Oda merjem adni a kulcsot az ingatlanosnak hogy mutogassa a
lakást?
Személy szerint nem adnám oda idegennek soha, mondjuk ingatlanost sem hívnék, hogy levegyen egy csomót a szándékosan túlárazott ingatlan árából. Ma már számos hirdetési felület van ahol ezt ingyen lehet hatékonyan intézni, nem kell a középső ember. Ezek legtöbbje úgyis csak kényszervállalkozó és semennyivel nem tudnak több embert felhajtani, mint mondjuk bárki más egy Facebook csoportban vagy a Jófogáson.
De ez csak az én véleményem.
2016. júl. 24. 08:47
Miért is bíznál meg ingatlanost? Mit tesz azért a pénzért, amit te nem tudnál megtenni? A lakást körbe tudod fotózni. Alaprajzot tudsz csinálni (az övék sem pontos, arányos). Értelmes szöveget te is tudsz írni, vagy koppintani egy másik hirdetésről. Jófogásra, ingatlan.comra, facebookra te is fel tudod tölteni. Ügyvédet te is találsz, pár telefon időpontot foglalni. A lakást a te jelenlétedben fogja mutogatni, ha nem adod neki oda a kulcsokat. Az eredmény? Semmi plusz. Csupán az ingatlant fogja túlárazni, ami miatt hónapokig nem fog elkelni. Kénytelen leszel árat lejteni, és olcsóbban fog elkelni, ráadásul az ingyenélő ingatlanost is ki kell fizetned. Csak veszítesz az egésszel, rossz szájízzel leszel túl az egészen. Kell ez neked?
2016. júl. 24. 09:09
3/13 A kérdező kommentje:
Koszönöm. Azert gondoltam ingatlanosra mert nincs időm mutogatni a legkülónbözőbb időpontokban. Eddig 7 embernek mutattam egyik se vette meg nekem fel kellett utaznom programom átszerveznem stb. Belefáradtam 1 hónap alatt.
Félek odaadni a kulcsot annyi mindent hallani. Mi van ha odaviszi majd a nőit vagy másolnak kulcsot és betör valaki.
4/13 A kérdező kommentje:
,még arra gondoltam hogy kiadom bérletbe és akkor a lakók mutogathatnák mikor otthon vannak. Vagy nem jo rajuk bizni mert ellenerdekeltek? Kiveszi ugy egyaltalan valaki hogy áruljuk közben?
5/13 A kérdező kommentje:
Győri vagyok a lakás Pesten van
6/13 anonim válasza:
Abba senki sem gondol bele, hogy nem mindenki jókedvében fogad ingatlanost, hanem azért, mert olyan messze van, hogy nem tudna mindig utazni és mutogatni. Mi is így voltunk, megbíztunk egyet és odaadtuk neki. Szerintem nincs okod félni, nem fog semmit csinálni.
2016. júl. 24. 10:05
7/13 anonim válasza:
Mármint semmi ilegálisat. :)
2016. júl. 24. 10:06
Nyugodtan odaadhatod ha árulod, még nem hallottam volna, hogy ebből bármi baj lett... A záradat bármikor kicserélheted, ha meggondoltad magad. Az albérlők tuti nem túl szívesen fogják mutogatni a lakásod, hogy eladják a fejük felől.
2016. júl. 24. 10:21
"Miért is bíznál meg ingatlanost? Mit tesz azért a pénzért, amit te nem tudnál megtenni?"
Hát pl. mutogatja az érdeklődőknek, hogy ne neked kelljen munkaidőben meg ki tudja mikor rohangálni állandóan.
2016. júl. 24. 14:22
9-es, és ez megér súlyos százezreket? Mondjuk ezt mindenki maga döntse el. :)
2016. júl. 24. 15:20
Kapcsolódó kérdések: