Ha ki akarom venni az albérletet, megtekintéskor kell fizetni vagy ha azt mondom, hogy kell, akkor nem adják ki másnak, és csak szerződéskötéskor/beköltözéskor kell fizessek?
Eszedbe ne jusson fizetni szerződés nélkül!
Ilyenkor úgy szokták, hogy megírják a szerződést, ami tartalmazza a költözés dátumát is.
Nem kaukció, hanem kaució.
Lehet, hogy neked kell az albérlet, de lehet, hogy a tulaj még megmutatja másnak is tőled függetlenül, ő döntheti el, kinek adja ki. Lehet, hogy előtted már más is igent mondott rá.
Én már több albérletben laktam, és mindig a szerződéskötésnél volt fizetés. Egyszer 6 héttel a költözés előtt kötöttük a szerződést.
Az 1. voltam.
Értem a kérdést de nincs erre hivatalos válasz. Nyilván amíg nem foglalózod vagy fizeted ki teljesen a kauciót (és mellette ugye írtok szerződést) addig bárkinek kiadhatná.
De ha kicsit eltávolodunk a jogászkodástól akkor pl. mi esetünkben ez volt: megnéztük, mondtuk, hogy jó, köszönjük majd átgondoljuk. Elmentünk másikat nézni (az a másik rettenet volt, leginkább a tulaj) útközben beszélgettünk és úgy döntöttünk egész normális volt az amit elsőnek írtam (lakás is, tulaj is, ár is). Felhívtuk telefonon és mondtuk, hogy oké, kéne, mi a teendő, hogy más már ne vigye el? Mondta, hogy ne aggódjak emiatt, ha velünk megbeszélte akkor nem fogja másnak odaadni már. Megbeszéltünk egy időpontot amikor újra találkoztunk és elintéztük a papírokat, kauciót. Még festés volt utána hátra, úgyhogy beköltözés csak kicsit később történt, illetve ekkor adtuk oda az első hónap bérleti díját előre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!