Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mit kezdjek ezzel az egésszel?...

Mit kezdjek ezzel az egésszel? Tényleg olyan rémes vagyok?

Figyelt kérdés

Albérletben lakom most, tavaly kolis voltam. Azért akartam albiba jönni, mert nem bírtam a kollégiumot. Nem nekem találták ki egyszerűen. Nekem szükségem van arra, hogy egyedül legyek. Azontúl elég elviselhetetlen szobatársam volt. Szépen kérni nem tudott, de parancsolgatni igen. Meg cetliket írt, ha valami nem tetszett neki.

Most a volt osztálytársnőm keresett albérlőtársat és beköltöztem hozzá. Az a ciki, hogy a szobák külön is nyílnak de egybe is. Ajtó van a 2 szoba között. A hangszigetelése nulla. Meg úgy mindennek. A szobámmal közös a fürdő fala. Elég kellemetlen, mikor hallom, ahogy pisil. A fenti szomszéd is nagyon hangos. Ezen még a lakótársam is ki van bukva.

Amin viszont én vagyok kibukva az az, hogy mivel minden áthallatszik egyik szobából a másikba, nem érzem azt, hogy tényleg saját szobám lenne. Nem tudok filmet nézni és zenét hallgatni. A fülhallgató egy olyan dolog, amit nagyon nehezen viselek el. Egyszerűen mert akadályoz a mozgásban. Ülve filmezni nekem egy kínszenvedés, zenét hallgatni meg még inkább mert tornázni szoktam rá. A koliban nagyon elegem lett belőle, sokat híztam is, sajnos. ( Nyáron nem volt időm arra, hogy a fogyással foglalkozzak, mert végig melóztam. ) Sajnos itt sem teljesül a vágyam, és ez így még drága is.

Arról nem is beszélve, hogy annyira negatív a lakótársam, hogy az hihetetlen. Nem erre a szakra akart jönni és elege van belőle. Minden nap egy csomót telefonál és elég sokat sír közben, vagy veszekszik. És ezt mind hallom, természetesen. Volt, aki azt mondta, hogy foglaljam el magam már valamivel, mert nem igaz, hogy ennyit sem bírok eltűrni. Hát nem tudom, minden nap ezt hallgatni, meg utána még meg is kér, hogy beszélgessünk, állandóan csak panaszkodik. Nagyon nincs rám jó hatással. Nem vagyok erre kiképezve. Türelmes vagyok, és segíteni is szeretek másoknak. Sosincs az, hogy nem hagyok valakit beszélni. De már nem tudok mit mondani neki és amúgy se nagyon érdekli, ha van is valamilyen tanácsom... Nekem viszont sok dolgom lenne, és elég nehéz bármire is koncentrálnom, mikor épp depirohamai vannak.

Azontúl hogyan rendezkedjek itt be, ha a lány elmegy innen félévkor ( vagy előbb ) tuti nem maradok itt. Nem hiszem, hogy idejönne valaki is az ajtó miatt, meg én sem laknék így olyannal, akit nem ismerek. Egyedül meg nyilván nem tudom fizetni.

Arról nem is beszélve, hogy szúnyoghálók nincsenek, és ha kinyitjuk az ablakokat bemásznak/repülnek a poloskák. Rengeteg van belőlük, de hogy a csudába? Egyszerűen undorítóak. Egyik nap sírógörcsöt kaptam, mert két órám elment azzal, hogy őket vadásszam le. Mostanra már kezdek immunis lenni rájuk, de attól még gusztustalanok.

Nem tartom magam hisztisnek, de nincs sok nyugalmam így. :( Nem tudom, hogyan tudnám a hozzáállásom megváltoztatni.

(Jelzem otthon is egy 2.5 szobás ház félszobájában lakom, ott még ráadásul át is kell trappoljak anya szobáján, ha be akarok jutni a sajátomba. Annyival egyszerűbb otthon, hogy család vagyunk, nála konstans megy a tévé napközben, telefonálni is szokott, úgyhogy ő is kénytelen eltűrni, ha én zenét hallgatok meg filmezek bent. Ettől függetlenül nem valami kényelmes a dolog. Pláne ha ő 10-kor alszik, de én nem ilyen vagyok, és bizony éjfélkor is ki kell mennem néha, időnként szomjas leszek éjjel, vagy WC-re kell mennem, és mondanom sem kell, hogy mindig perpatvar van ebből, mert felébresztem... Ám a lakótársammal a közös ajtó sokkal kényelmetlenebb, mint anyummal. Tényleg kezdem azt érezni, hogy szörnyű vagyok, aki képtelen alkalmazkodni... de nem erre számítottam. Ha tudtam volna, hogy ez lesz, tuti nem jövök ide. :/ )

2016. szept. 18. 23:45
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Én megértem, hogy rohadtul sz..r egy átlagos diákoknak szánt albérlet meg a koli is, én is kolis vagyok és nagyon sokszor rühellem, de ez van. Megszokod vagy megszöksz.

Amúgy titeket aztán egymásnak teremtett a jó isten, két ilyen rinyagép nem sok van.

