Ha 1 évig voltam egy albérletben, és koszos fallal adta ki a bérlő, én pedig kifestettem beköltözéskor önköltségből, akkor visszakérhetem ezt az összeget?
1 évig laktam Budapesten egy albérletben, penészes, koszos, büdös fallal adta ki a tulajdonos, előre kijelentette, hogy ő nem kíván festésre pénzt fordítani. (úgy, hogy 2 havi kauciót + 1 havi bért beköltözéskor odaadtam rögtön).
Ezért én beköltözéskor rögtön teljes égészében kifestetettem.A falak az elmúlt 1 évben nem koszolódtak, mert csak aludni jártam oda, illetve egy csőtörés is volt, amely végett márciusban a fél lakást újra kellett festeni, de ezt a biztosító teljesen állta.
Most a tulajdonos duplájára emelte a bérleti díjat, ezért költözök. Viszont nekem a festés, saját zsebből 75.000 forintba került. Úgy érzem inkorrekt dolog, hogy nem lakhattam le a festés árát az elmúlt 1 évben (nem esett szó róla), koszos fallal adta ki a tulajdonos, és most duplájára emeli tiszta fallal a lakbért. - A lakást "pár hónapja kifestett lakás" címszó alatt hirdeti most, dupla áron.
Visszajár nekem ez az összeg?
Szerintem nem. Ha nem egyeztetek meg ebben a beköltözéskor.
Ahol mi vagyunk, ott is ilyen a tulaj. Összefirkált falak, a konyhaszekrény full penészes volt (kiderült a falban folyik a víz a csőből, le is ázott az alattunk lakó, na akkor muszáj volt ugye cserélni), törött csempék stb.
Van 2 lakása, amit kiad, persze nem adózik utána, de azt mondja mindig, h ő nem vesz semmit, ő nem újít semmit, stb stb.
Amikor a hűtő elromlott, akkor is használtan hozott ide egyet, ami büdös-penészes volt. Mert őőőő nem ad ki pénzt.
Én a helyedben összekoszolnám a falat. Lehet gyerekes vagyok, de azért na! Van pofájuk ezeknek! Elrakják a pénzt és egy szöget nem vesznek, mert hú de drága.
Ezt sajnos megjártad... Vannak ilyen ingyenélők, 75 ezerért pereskedni sem érdemes. Ilyen smucigoktól nem szabad lakást kivenni.
Nézd meg, hátha spakli letolja az új festéket :-D
Megmondta, hogy nem költ festésre.
Utána sem egyeztetek meg hogy fesd ki neki 75 ezerért.
A többi meg mese.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!