Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Hogy is van ez albérletnél?

Hogy is van ez albérletnél?

Figyelt kérdés

Az lenne a kérdésem,hogy ha én kibérelek egy mondjuk 2 v. 3 szobás lakást,akkor kereshetek magam mellé lakótársakat?

Válaszaitokat előre is köszönöm.

2016. aug. 27. 00:00
 1/9 anonim válasza:
60%
Nem vagyok ebben a témában otthon, de szerintem úgy lenne logikus, hogy közösen bérelitek és közösen fizetitek.
2016. aug. 27. 00:05
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ezt a tulajjal kell megbeszélned.
2016. aug. 27. 01:17
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem kifejezetten alkalmi vendégekned bérled, akkor mindenképpen meg kell beszélni, kik is lesznek az állandó lakók. Ő sem akar vadidegeneket a lakásába engedni, és azt sem, hogy titokban6-an lakjanak ottbent.
2016. aug. 27. 01:51
 4/9 anonim ***** válasza:
78%
A tulaj/főbérlő dönti el, hogy hány embernek hány szobát akar kiadni, nem az albérlő. Ha te kiveszel egy 2 szobás albérletet, akkor nem vihetsz oda önkényesen +1 embert lakni.
2016. aug. 27. 04:21
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha kivesze egy lakást EGY személyre - függetlenül a szobaszámtól -, akkor nem adhatod ki egy részét másoknak, kivéve, ha a tulajdonos ezt megengedi (írásban). De akkor meg várható, hogy a bérleti díj egy részét ö akarja megkapni.
2016. aug. 27. 07:24
 6/9 anonim ***** válasza:
83%
A szerződéstől függ. Aért az úgy nem oké, hogy kiveszed egyedül és beköltöztetsz még valakit.
2016. aug. 27. 08:16
 7/9 A kérdező kommentje:
Nyílván megbeszélném a tulajjal ezt a dolgot,nem sutyiban gondoltam. :)
2016. aug. 27. 09:07
 8/9 anonim ***** válasza:
62%

Nem te vagy az első akinek ez eszébe jut.

Általában nincs jó vége.

A tulajt nem fogja érdekelni, hogy éppen van-e lakótárs és az éppen tud-e fizetni. Te az elején odaadsz két havi kauciót meg minden hónapban a bérleti díjat (az egészet).

Ahogy ebben probléma van felmond és ott marad a kauciód.

Másrészt a tulaj szereti, hogyha az lakik a lakásban aki nála jelentkezett és megfelelőnek találta. Lakótársak meg jönnek mennek. Azt sem fogja tudni éppen ki lakik ott.

Nálam nem pálya. Főleg, hogy válogatni lehet az albérlők között annyi van.

2016. aug. 27. 10:57
 9/9 anonim ***** válasza:
83%
Mindig kikötik hány fő a max ! Meg a szomszédok is figyelik az dugi lakokat , mert a szemétdíj legtöbb helyen főre van .
2016. aug. 27. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!