Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ti nem vagytok irigyek azokra,...

Ti nem vagytok irigyek azokra, akik nem adóznak a lakáskiadás után?

Figyelt kérdés

Mi adózunk, az ismerőseink közül senki. Ők sokkal többet kapnak vissza a lakáskiadásból (mert évi egymillió felett már nem 15, hanem 15+16%, amit levonnak), és úgy érzem, a gyerekem szájából veszem ki ezzel a kenyeret.

De nekünk nem megy a nem-adózás, mert egyszerűen nem fér rá a képünkre, hiszen használjuk az utakat.

Mit lehetne tenni, hogy enyhítsem magamban azt a bűntudatot, hogy az ő gyerekük majd jobb helyre jár iskolába, mert több a pénzük a csalás miatt?

2016. máj. 23. 10:41
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Én nem irigylem, így alszok nyugodtan, tiszta parás lennék, ha nem adóznék. Így kicsit kevesebb jön be, de a nyugalom fontosabb. Én úgy csinálom, hogy idén tételesen fogok adózni, és inkább a lakást fejlesztem, mint adóba fizetem, az eho tényleg gáz szerintem is.
2016. máj. 23. 15:42
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Úgy döntöttél adózol. Biztos nem véletlen.

Ha úgy döntöttél volna, hogy nem adózol akkor most azon paráznál, hogy mikor buksz meg?

Nem irigyellek.

Van az az embertípus akinek mindent hivatalosan kell csinálni mert tuti megszívná ha nem.

A másik meg tojik minderre és sosem lesz belőle baja.

2016. máj. 23. 17:37
 13/17 anonim ***** válasza:
57%

Fel kell nyomni őket a NAV-nál.

Az mocskós adócsaló tőlem, meg tőled lop, nem az államtól.

2016. máj. 23. 19:46
 14/17 anonim ***** válasza:
59%
Mit lehet tenni, hogy enyhítsd a bűntudatodat? Nyomd fel őket a NAV-nál. Olyan bírságot kapnak, hogy arról koldulnak. Azzal meszeltek is a jobb iskolának :)
2016. máj. 23. 20:06
 15/17 A kérdező kommentje:
Dehogyis:) a szomszéd tehenét nem lövöm le, csak irigykedem, hogy az jobban él:))
2016. máj. 23. 22:34
 16/17 anonim ***** válasza:
83%
Ne irigyeld, csak idő kérdése mikor fogja egy rosszhiszemű bérlő megzsarolni a bérbeadót, hogy tovább tudjon fizetés nélkül bent maradni, majd felnyomni amikor már nem tud. A 14-es ilyen rosszhiszemű bérlőknek ad tanácsot itt a fórumon is, ő már azért is felnyomná a tulajt, ha abba a lakásba van bejelentve az állandója mint amit kiad. Inkább szólnék neki, hogy veszélyes dolog amit csinál, arról nem is beszélve, hogy én is úgy gondolom, hogy ne csaljon, vegye ki a részét az adózásból, viselkedjen tisztességesen, én is adózok az összes jövedelmem után, nem keveset.
2016. máj. 25. 11:34
 17/17 anonim válasza:
Valaha dolgoztam adohivatalban, nagyon nagyon regen. Logikusan ugy mehet az ellenorzes, ha nem a nyugtaadasra mennek, hanem csak ugy nagy vonalakban, hogy kideritik a cimet a hirdetesekbol, es osszevetik a bejelentett szallasadok nyilvantartasaval. Ha nincs benne a nyilvantartasban, akkor mennek ki a cimre.
2016. jún. 16. 19:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!