Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Más helyett fizessek?

Más helyett fizessek?

Figyelt kérdés
Új lakásba költöztem. Kellett volna a telefon, internet, stb. De az egyik telefonszolgáltató azért nem akar nekem szolgáltatást adni, mert hogy ezen a címen lakó korábbi személy adósa maradt a számlákkal. Azt akarják, fizessem én ki helyette, akkor kaphatok szolgáltatást! (Szolgáltatás ez ???)Joga van ilyen feltételekhez kötni a szolgáltatást?! Tényleg én fizessem ki egy vadidegen ember tartozását??
2016. júl. 27. 12:30
 1/5 anonim ***** válasza:
48%

Igen. Engem konkrétan be is pereltek, mert a lakás kettővel előttem lévő tulajdonosának, 15 évvel korábbról volt valami tartozása.

Ja és ez is úgy volt, hogy évekig fizettem a számláka, mindig nullás volt az egyenlegem. Soha még csak nem is késtem a befizetéssel, megvolt az összes csekkem akkortól, mikor a nevemre került a lakás. Egyszer csak gondolt egyet a szolgáltató és onnantól kitalálta, hogy tartozásom van.

2016. júl. 27. 19:02
 2/5 anonim ***** válasza:
48%
...merthogy a lakással együtt a tartozást is megvettem. Nekem persze esélytelen volt megkeresnem az előző előtti lakót, hogy fizessen, vagy mutassa be a 15 évvel korábbi csekkjeit.
2016. júl. 27. 19:03
 3/5 anonim ***** válasza:

Előző:

És végül fizettél?

Ha igen, harcoltál és bíróság döntött így, vagy olcsóbb volt fizetni, mint pereskedni?

2016. júl. 28. 05:49
 4/5 anonim ***** válasza:
A bíróságtól jött a fizetési meghagyás.
2016. júl. 28. 10:35
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Ez elég érthetetlen. A szolgáltató nem a lakással köt szerződést, hanem a lakóval.
2016. júl. 28. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!