Mit tehetek ilyen esetben, h a pénzem is megmaradjon, mert elég illegálisnak tűnik az ottlétünk?
Gondok vannak az albérlettel.A főbérlő azt akarja ,h kiköltözzünk december 9.-ig.
A szerződésünk arról szól, h 2hónapon belül bárki felmondhat,de 2 hónap után ha a főbérlő rak ki neki állni kell az albérlő által szenvedett károkat.Gondolom ebbe beletartozik a szállítási költség amivel elcuccolunk és mivel
nem tudtam igényelni lakásfentartásit és semmilyen más támogatást miatta mivel az utolsó 1 hónapba teljesen kijelentett,esetleg ezt utólag lehet visszakérni tőle.
Számlát nem adott az albérlet bérléséről, most csak annyival tudjuk igazolni, h ott lakunk, h van 1 albérleti szerződésünk amit ő is aláírt,plussz a nevemre jönnek az eonos csekkek.A kaució összege is csak itt szerepel.Nem kaptunk semmilyen formában bizonyítékot,h befizette a közös költséget,a vizet mivel ezeket nem lehetett a nevemre íratni,de az áramot és a gázt igen.A nő nem normális,rám küldött egy verőembert, mert ő úgy érezte,h nem áll mögötte senki legalább is ezt állította.
Megfenyegetett ő és a férje is,h működjek együtt,mert vélhetően megint rám küldi a verőemberét.Attól félünk,h fölmegy a lakásba míg nem vagyunk otthon, és ott ő majd rendezkedik kénye-kedve szerint...Neki is van a lakáshoz saját kulcsa.Remélem a közös költséget az utolsó hónapba visszaadja mert nem voltunk bejelentve.Az elején ígérte, h a kifizetéseknek is nyoma lesz az aláírásainkkal nyugtázva.
"A szerződésünk arról szól, h 2hónapon belül bárki felmondhat,de 2 hónap után ha a főbérlő rak ki neki állni kell az albérlő által szenvedett károkat."
Én már itt elveszítettem a fonalat. Nem fordítva van ez? Úgy lenne logikus. Mármint hogy ha két hónap felmondási idő nélkül raknak ki titeket, akkor fizet nektek bármit a főbérlő. Olyat egyébként még nem pipáltam, hogy az elcuccolás költségét a főbérlőre verték volna, szóval erre azért ne igyál mérget, hogy nálatok így lesz!
Amúgy meg az egész problémát nem értem. Felmondták nektek az albérletet, december 9-ig ki kell költözni. Hogy jöttek a képbe mindjárt verőlegények? Mivel húztátok így ki a gyufát? Nekem is mondtak már fel albérletet, kerestem másik lakást, aztán a megadott határidőre kiköltöztem. Mi van ezen olyan betarthatatlan?
Az első válaszolót annyival egészíteném ki, hogy:
"Nem kaptunk semmilyen formában bizonyítékot,h befizette a közös költséget,a vizet mivel ezeket nem lehetett a nevemre íratni"
Ezt nem is kell bizonyítania hogy befizette, mivel az ő nevén vannak. Ha ezeket nem fizeti, akkor úgyis ő üti meg a bokáját, mert végső soron az ő ingatlanját fogják megterhelni az elmaradt költségekkel. Szóval, ha ezeket nem fizette, az titeket semmiben sem érint miután kiköltöztetek.
"Remélem a közös költséget az utolsó hónapba visszaadja mert nem voltunk bejelentve."
És ott laktatok? Amíg ott vagytok a lakásban, addig kell fizetni a közös költséget. Most jöhetsz azzal, hogy nem voltatok bejelentve, így hivatalosan nem voltatok ott, de ilyen alapon akkor betörtetek a tulajhoz...
"Számlát nem adott az albérlet bérléséről, most csak annyival tudjuk igazolni, h ott lakunk, h van 1 albérleti szerződésünk amit ő is aláírt"
Ez így szokott lenni az ilyen "fekete" albérleteknél. Gondolom, hogy te is jól jártál, hogy 25%-kal olcsóbban lakhatsz ott. Fenyegethetsz APEH-hel, de ha valóban bejelented, akkor ti is szívni fogtok, mivel ugyanannyira benne voltatok ebben az adócsalásban. Annyit fognak kérdezni, hogy miért nem kértétek már az első hónap után a számlát és ha nem akart adni, akkor miért nem akkor jelentettétek fel, miért laktatok ott ennek ellenére hónapokig? Erre úgysem tudsz elfogadható magyarázatot adni...
A verőemberes részt pedig nem értem. Ahhoz már valami disznóságot kell csinálni, hogy valaki verőembert fogadjon. Miben nem működsz együtt?
Annyit kell csinálni, hogy kiköltözöl a megadott időpontra és addig a költségeket te fizeted (mondjuk a decemberi közös költségnek a harmadát kellene). Ha a felmondás 2 hónapon belül volt, akkor kérheted a költöztetési költségeid megtérítését a szerződés szerint. Amennyiben nem okoztál kárt a lakásban és nincs elmaradt költséged, akkor pedig még visszakéred a kauciót. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!