2016. szept. 24. 21:23
 12/16 A kérdező kommentje:
Hát, neked aztán nem sok fogalmad van arról, mi az az igazi rinya, azt hiszem... hallottam már olyan sztorikról, hogy ihaj. :D És miért nem szerethetném a nyugit? Más olyan helyen lakik, ahol az égvilágon semmi problémája nincsen és nem fizet többet nálam. És nem azért szereti, mert én hozzá képest hisztis vagyok. Szóval szerintem nem igazán fair, hogy soha semmi jó nem jut nekem. Még szép, hogy bosszant a dolog. Akinek meg nem tetszik, hogy nem kötelező mindent elfogadni, és eltűrni, mert én már bizony nem fogok, az feleslegesen ne kommenteljen ide.
2016. szept. 26. 09:10
 13/16 anonim ***** válasza:
75%
Kib..szott hisztis vagy. Pont.
2016. szept. 26. 14:04
 14/16 anonim ***** válasza:

Eloszor a masodik kerdesedre valaszolnek: "Tényleg olyan rémes vagyok?"

Igen, az vagy.

Most ez komoly, hogy 2 oraig szedegetted a poloskakat, majd nem volt annyi eszed, hogy masnap keress a neten egy olyan szunyoghalot, amit te is fel tudsz tenni? Auchan, Obi, Bauhaus, Baumax, Praktiker, Tesco. Mindegyik helyen lehet kapni par ezer forintert szunyoghalot.

Az is hihetetlen, hogy nem talaltal egy olyan fulhallgatot vagy fejhallgatot, akar vezetek nelkulit, ami kenyelmes. Sok helyen ki is lehet probalni. A problemaid egy reszet (hangos szomszed/lakotars, filmezes, zene, torna) ezzel meg is oldanad.

Az is alap dolog, hogy lakotarsakkal megbeszelitek ki mikor megy haza es olyankor a masik felhivhatja hetvegere a baratjat, baratnoit, stb.

Otthon meg, ha este viszel a szobadba egy kis vizet, lehet 1-2 alkalommal kevesebbszer kelted fel anyudat.

2016. szept. 27. 14:14
 15/16 A kérdező kommentje:

Először is, nem érdekel, mit gondoltok, nem vagyok rossz ember, stb. Mariah Carey kivágta a pasija laptopját az ablakon, mert az mást mert hallgatni Mariah helyett. Azért...

Na és az sem mindegy milyen szúnyogháló. Nincs kit megkérdezzek, hogy milyen kell az ittenire. Nem kell sík hülyének nézni, szimplán csak nem hallottam ezelőtt még öntapadós szúnyoghálóról. Ettől még nem leszek ostoba, lány vagyok, honnan kellene ilyeneket tudnom, ha soha sehol nem volt alkalmam találkozni ilyesmivel. Azt sem tanítja senki, hogyan fektesd be a pénzed dolgokba, pedig az még fontos is, ellenben ilyen jellegű apróságokkal. Tuti van olyan dolog, amiről te sem hallottál még életedben, ettől még butának minősülsz? Frászkarikát.

Az ivás kisebb probléma, mint hogy WC-re kell mennem éjjel. Nem tartok a szobámban vizet, mert szökőévente egyszer, ha ki kell mennem inni.

Miért baj nekem a fülhallgató? Nem is értem, miért nem ezzel kezdtem. Zúg a fülem már jó pár éve. A nyomáselvezetés nem megfelelő a fülemben, azért. Néha jobb, télen rosszabb, mert sokszor be van dugulva az orrom is. A fülhallgató meg olyan hatású, mintha egy minikoncert menne, és nekem nagyon nem tesz jót.

Senki se köteles mindent elviselni. Mindenkinek joga van kényelmesen lenni, ha már egyszer ilyen drágák ezek az albérletek. Sajnos ez nem mindegyikben teljesül.

A takarítás témát sem tudom felhozni a lakótársamnak, mert eddig többet lógott suliból, mint amennyit itt volt. Elég nehéz lenne tőle elvárni, hogy rendet csináljon, mikor szinte csak én vagyok felelős a koszért. Mondjuk ez nem is érdekel különösebben. Én szeretek takarítani, meg főzni is. :D

2016. okt. 6. 23:27
 16/16 anonim ***** válasza:

"Először is, nem érdekel, mit gondoltok, nem vagyok rossz ember, stb. Mariah Carey kivágta a pasija laptopját az ablakon, mert az mást mert hallgatni Mariah helyett. Azért... "

Először is, ha nem érdekel, hogy mit gondolunk, akkor miért írtál ki kérdést? Másodszor meg, ki a f.. fülem az a Mariah Carey és hogy jön ide? (Sehogy.)

"Az ivás kisebb probléma, mint hogy WC-re kell mennem éjjel. Nem tartok a szobámban vizet, mert szökőévente egyszer, ha ki kell mennem inni. "

Akkó' ezentúl tarts. Ez olyan rohadt nehéz? Vigyél be egy üveg 40 forintos ásványvizet a szobádba, aztán ha szökőévente egyszer szomjas leszel, akkor bontsd ki.

"Senki se köteles mindent elviselni. Mindenkinek joga van kényelmesen lenni, ha már egyszer ilyen drágák ezek az albérletek. Sajnos ez nem mindegyikben teljesül. "

Nem, senkinek sincs joga kellemesen, meg jól élni. Jogod az élethez van, ahhoz, hogy milyen lesz az rajtad áll.

2016. okt. 6. 23:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!