Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Hogy kozoljem vele hogy...

Hogy kozoljem vele hogy jogtalanul kovetelozik?

Figyelt kérdés
Alberletben lakunk es tortent egy sajnalatos dolog aminek kovetkezteben megserult a bejarati ajto. Nincs benne nagy kar, par repedesrol beszelunk amit szakember meg tud oldani. Termeszetesen azt a koltseget allnank. A berbeado nem engedi a javitast uj ajtot kovetel amit mar o kivalasztott es megrendelt. Kozel szaz ezer ft ertekben. A mostani egy rozoga fa ajto. Meg van takolva. Az uj amit kovetel termeszetesen muanyag biztonsagi ajto. Ugyved tanacsat kertuk. A mostani ajto javitasat vagyunk kotelesek fizetni amennyiben uj ajtot kovetel siman tulkapas...sot a kaukciobol is kerhetem a rendezeset a javitasnak ...ha tobbe kerulne rapotolnank. De biztos nem kerulne tobbe. Raadasul a berbeado azzal probal manipulalni hogy ha nem vesszuk meg az uj ajtot beperel ...de kozben meg mondogatja hogy mondjuk azt hogy januartol elunk csak itt es csak rokoni alapon. Ami persze nem igaz...harom eve elunk itt es fizetunk erte. Szamlat nem ad...kerdesem az lenne...ha.ma jonnek en egyedul vagyok a gyerekkel a parom dolgozik . Ma mondanank meg nekik hogy jogi tanacsot kertunk es nem veszunk uj ajtot. A regit megjavittatjuk. Hogy kozoljem ezt ugy hogy ne vergodjenek velem? Ok ketten jonnek ..iidos penzehes hazaspar. Mit mondjak nekik?

2016. jún. 23. 10:00
1 2 3 4
 31/39 kovpet ***** válasza:
76%

"egy foltozott ruha nem olyan mint egy uj"

Az ajtó sem új. A kártérítés azt jelenti, hogy visszaállítjátok a kár előtti állapotot, nem azt, hogy a 20 évvel ezelőtti, új állapotot.

Gugli: "káronszerzés tilalma"

Az amúgy honnan tudod, hogy nem adózik utánatok? Meg egyébként is: miért számít ez?

2016. jún. 24. 12:53
 32/39 A kérdező kommentje:
Onnan tudom hogy nem adozik hogy allandoan azt hajtogatja hogy ha barki kerdezi rokoni alapon lakunk itt nem penzert. Csupan neki fontos mert ha esetleg birosagra kerul a dolog gondolom ott nem fogom befogni a szamat errol. De halad a dolog hetfon visszamondja az ajtot ha kerek aajanlatot mestertol aki rendbeszedi a mostanit. Ezis..mondom neki hogy az nem rajtam mulik mikor jonnek ki felmerni. De neki hetfon kell...mondom jo.
2016. jún. 24. 13:18
 33/39 anonim ***** válasza:
56%

Akkor, amikor jószándékú és kellően intelligens mind a bérbeadó. mind a bérlő, és mindegyik igyekszik a felmerülő problémákat úgy megoldani, hogy mindkét félnek jó legyen, nos akkor a dolgok harmonikusan mennek.

Itt, ha jól értem, egy uszkve 20 ezer forintos tételre telefonálgatnak el a felek 30 ezer forintot...

Ha a tulaj hagyta volna kijavitani az ajtaját, akkor minden rendben lenne. Végülis, amig nem ő lakik benne, nem mindegy neki milyen az az ajtó? Ha meg elmennek a bérlők, akkor átfestetheti vagy kicseréltetheti. Esetleg a végső elszámolásnál a kaución alkudozhatott volna. Meg lehetett volna ezt békésen oldani.

Szokásos magyar kekeckedés.

2016. jún. 24. 14:11
 34/39 A kérdező kommentje:
Nezd...mi rogton felajanlottuk a javittatast. Ok el is fogadtak akkor majd masnap mondta hogy neki uj ajto kell. En ezt nem tartottam jogosnak..o megrendelte az ajtajat most nyafit hogy ugyvedhez fordultam. Ez nem magyar kekeckedes hanem kapzsisag. Ha hagyja hogy akkor javitsuk mar reg ellenne felejtve az egesz.
2016. jún. 24. 14:24
 35/39 kovpet ***** válasza:

Az a bíróság, ami ezzel foglalkozna, nem illetékes adóügyekben. Azzal a NAV-hoz kellene fordulnod. Mondjuk +15%-ot (esetleg 30-at) gondolom nem szeretnél fizetni, tehát neked sem rossz a mostani állapot, ugye?

Az meg, hogy új ajtót akarnak, az ő dolguk. Számítsák bele a kár után általatok fizetett pénzt, a többit meg nekik kell fizetniük.

2016. jún. 24. 14:33
 36/39 A kérdező kommentje:
Nyilvan a nav hataskore. Nekem megfelelo ez az osszeg amit most fizetek de ha kikellene fizetnem azt a pluszt amennyit ratenne akkor kifizetnem ...igazabol nekem nyolc . Az a baj hogy meg mindig hulyenek nez. Nem fogja feel hogy nekem a kar elotti allapotra kell visszaallittatnom nem pedig ujat vennem. Meg mindig azt mondogatja makd eldontik mit akarnak. Nem erti hogy nem opcio hogy lehuzza rolam az uj ajto arat.
2016. jún. 24. 14:41
 37/39 kovpet ***** válasza:

Nekem amúgy furcsa, hogy valaki azt hiszi, hogy veszel neki egy új ajtót. Ez olyan, mintha megkarcolnád a kocsimat, én meg vetetni akarnék veled egy új kocsit, mert hogy "az már nem olyan".

Nem lehet, hogy abban akarnak dönteni, hogy javítás legyen vagy új ajtó, de nem várják el, hogy te álld a cserét?

2016. jún. 24. 15:17
 38/39 A kérdező kommentje:
Nem...egyertelmuen tudomasunkra hoztak hogy mi alljuk a cseret. Enis ezt mondtam neki hogy bicikli helyett autot nem veszek senkinek. Abban akarnak amugy donteni hogy javitas legyen vagy csere...ha tetszeni fog neki a javitasi ajanlat (amit nemtudom hogy gondol...hogy majd jon a mester felmeri es lerajzolja neki vagy mi?) akkor belemegy a javitasba...de engem mar nem erdekel...igyse ugyse veszek uj ajtot. Ma is csak hatszaznegyvenkilencmillioszor hivogatott...na mind egy. Nekem nincs veszteni valom.
2016. jún. 24. 15:53
 39/39 A kérdező kommentje:
Na...megoldodni latszik a dolog. Belementek a javittatasba. Ma voltak felmerni . A mester is felvilagositotta oket hogy az ajto tokeletesen helyrehozhato. Koszonom mindenkinek aki segitett!
2016. jún. 27. 10:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!