Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Én fizessek mások helyett?

Én fizessek mások helyett?

Figyelt kérdés

Elveszítettem a szüleimet 2 évvel ezelőtt és örököltem egy kis házikót,ami még a nagybátyámról maradt a szüleimre.

Mivel egyedülálló vagyok,nem igazán bírtam még azt a házat is ellátni,ezért kiadtam albérletbe egy családnak.

Fizettek havonta rendesen és a villanyszámlát is kifizették,amit havonta leolvastam.

Aztán az egyik szomszédunktól megtudtam,h jártak az albérlőimnél az áramszolgáltató emberei,akik "állítólag" bejelentésre mentek ki.A lakóim erről nem szóltak,később derűlt ki,hogy elvitték a plombát a villanyóráról kivizsgáltatni és beleírták a jegyzőkönyvbe,h valószínűleg elvágták.Ezt a lakók szépen aláírásukkal beleegyezésüket adták.A nevemen van a ház és az áramszolgáltatónál is az én nevem szerepel,de nekem nem szóltak semmit erről a dologról.A lakókkal megvan a szerződés,ami tartalmazza azt is,hogy ők a fellelősek ,ha bármilyen rongálás vagy sérülést okoznak a házban.

Azóta persze elzavartam őket.MOst kaptam az áramszolgáltatótól,h most fogják vizsgálni az elvitt plombát.Ha találnak vmit,akkor én leszek a felelős és nekem kell a több százezer ft-os büntetést kifizetnem???

2011. jún. 8. 16:00
 1/2 anonim ***** válasza:
Jó hogy ott a szerződés,ha megbüntetnek téged,(mert téged fognak,te neveden van),akkor perelheted őket (perköltség ha nyersz,akkor őket terheli)
2011. jún. 8. 16:08
 2/2 anonim ***** válasza:

Szerzősét kellet kötni,az albérlőkkel....

Ha az megvan,és az áramszolgáltató rád akarja terhelni a büntetést,akkor azzal tudod igazolni hogy nem te laktál ott,és persze a papírt sem te írtad alá!

Ezt jogi úton a kiskapukkal tudod megoldani,mert ilyenről konkrét és ismert jogszabály nincs!

Per lesz belőle,ezt előre látom:)

2011. jún. 8. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!