulajdoni lap kikérést ha nagyobb értékű lakásról van szó, tehát 150 ezer Ft felett mondjuk.

2016. okt. 6. 08:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!