Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Hogy kozoljem vele hogy...

Hogy kozoljem vele hogy jogtalanul kovetelozik?

Figyelt kérdés
Alberletben lakunk es tortent egy sajnalatos dolog aminek kovetkezteben megserult a bejarati ajto. Nincs benne nagy kar, par repedesrol beszelunk amit szakember meg tud oldani. Termeszetesen azt a koltseget allnank. A berbeado nem engedi a javitast uj ajtot kovetel amit mar o kivalasztott es megrendelt. Kozel szaz ezer ft ertekben. A mostani egy rozoga fa ajto. Meg van takolva. Az uj amit kovetel termeszetesen muanyag biztonsagi ajto. Ugyved tanacsat kertuk. A mostani ajto javitasat vagyunk kotelesek fizetni amennyiben uj ajtot kovetel siman tulkapas...sot a kaukciobol is kerhetem a rendezeset a javitasnak ...ha tobbe kerulne rapotolnank. De biztos nem kerulne tobbe. Raadasul a berbeado azzal probal manipulalni hogy ha nem vesszuk meg az uj ajtot beperel ...de kozben meg mondogatja hogy mondjuk azt hogy januartol elunk csak itt es csak rokoni alapon. Ami persze nem igaz...harom eve elunk itt es fizetunk erte. Szamlat nem ad...kerdesem az lenne...ha.ma jonnek en egyedul vagyok a gyerekkel a parom dolgozik . Ma mondanank meg nekik hogy jogi tanacsot kertunk es nem veszunk uj ajtot. A regit megjavittatjuk. Hogy kozoljem ezt ugy hogy ne vergodjenek velem? Ok ketten jonnek ..iidos penzehes hazaspar. Mit mondjak nekik?

2016. jún. 23. 10:00
1 2 3 4
 21/39 A kérdező kommentje:
Folyamatosan emelte a berleti dijat. Ketszer emelt rajta. Szerzodesem van csak abban az emelest nem rogzitette...azt mondta sokba lenne beleiratni a szerzodesbe. Vagyis modositani...be akartunk ide jelentkezni de nem engedte. Sajnos ez nem aza tipikus kedves idos hazaspar. Valamelyik este meg fenyegetozott is hogy tudja az allando bejelentett lakcimemet is ha nem akarnank megvenni neki az ajtot...en alapbol nem vagyok egy durva ember kedves voltam veluk mindig. Szoval most is szepen kozlom majd vele nyilvan.de biztos vagyok benne hogy nem lesznek velem finomak...
2016. jún. 23. 14:23
 22/39 anonim ***** válasza:
20%

20-as vagyok.

A bejelentkezést szinte senki nem engedi meg., teljesen érthetően.

Ird majd meg, mi történt.

Nem jogos, hogy új ajtót akar, ez egyértelmű.

2016. jún. 23. 14:56
 23/39 A kérdező kommentje:
Megirom maj mi tortent mindenkepp koszi szepen
2016. jún. 23. 15:00
 24/39 anonim ***** válasza:
50%

A bejelentkezést megtiltani teljesen jogellenes. Akkor is, ha sokan csinálják. Semmi épeszű indok nincs erre a gyakorlatra. Ez egyszerűen a bérlők szívatása.

Ha feketén adta bérbe a lakást, azért ti nem vagytok sárosak. Semmi közötök az adózásához.

