Pénteken megyek megnézni egy albérletet. Most vennék ki lakást életemben először és egyedül megyek. Mire figyeljek? Miket kérdezzek?
Lehet azért van többféle hirdetés mert az ingatlanos hirdetésekbe benne van az ingatlanközvetítő díja, illetve lehet h azóta a tulajdonos változtatott a feltételeken.
Mindenképpen a tulajdonost próbáld meg felhívni közvetlenül, úgy jobban jársz.
A tulajjal kell megbeszélned h mikor szeretnél beköltözni és h az neki jó-e. Elvileg onnan kell fizetned mikortól kulcsot kapsz, ha te 25-én szeretnél és ez jó a tulajnak is akkor elég akkortól fizetned, ez a ti megállapodásotok kérdése csak.
Zuhanyfüggönyt meg szúnyoghálót megemlítheted neki, biztos, hogy meg fogja engedni.
A rezsi fizetés általában úgy szokott lenni h minden hónapban megadott időpontban bediktálod az óraállásokat, majd amikor ez alapján jön a számla a tulaj megmutatja neked és kifizeted a tényleges fogyasztást.
Tv/internetet általában a bérlő a saját nevére köti, bármilyet, ami az adott háztömbben elérhető.
Nézd meg milyen állapotban van a lakás, kérdezz rá a rezsi költségekre, fűtés típusa, bútorok maradnak-e, mit tartalmaz a kaució, mik a kiköltözés feltételei - hány nappal előbb kell szólni mindkét részről ha valaki esetleg szeretné felbontani a szerződést? Az óraállásokat rögzítsétek beköltözéskor h ne legyen belőle vita. A szerződést olvasd el rendesen és ha valami nem tiszta akkor kérdezz. NAgyjából ennyi.
Hát nagyon változó. Én mondjuk egy ilyen hirdetésnél azért kicsit elgondolkodnék, hogy nem átvágás - e így, hogy többféle verzióban is fent van.
Az is lehet, hogy TV-internet van a házban, akkor olyat kell választanod, ami elérhető a környéken, mert vannak még olyan szolgáltatók, amik nem elérhetőek mindenhol. Én a XII. kerületben egy évig net és tv nélkül voltam, mert nem volt semmilyen kiépítve. A mostani albérletemben pedig olyat választottam, amilyet én szerettem volna, az én nevemre szól, tehát ha költözöm, akkor viszem magammal, ebbe bele sem szólt a tulaj.
Mi úgy csináltuk, hogy megnéztük, délután visszaszóltunk, hogy szeretnénk kivenni, rákövetkező héten kötöttük a szerződést, amikor letettük a kauciót és az akkori havi bérleti díjat. Minden hónap 10-én jön a tulaj személyesen a bérleti díjért és a közös költségért, a rezsit akkor fizetjük, amikor megkapjuk a számlát.
Mi megkérdeztük, hogy fúrhatunk, faraghatunk - e, nem volt akadálya.
szerintem érdemes átolvasnod
A többféle hirdetés miatt én javasolnám, hogy kérd ki az ingatlan tulajdoni lapját ( azt hiszem 1500 ft, a földhivatalban kikérheted) - és akkor egyértelműen látod, hogy ki a tulajdonos, csak a lakás tulajdonosával kössél szerződést és csak neki fizess kauciót. Egy függöny felszerelését biztos megengedik. Egyedül fogod bérelni?
Ha van ügyfélkapud és bankkártyád - hogy az 1000 forintot kifizesd online - akkor 5 perc. Tapasztalat, már én is kértem le...
Akinek sok kidobandó pénze van természetesen ne csekkolja le a tulajt.
Nézel te híradót, olvasol sok százezer forinttal átcseszett bérlőkről utolsó???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!