Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ilyen esetben mit tehetek?

Ilyen esetben mit tehetek?

Figyelt kérdés
Korábban már feltettem ebben az ügyben egy kérdést ( http://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__alberlet__7518708-mi-t.. ), de azóta kiderült, hogy a többi lakónak a szerződésében van olyan opció, hogyha el akar költözni az illető, akkor az 1 havi depositot elbukja, de viszont ez az én szerződésemben nincs leírva és én említettem a szerződés aláírása előtt, hogy ha találok egy jobb lehetőséget, akkor kihasználom. Azt mondta, hogy erre nincs lehetőségem, vagyis hazudott és egy ilyen szerződést adott oda.
2016. febr. 5. 13:00
 1/1 xswerdy ***** válasza:

A többiek szerződésének semmi jelentősége a tied szempontjából. A többiekkel úgy egyezett meg, hogy az idő előtti lelépésük egyedüli szankciója, hogy bukják a kauciót, veled meg úgy, hogy mindenképpen kell fizetned a szerződéses idő végéig. A jóérzésére megpróbálhatsz hatni, de jogilag nem tudsz mit tenni. Persze elég visszás, hogy akik együtt laknak, azok különböző kondíciókkal vannak szerződve. De lehet, hogy más feltétel is különbözött. Pl. az ár?

De az is lehet, hogy az első embereknél rugalmasabb volt, csak tudja kiadni a helyeket, aztán látta, hogy az utolsó helyekre nagy az érdeklődés, akkor szigorúbb felmondási feltétel mellett is talál embert. De lehet, hogy ha te azt mondod, hogy csak úgy írod alá, hogy bekerül a felmondási feltétel, akkor elfogadta volna.

De ezen kár filozofálni, ez a helyzet, még ha számodra átverésként csapódik is le.

Mit lehet tenni? Azt nem tudom megmondani, hogy fog-e perelni, ha egyszerűen lelépsz, otthagyva a kauciót. Lehet, hogy egy próbát megér. Igazából első körben nem perelni tud, hanem fizetési meghagyást kibocsátani. Annak a költsége 3% (min. 5000 Ft). Tehát ha mondjuk nem fizetsz, és nem indít eljárást, akkor megúsztad a kaució elbukásával. Ha kiadja a fizetési meghagyást, és nem mondasz ellent, akkor ennyivel kell többet fizetned. Ellentmondás esetén alakul perré a dolog, annak van már jóval magasabb költsége.

Ha a bérbeadó vállalkozás, akkor megpróbálhatsz békéltető testület közreműködésével is egyezkedni, ha már közvetlenül nem sikerült jobb belátásra bírnod.

2016. febr. 7. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!