Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » A tigáz jogtalanul járt el?...

A tigáz jogtalanul járt el? Mit tehetek ez ügyben, mint albérlő?

Figyelt kérdés

A történet lényege, bérlünk egy kertes házat, becsúsztunk csekkel, kaptunk felszólítást, de nem tudtuk rendezni, mivel pont most szakadt ránk minden. Elromlott a mosógép, gáztűzhely, ide költözött párom lánya akit be kellett iskoláztatnunk, a fiam is elkezdte az ovit. Csak párom dolgozik, én gyesen vagyok, kb. 2 hét múlva tudok elmenni dolgozni és helyre állunk anyagilag. A lényeg, h a tigáztól megkaptuk a papírt, h a héten jönnek kikapcsolni, megbeszéltük párommal, h nincs más választásunk, mivel pénteken kap fizetést. Majd kiszorítjuk a visszakötési díjt rá. Hétfőn, kedden itthon voltam, vártam őket, nem jöttek. Ma jöttek, de én épp a rendelőben ültem a fiammal, mivel beteg lett. Hívott párom, h hívta a ház tulaja, h valamelyik szomszéd beengedte a tigázt, h kikapcsolják. De! Mi senkit nem hatalmaztunk meg erre, h árkit is beengedhetnek! A tigáz még ki is beszélte ennek az illetőnek, h miért jöttek ki stb. Gondolom ehhez se lett volna joga.... Egy papír be volt dugva a kapuba, h elvégezték a munkát, a legvégén volt a felhasználó nyilatkozata mérőhely átvételéről! De ott nincs az én aláírásom, senki nem írta alá, csak a szerelő, pedig ott van a hely ahol alá kellett volna írnia a felhasználónak! Ez akkor így működik, h az utcáról bárki beengedhet bárki más udvarára? Meg mi az, h egy idegennek kiadja a mi ügyeinket a tigáz?

Picit hosszúra sikeredett, elnézést.

2014. szept. 24. 14:42
 1/7 anonim ***** válasza:

1. A helyzet az, hogy sajnos így is joguk volt kiktötni a gáz, ez a villanynál is így van, csak ott ugye be se kell mennie.

2. Ugyan nem értem hogy tudta a szomszéd beengedni (volt kulcsa? mert erre nem tértél ki)

Ezt vele kell lerendezni, polgári peres úton ha gondoljátok, sztem nem éri meg a költséget (de ha volt kulcsa pl, akkor ne pereljetek, nem fogják elmeszelni)

3. Ha a tigázt beengedte a szomszéd (esetleg mert kulcsa volt, közös az udvar stb) akkor adhattak neki felvilágosítást, hiszen jóhiszemű eljárás sajnos, mivel feltételezték valószínüleg hogy azért engedte be őket, mert "intézkedhet"

2014. szept. 24. 15:54
 2/7 anonim ***** válasza:

Még annyi, hogy az aláírás az csak arra vonatkozik, hogy Te észrevételezted a kikötést, nem arra hogy hozzájárulsz-e vagy sem :s sajnos :s mivel nem kell a hozzájárulásod a kikötéshez, ha már abban a szakaszban volt a dolog.

Sajnálom hogy így jártatok! A Tigáznál rövidebb a kikapcsolási idő mint pl a villanynál, ott 90 nap a fizetési elmaradás, a a Tigáznál meg csak 60 :s

2014. szept. 24. 15:58
 3/7 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm a válaszodat. Közben már beszéltünk a tulajjal is. Fel fogja jelenteni a szomszédot, mivel hátulról nincs kerítés és úgy engedte be őket, h először a saját udvarukra és úgy a hátsó kerten keresztül. Nem ez volt az első alkalom, h át jöttek a mi telkünkre... De nekem eszembe nem jutna bárkit is beengedni így más portájára, egyszerűen ez még mindig nem fér a fejembe. Ráadásul, ez lehet viccesen fog hangzani, de mi direkt egy egy sávot amit nem kaszáltunk le, így ott jó sűrű növényzet nőtt és most komolyan még azon keresztül is áttörték magukat, h így bejussanak más telkére? Erre is fel vannak jogosítva, ezek a szerelők, h így bemásszanak? A tulaj is teljesen kiakadt...
2014. szept. 24. 22:18
 4/7 A kérdező kommentje:
*direkt hagytunk egy sávot
2014. szept. 24. 22:20
 5/7 anonim ***** válasza:

Tudom, így utólag már felesleges okoskodás, de be kellett volna mennetek tárgyalni a Tigázzal, hogy mekkora összeg befizetésével tekintenek el a kikapcsolástól. Gondolom, a legelső be nem fizetett hónapról van szó, ami nyáron nem lehet túl sok.

Aztán ennyit kölcsön kellett volna kérni rokontól, szomszédtól, férj kollégájától, stb., kamatra.

A kikapcsolás és a visszakapcsolás díja biztos lesz vagy 30 E, csak lett volna valaki, aki 10 E kamat fejében kölcsönzi nektek egy havi gázszámla összegét.

A szolgáltatónak joga volt bemenni (ha nem lett volna, akkor mindenki azt csinálná, hogy nem nyit ajtót nekik), a szomszéd beperlése meg rengeteg pénzbe kerülne, és legjobb esetben is csak párezret lehetne tőle kapni, azaz a felháborodáson kívül más nem marad.

2014. szept. 25. 07:28
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszodat.

Sajnos nincs senki akire támaszkodhattunk volna.

15.000 Ft volt, 2 havi csekk összevonva. Próbáltuk kölcsönből megoldani, de senki nem segített.

2014. szept. 25. 14:36
 7/7 anonim ***** válasza:

Azért kellett volna felajánlani 10 E kamatot. Az még sem 30 E, mint amit így kell fizetnetek.

Én biztos kölcsönöztem volna ennyiért két hónapra.

Igaz, én kamat nélkül is szoktam ennyit kölcsönözni a régi kollégáknak.

2014. szept. 25. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!