CSUKABUBUS kérdése:
Kinek fizessek ha senki nem ad papírt és nem tudom most ki is a tulajdonos?
Figyelt kérdés
Mit tegyek.2éve családi okok miatt kellett hirtelen 1nap alatt keresnem albérletet 3kislányommal. Találtam is, kifizettem a kauciót+1havi bérletet. Írtunk egy bérleti szerződést amit egy ingatlanos hölgy csinált. Azóta itt lakunk, minden rendben volt, soha elmaradásom nem volt, sőt, rengeteget költöttem saját részről az ingatlanra, ami felújítás, évi többszöri festés, ajtó-ablakcsere, ilyesmi volt. Egy gondom volt, soha nem kaptam papírt arról, hogy kifizettem a rezsit és a bérleményt. De örültem neki, hogy volt, van hol laknunk. A múlt héten behívott magához a tulajdonos hölgy és mondta eladta az ingatlant, de minden marad a régiben. A havi pénzt az ő fiának adjam, mert ő másnap elköltözik pár száz km-re. Felkerestem az új tulajdonost aki azt mondta igen, megvette, de bármi problémám van vagy fizetni kell azt a volt tulajdonos hölggyel intézzem. Na most kértem, hogy írjunk egy új bérleti szerződést, de nemleges volt a válsz és az, forduljak a volt tulajdonoshoz. Hozzá már nem tudok, a fia nem adja meg sem a címét sem az elérhetőségét. Kérdeztem tőle, hogy ő akinek fizetnem kellene ezentúl, ír e nekem átvételi papírt a havi bérlet+rezsiről, de nemleges választ kaptam. Nem tudom mit csináljak most, kinek is fizessek, hogy ezután sem legyen bajom és ne kelljen egyik napról a másikra megint költözni? Pláne, hogy a nagy lányom 8. általános és most az iskolaváltás katasztrófa lenne. Itt helyben vagy a környéken kilátásom sincs bérelni másik ingatlant. Hiába vagyok magyar, egyedül vagyok 2kicsi beteg manóval és egy nagy lánnyal. Nem kerülöm a munkát sem, de ez irtó kevés. Voltam az önkormányzatnál is és ahol csak lehet, de azt kaptam keressek másikat mielőbb vagy elhelyeztethetem a kicsiket ideiglenesen valahol. Na azt már nem! Ahelyett, hogy segítenének, szétszednének egy családot.10. -én vinnem kellene a novemberi havi pénzt, de kinek és papír nélkül, hogy? Ha kifizetem a fiának papír nélkül utána meg a volt tulajdonos hölgy esetleg azt állítja neki nem fizettem és az új tulaj is tud galibát okozni ha mégsem így állna hozzá, nem tudom mire számíthatnék.2014. okt. 28. 14:58
1/5 anonim válasza:
És ha postai utalvánnyal küldenéd neki?
2/5 anonim válasza:
Mégiscsak a régi tulajdonos telefonszáma kellene.
Meg kellene beszélnie a fiával, hogy írjon egy átvételi elismervényt a pénz fejében.
Az meg milyen okból nem akarja átvenni a pénzt?
Tulajdonképpen nagy gond nincs, mert nem akarnak kirakni a lakásból.
3/5 anonim válasza:
Egyértelmű szabadulni akarnak a csapatodtól !!!
Ennyi !
4/5 A kérdező kommentje:
Ha szabadulni akartak vagy akarnának tőlünk,akkor a feltett kérdésemre miszerint:"Akkor most kiköltözzünk?" csak egy igen válasz lett volna.De nemleges választ kaptam rá.Már elnézést,nem kötözködésképp vagy bántásként javítanék,de nem egy csapat hanem egy család vagyunk...
2014. okt. 28. 18:20
5/5 anonim válasza:
Bárkinek is fizetsz, kérj átvételi elismervényt, olyan nincs, hogy nem adnak, ha ragaszkodsz hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!