2016. jún. 23. 22:23
 25/39 A kérdező kommentje:
Hat pedig nyilvan nem allandora akartunk bejelentkezni. Csak konnyebb lett volna az ugyintezes a hivatalokban stb...Eloszor azzal indokolta hogy ki kell kerni hozza tulajdoni lapot ami penzbe kerul...mi mondtuk hogy nem gond kifizetjuk. Ekkor meg mar nem is emlekszem milyen marhasagra hivatkozott talan hogy a keslresztalnya jogasz az okmanyirodaba es ot kerdezte meg es allitolag nem jelentkezhetunknbe ideiglenesen ide. Nyilvan nem hittuk el de nem feszegettuk a temat.
2016. jún. 24. 09:27
 26/39 anonim ***** válasza:
40%
Ha be vagytok jelentkezve, akkor nem rakhat ki benneteket a gyerekkel. Sajnos a magyar törvények nem védik az ingatlan tulajdonosát. Rendet kéne tenni az államnak ebben a kérdésben, és jobb lenne bérlőnek is, bérbeadónak is. De amig a tulajdonos jogai alacsonyabb rendűek a bérlőénél, addig ez ilyen katyvasz marad. Külföldön ezek rendezett kérdések, nálunk álhumánus gyermekjogvédelem van, gyereket nem rakunk utcára jelszóval. Őszinte leszek: én sem engednék bejelentkezni még tartózkodási helynek sem idegent, túl kockázatos, a kényszerkijelentés egy hosszadalmas cirkusz, stb.
2016. jún. 24. 10:25
 27/39 A kérdező kommentje:
Ezt mind megertem es elfogadom. Van benne igazsag. El is fogadtuk hogy nem engedte meg. Nyilvan amiatt sem mert nem torvenyesen adja ki a lakast. Az alberlok helyzete sem rozsas. Aki nincs tisztaban a dolgokkal sajnos kihasznaljak a berbeadok. Nalunk is az a helyzet hogy sokaig nem nyitottuk ki a szankat semmiert. Ezert gondoltak hogy fiatalok vagyunk mit sem tudunk arrol mit tehet meg velunk mit nem..mi a jogos koveteles es mi nem az. Nyilvan mindenkinek az lenne az erdeke hogy megbeszeljuk a dolgokat. Gondoltak nem vagyunk mi sem tisztaban azzal meddig mehet el. Megmondom oszinten ha nem fenyegetozott volna azzal hogy tudja alakcimemet meg hogy perelni fog eszembe nem lett volna ugyvedhez fordulni. Naivan kifizettuk volna az uj ajtajat es ehendoglottunk volna a jovo honapban...de ugy gondoltam santit a dolog jobb ha bebiztositom magam . Es jol tettem. Ha tisztessegesen adna ki a lakast adozva stb valoszinu nem probalna manipulalni hogy hazudjunk ezt meg azt...csak pechere nem tegnapelott jottunk le a falvedorol. Sok alberlo inkabb hagyja magat csak mert nem biztos hogy talal masik lakast amit meg tud fizetni. Gyakorlatilag ugyanugy ki vagyunk szolgaltatva a berbeadonak mint forditva. Mint emlitettem bejottek mikor nem voltunk itthon es matattak a cuccaink kozott.ezt sem tehetne meg...de kulcsa van mert joga van hozza hogy legyen es magasrol tesz arrahogy megteheti e...es az alberletben lako ismeroseim szinte mind beszamoltak ilyenrol . Szoval itt sajnos mar reg nem a jogszabalyokkal van a baj...
2016. jún. 24. 10:48
 28/39 anonim ***** válasza:
A bérbeadók abban a tévhitben élnek, hogy a lakcímbejelentés megtiltásával majd nagyobb biztonságban lesznek, meg majd "kitehetik" kedvük szerint a lakót. Ez városi legenda, nagy butaság. Ezzel saját magukat csapják be.
2016. jún. 24. 11:54
 29/39 anonim ***** válasza:
A bérlőnek joga van zárat cserélni, és nem köteles kulcsot adni a tulajdonosnak. A bérleti szerződés ezzel ellentétes kikötése semmis.
2016. jún. 24. 12:24
 30/39 A kérdező kommentje:
Nos...fejlemenyek...telefonon beszeltem a berbeadoval elmondtam neki h mit mondott az ugyved. Nem tetszett neki de most le akarja mondani az uj ajtot hogy akkor csinaltassuk meg a mostamit de nem tetszik neki hogy barkacsolni akarjuk az ajtajat. Ket perc mulva hivott hogy o is beszelt az ugyvedjevel es azt mondta neki hogy a szerzodesbe az van hogy az okozott kart kotelesek vagyunk megfizetni. Elmondtam neki hogy igen igy van. Az okozott kart a jelenlegi ajto ertekehez kepest...de nem fogja fel. Hogy ez nem uj ajtot jelent. De hozzatette hogy nem akar emiatt birosagra menni..es majd beszelunk errol. most megint tiz percenkent hivogat es mondja a hulyesegeit hogy ez barkacsolas meg hogy egy foltozott ruha nem olyan mint egy uj...mondtam neki hogy de ha osszetorom a biciklijet nem is veszek neki mercedeszt helyette...gondolom meg ketszazdzor felhiv ma...majd megirom mire jutottunk.
2016. jún. 24. 12:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!