Mit tudok tenni, ha a bérlő társam idehozta a lányát es az unokáját negyedik napja lakini?
Nehogy már ő szégyellje magát!
Ha úgy vesz ki egy albérletet, hogy két ember lakja a kicsi lakást, az egyik ráadásul idős, az nem hasonlítható össze azzal, ha pici helyen 4-en vannak, amiből az egyik kisgyerek!
Ez zajjal, kosszal jár, egymás kerülgetésével, stb.
4 nap is 4 nap, ha 1 helyett 3 használja a vizet, gázt, villanyt, akkor a költségek megduplázódnak, sőt jó eséllyel még nagyobbra nőnek, mert egy fiatal+gyerek többet használ, mint egy idős ember.
Nem rosszindulat ez, hanem nem ez van a szerződésben!
Egy kicsi lakásban én sem szeretnék ilyen helyzetbe kerülni.
Kérdező, nem jó irányból közelíted meg. Azt nem szokták leírni, hogy más nem jöhet, mert ez alap.
A tulaj azt a szobát nem 3 embernek adta ki, hanem 1-nek.
Ha jönnek mások, azt be kell jelenteni, és majd a tulaj eldönti, engedélyezi-e.
+ 2 fő nyilván jobban lelakja a lakást, mint egy idős ember. És ki tudja, meddig akarnak még maradni? Nem mondtak semmit?
Azért ilyesmit illene megbeszélni a lakótárssal meg a tulajjal.
Ha a lakótársad nem mond semmit, esetleg elutasító, akkor szólni kell a tulajnak, mert te így csak rosszul jársz ezzel a helyzettel.
Engem nem érdekelne, hogy 4 nap, (amiből lehet majd 4 hét, 4 hónap, stb.), mert 4 napig sem, meg egyáltalán semeddig sem akarom fizetni 2 vadidegen ember lakhatását.
Nem egészen arról van szó, amiről írsz. Én nem így értelmeztem.
De ezért kérdeztem, hogy mondtak-e valamit.
HA családi látogatás lenne, gondolom bejelentették volna.
Ebben az esetben tényleg elfogadható, de akkor tudod, hogy pár napról van szó.
A leírásból az jön le ("idehozta"), hogy esetleg nem volt hova menniük, és odaköltöztek. Na ebben az esetben nem örülnék, mert nem férnek el 4-en, meg ne 50% rezsit kelljen már fizetni, mikor 20-25%-ot használ.
Azért ez már tízezres nagyságrend, hónapok alatt meg százezres, nem mindegy.
Nézd, ha úgy írta volna, hogy 1 hétre eljött a lány és az unoka, én is azt írtam volna, kibírja.
De ha esetleg a kérdező dolgozik (és pihenne), a kisgyerek meg mondjuk egész nap bömböl, vagy szaladgál a lakásban, esetleg a lány rendszeresen elfoglalja a fürdőszobát, vagy a konyhát, az már nem fér bele, mármint hónapokon át. Főleg nem ingyen.
A szegénység nem jogosít fel az élősködésre.
Reménytelen az ilyen eset, menj el onnan, inkább keress valahol máshol magadnak.
az élősködők sokszor nem is veszik észre, hogy élősködnek. Nekik természetes a másik ember lehúzása.
az hogy szegény valaki, arról nem te tehetsz..
nem vagy lelketlen, ne vedd zokon a kioktatásokat. Terézanya nem te vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!