Mi van akkor, ha 3 hónap után kiakarok költözni a jelenlegi albérletemből?
Figyelt kérdés
"A felek a jelen szerződést határozatlan időre, de minimum 1 évre kötik"
Ez van a szerződésben. 1 évig nem szeretnék maradni. Külföldön kaptam munkaajánlatot. Vajon ilyenkor mit lehet tenni?
2016. jan. 11. 21:31
11/16 A kérdező kommentje:
Szerintem meg minden megbeszélés kérdése.
2016. jan. 12. 17:39
12/16 anonim válasza:
Szerinted.
A szerződés szerint viszont nem.
Jogilag így néz ki:
Aláírtál egy szerződést, hogy 1 évig ott élsz, és ezzel bevételt biztosítasz a bérbeadónak gyakorlatilag. A szerződésben az is benne áll, hogy 1 év előtti felmondás esetén a kaució nem jár vissza (olvasd csak el). Mivel a kaució általában 1 vagy 2 havi lakbér, és ez fedezi az ő bevételkiesését az ilyen esetekre, amíg új bérlőt nem talál.
13/16 A kérdező kommentje:
A szerződés meg megbeszélés alapján módosítható. Amúgy meg, ha a bérbeadó normális és rendes, akkor akár még a kauciót is visszaadja, márpedig elég rendes ürge. Majd megbeszélem vele.
2016. jan. 12. 18:50
14/16 anonim válasza:
Oké, reménykedj csak. De ne legyél meglepve. Neki ez a bevétele, hülye lesz visszaadni, amikor nem köteles jogilag.
15/16 anonim válasza:
Ez eléggé ilyen szedett vedett szerződés szövegnek tűnik. Magyarul vagy megbeszélitek mi legyen vagy attól függ ki hoz jobb ügyvédet.
16/16 A kérdező kommentje:
Nem ismeritek az ürgét, én igen. Ráadásul ez egy olyan lakás amit meghirdet hétfő reggel és hétfő estére már van is új bérlője. Szóval át érték arányban nagyon ott van a lakás. Hamar kiadja, nem belőlem akar megélni, ráadásul elég jómódú is, azaz nem az egyetlen bevételi forrása a lakáskiadás.
2016. jan. 13. 08:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!