Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mit tudok tenni, ha a bérlő...

Mit tudok tenni, ha a bérlő társam idehozta a lányát es az unokáját negyedik napja lakini?

Figyelt kérdés
Használják a vizet, villanyt stb. Meg nem szeretnem őket kerülgetni.a lakas is ehhez kicsi. Az albérletet felmondom remélhetőleg egyéb okbol. A bérleti szerződés én nincs benne, hogy nem johet mas.szeretnem valahogy ezt megtorolni, mert nem etikus, hogy itt élnek. A berlotarsam szegeny, alig van pénze fizetni az o reszet.
2016. márc. 30. 08:34
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
9%
Vagy megmondod neki,hogy nem szeretnéd,hogy ott legyenek,vagy nem mondod meg, esetleg a rezsit le lehet osztani 4 főre, de mondjuk 4 nap miatt ilyen hisztit levágni...én a helyedben elsüllyednék. Szerintem nagyon egy undok, rosszérzésű ember vagy. Nézz kicsit magadba.
2016. márc. 30. 10:02
 2/17 anonim ***** válasza:
88%

Nehogy már ő szégyellje magát!

Ha úgy vesz ki egy albérletet, hogy két ember lakja a kicsi lakást, az egyik ráadásul idős, az nem hasonlítható össze azzal, ha pici helyen 4-en vannak, amiből az egyik kisgyerek!

Ez zajjal, kosszal jár, egymás kerülgetésével, stb.

4 nap is 4 nap, ha 1 helyett 3 használja a vizet, gázt, villanyt, akkor a költségek megduplázódnak, sőt jó eséllyel még nagyobbra nőnek, mert egy fiatal+gyerek többet használ, mint egy idős ember.

Nem rosszindulat ez, hanem nem ez van a szerződésben!

Egy kicsi lakásban én sem szeretnék ilyen helyzetbe kerülni.

Kérdező, nem jó irányból közelíted meg. Azt nem szokták leírni, hogy más nem jöhet, mert ez alap.

A tulaj azt a szobát nem 3 embernek adta ki, hanem 1-nek.

Ha jönnek mások, azt be kell jelenteni, és majd a tulaj eldönti, engedélyezi-e.

+ 2 fő nyilván jobban lelakja a lakást, mint egy idős ember. És ki tudja, meddig akarnak még maradni? Nem mondtak semmit?

Azért ilyesmit illene megbeszélni a lakótárssal meg a tulajjal.

Ha a lakótársad nem mond semmit, esetleg elutasító, akkor szólni kell a tulajnak, mert te így csak rosszul jársz ezzel a helyzettel.

Engem nem érdekelne, hogy 4 nap, (amiből lehet majd 4 hét, 4 hónap, stb.), mert 4 napig sem, meg egyáltalán semeddig sem akarom fizetni 2 vadidegen ember lakhatását.

2016. márc. 30. 10:37
 3/17 anonim ***** válasza:
18%
Jah,bocs, nem tudtam,hogy senkihez nem mehet más pár napra. Én laktam már pár helyen életem során,de érdekes,sosem volt abból ekkora para,hogy mondjuk eljöttek pár napra a lakótársam barátai, családja,vagy épp az enyémek. Emberi tulajdonság felkeresni a családodat,barátaidat. De ezért mondtam,hogy beszélje meg a lakótársával,hogy mi a helyzet, ki és hogyan mennyit fizet. 4 nap után nehogy már el kelljen költözni, meg megtorláson gondolkodni. Ennyire nem kell érzéketlennek lenni.
2016. márc. 30. 11:30
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem egészen arról van szó, amiről írsz. Én nem így értelmeztem.

De ezért kérdeztem, hogy mondtak-e valamit.

HA családi látogatás lenne, gondolom bejelentették volna.

Ebben az esetben tényleg elfogadható, de akkor tudod, hogy pár napról van szó.

A leírásból az jön le ("idehozta"), hogy esetleg nem volt hova menniük, és odaköltöztek. Na ebben az esetben nem örülnék, mert nem férnek el 4-en, meg ne 50% rezsit kelljen már fizetni, mikor 20-25%-ot használ.

Azért ez már tízezres nagyságrend, hónapok alatt meg százezres, nem mindegy.

Nézd, ha úgy írta volna, hogy 1 hétre eljött a lány és az unoka, én is azt írtam volna, kibírja.

De ha esetleg a kérdező dolgozik (és pihenne), a kisgyerek meg mondjuk egész nap bömböl, vagy szaladgál a lakásban, esetleg a lány rendszeresen elfoglalja a fürdőszobát, vagy a konyhát, az már nem fér bele, mármint hónapokon át. Főleg nem ingyen.

2016. márc. 30. 11:38
 5/17 A kérdező kommentje:
Nem mondtak elore. Nem is ertem mert nekem kene ett kérdezgetni amugy. Nem hoznék ide senkit egy hétre sem . Mert ha erre vágyom akkor megkerdezem zavar e de leginkább közlöm elore hogy tobbet fizetek. Mert ha par szaz ftrol is beszelunk, nem vagyok köteles mas helyett fizetni. Egesz nap itt vannak. Ez nem csak az anyagi resze.
2016. márc. 30. 11:59
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

A szegénység nem jogosít fel az élősködésre.

Reménytelen az ilyen eset, menj el onnan, inkább keress valahol máshol magadnak.

az élősködők sokszor nem is veszik észre, hogy élősködnek. Nekik természetes a másik ember lehúzása.

az hogy szegény valaki, arról nem te tehetsz..

nem vagy lelketlen, ne vedd zokon a kioktatásokat. Terézanya nem te vagy.

2016. márc. 30. 12:01
 7/17 A kérdező kommentje:
Amugy nem akarok hiztizni. Tudom h én se vagyok kedves. A bajom h nekem mehszabta a no mikor főzhetek stb. O meg ezt hogy gondolja? Es dühömben megtorolnam, legszívesebben elmondanám a tulajdonosnak, hogy őket kellett itt kerulgetnem(mert ez nem túlzás). Sajnos nekem ez mar sok.
2016. márc. 30. 12:03
 8/17 A kérdező kommentje:
A lakótársam nen kérdeztem meg meddig mardnak, mert felek meglop mig dolgozom. Kifogomegyebkent asszem ez is a bajom, hogy ezek nem a legkulturaltabb emberek, nem vagyom erre.
2016. márc. 30. 12:08
 9/17 anonim ***** válasza:
86%
Van egy jó barátom pesten, és a 3 szobás lakásából 2 szobát mindig kiad, kell neki a pénz, meg egyedül van neki elég 1 szoba. A lényeg egyik srác oda vitte barátnőjét, és elég sokat volt ott, következő hónapban szerződés modositás, 3 nap/ hó amiben az albérlő vendégeket fogadhat, a többire plusz dijat kell fizetni. Ezzel mondjuk úgy a kígyó méregfogát kihuzta, de ezt rögtön az elején 2 hónap után megszivta ezzel, azóta is ad ki szobákat 3-4 éve, tanult a dolgokból. Miután te is bérlő vagy és a társad is a tulajnál jelezd a gondod, hogy utasítsa rendre, mert ez nem korrekt. Szerintem a megtorlás gonosz dolog, miért nem szólsz neki ? és beszéled meg vele ?
2016. márc. 30. 12:10
 10/17 A kérdező kommentje:
Bocsánat, hogy így irtam, csak telefonról írom, ami mindenfélét átír magától stb.
2016. márc. 30. 12:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!