Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ha 1 eves szerzodesem van, de...

Semmii kérdése:

Ha 1 eves szerzodesem van, de fel ev utan elakarok menni es magam helyett keresek masik berlot akkor vissza adhatja a kauciot? Vagy inkabb ne fizessek 3 honapot mig ott vagyok es "lelakom" a kauciot.

Figyelt kérdés
Szerzodesben ugy van 3 honapbol 1 jar vissza. Lakasra nagyon vigyaztam, takaritottam.

2016. okt. 1. 18:42
1 2
 11/12 kiad-lak ***** válasza:
100%

Jól írtad feltételes módban, hogy visszaadhatja, de nem köteles.

A kaució nem lelakható. A keletkező károk fedezetére szolgál kizárólag.

Ha szigorúan vesszük, most fél év után egészen pontosan még hat havi bérleti díjjal tartozol, ha ott laksz, ha nem. Erre nem szokás gondolni az aláíráskor. Mind a két fél elkötelezi magát a határozott idővel.

Még nem is lenne szemét a tulaj, ha behajtaná /hajtatná/ csak akkurátusan precíz.

2016. okt. 3. 12:31
 12/12 anonim ***** válasza:
55%
A tulaj csak akkor tarthat igényt a bérleti díjra, ha fenntartja neked a lakást! Ha kiadja másnak, onnantól kezdve nem szedhet tőled bérleti díjat (mire is?), és a kaucióból sem vonhatja le. Ez a "kaució mindenképpen ugrik" szabály egy annyira gyakori lehúzás a tulajok részéről, hogy egy bérlőnek nincs esélye kikerülni. Hiába mondod, hogy "minek írta alá", minden szerződésben benne van, nem lehet nem aláírni. Ez egy kizsákmányolás, visszaélés a bérlők szorult helyzetével.
2016. okt. 3. 19:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!