Ti nem vagytok irigyek azokra, akik nem adóznak a lakáskiadás után?
Mi adózunk, az ismerőseink közül senki. Ők sokkal többet kapnak vissza a lakáskiadásból (mert évi egymillió felett már nem 15, hanem 15+16%, amit levonnak), és úgy érzem, a gyerekem szájából veszem ki ezzel a kenyeret.
De nekünk nem megy a nem-adózás, mert egyszerűen nem fér rá a képünkre, hiszen használjuk az utakat.
Mit lehetne tenni, hogy enyhítsem magamban azt a bűntudatot, hogy az ő gyerekük majd jobb helyre jár iskolába, mert több a pénzük a csalás miatt?
Nem vagyok irigy az ilyenekre, de nem szeretem a csalókat. Főleg amikor hisztiznek mindenért, hogy miért csinálnak tűzijátékot, versenyeket a mi pénzünkből. Meg elvárják, hogy a suli, eü, minden ingyenes legyen..
Megértem, hogy zavar téged, az ilyenek miatt nem tart sehová az ország. Nyugtasd meg magad, hogy te nem vagy csaló, nem kell tartanod az adóhivataltól, illetve börtöntől adócsalás végett.
Én inkább Andy Vajnára vagyok irigy, aki a kaszinói több milliárdos nyeresége után nem adózik.
De miért is kéne adóznom egy olyan lakás után, amit adózott pénzből vettem, illetéket, adót fizettem a vétel után, esetleg ingatlanadót fizetek utána, a lakás fogyasztását adó terheli.
És a kiadásból származó pénzt bármire költöm, azzal hatalmas mértékű adót fizetek be - arra, hogy Orbán a várba költözzön, legyen újabb stadion, legyen újabb agyzsibbasztó TV-csatorna...
"hiszen használjuk az utakat."
Az útnak ehhez mi köze?!
Ha veszel egy autót, akkor úgy kezdődik, hogy azt már az SZJA-val leadózott pénzedből veszed. Kifizetsz egy rakás illetéket az üzembe helyezésre és/vagy az átírásra, kifizeted az autó ÁFÁ-ját ( ha új). Adótartalma van a KGFB-nek, adót fizetsz az önkormányzatnak ( teljesítményadó), adót fizetsz minden egyes vizsgán, minden egyes megvásárolt alkatrész után.
És ott van Európa egyik ( ha nem "A") legmagasabb adóval terhelt minden egyes liter üzemanyag, amit a kocsiba töltesz. Az üzemanyag árának közel 60%-a(!) adó. Ráadásul az üzemanyagba be van építve az un. "útadó" is, amit elvileg csak útépítésre és karbantartásra lehetne fordítani.
engem az idegesít,hogy minden szarért megadóztatják az embert,elég keményen.
igen, fel kéne lépniük azok ellen akik nem adóznak és abból a bevételből csökkenteni a többi ember terheit.
más országokban nagyon elítélik az adócsalókat. itthon meg szinte mindennapos,hogy számla nélkül kapunk szolgáltatásokat.
ezen valóban kéne változtatni. de az egész rendszeren is. ha mondjuk az általános 27% áfa helyett csak 10-15%ot kéne fizetni, akkor többen mondanák azt,hogy inkább kifizetik,mint a büntetést. de most annyira irállisan magasak az adók (ráadásul mindenre van már külön adó),hogy sokan úgy vannak vele, megéri kockáztatni.
Nos, nincs ilyen ismerősöm, de engem is rohadtul tudnak idegesíteni a csalók. Az a baj, hogy anyám még belém nevelte a becsületességet, füllenteni sem tudok bűntudat nélkül, a mai világban meg mindig a csalók járnak jól.
Viszont nem értem, hogy mi köze van a pénznek a gyerek iskolájához? Foglalkozni kell vele, ha elég okos akkor nem kell magániskolába adni, nagyon jó állami iskolák is vannak, ahová jó eredményekkel be lehet kerülni.
9: hát figyelj, a suli csak egy példa volt. Akkor azt mondom, több pénz marad pl. mozira.
igen, sajnos mi is adózunk. Dehát mindig kell lennie pár lúzernek, akiket így neveltek, és viszik a hátukon a rendszert, csak bár ne én lennék az:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!