Mi van, ha sosem ér rá a bérlő?
Bérleti szerződést közös megegyezéssel felmondtuk.
Szerződés szerint bemutathatom új érdeklődőnek az utolsó 3 hétben. Nem szeretné, ha zavarnám a pihenésben, ez a válasz.......
Ilyenkor az van hogy teszel arra, hogy ő mit akar.
Szerződés szerint jogosan zavarod, így nem lehet kifogása.
Gondoltam, megbeszélünk a hétre 1 napot, és akkorra szervezem le a nézelődőket.
Zavarom a pihenésében.....
Te meg mondd, hogy zavar a lakás bemutatásában.
Ez benne van a törvényben is, hogy egyeztetett időpontban be kell engednie az új lakójelöltet.
Mondd neki, hogy ha miatta nem tudod kiadni a lakást, akkor nem adod vissza a kauciót. Ezt teljesen jogosan megteheted, még csak nem is perelhet érte.
3-as "még csak nem is perelhet érte" miért ne perelhetne be? Legfeljebb nem nyeri meg.
A felmondási idő arra van, hogy a bérlő új lakást, a bérbeadó új bérlőt keressen. Ha nem engedi be az érdeklődőket, akkor ebben akadályozva vagy. A károd megtérítését kérheted. Ez azért lehet, hogy kevesebb, mint a kaució. Ha mondjuk így 2 hétig áll üresen a lakás, mert csak akkor tudtál érdeklődőkkel érdemben tárgyalmni, amikor kiköltöztek, akkor feltételezhetjük, hogy különben üresjárat nélkül ki lett volna adva. Így a plusz 2 heti bérleti díjat követelheted, illetve a kaucióból visszatarthatod.
Mindenkinek, köszönöm a válaszokat.
Szerintem, csak aláírta a közös megegyezést, mert láttam, nem igazán tetszik neki, hogy felmondtam.
Másik oldalon leírtam, 2 hónap alatt 37 m3 víz fogyott, 35 m2-es lakásban, 2 ember lakik benne.
Minden nap mos, legalább 1x, párás a lakás, és már penész is megjelent. Ő nem tud változtatni a szokásán, én pedig nem szeretném a penészt, így lett közös megegyezéses felmondás a határozatlan idejű szerződésből.
A kauciót visszaadom, a rezsi levonása után, ha elszámoltunk.
Ezzel akar keresztbe tenni, hogy nem igazán szeretné, ha mutatnám. Bár, így hogy mutassam, ha penészes a mennyezet....:(
Bérlőként mondom, hogy vissza ne add a kauciót (teljes egészben). Ha korábban nem volt penészes a lakás, akkor ez teljes egészében az ő sara.
Nálunk is megjelent egyszer a sok mosás-teregetés hatására az egyébként teljesen ép lakásban, de az volt az első, hogy lesikáltuk, szavo, javító festés és semmi nyoma, nem is jött vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!