Szerintetek az albérletben kinek kell festeni?
"A tulaj már említette nemrég, hogy jövőre ki kellene festeni. De csak ennyit. Ez lehet terv meg célzás is ugyebár.
"
A helyedben visszakérdeznék,hogy
"Akkor mennyi időre költözzünk ki,amíg kifesti?".
Utolsó!
Amikor egy szállodán vagy panzióban megszállsz akkor te szokták takarítani,amíg ott tartózkodsz.
Az,hogy valaki kifesteti e a tulajdonát és úgy adja bérbe vagy nem,az ő dolga.
Ha talál olyat albérlőt,akinek megfelel kifestetlenül is,akkor talál.Max olcsóbban tudja kiadni!
Ez az üzlet része.
A jobb helyen lévő lakást is több pénzért tudod kiadni,ugyanúgy az igényes,ápolt lakást is drágábban fogod kiadni.
A lakók megfizették annak az árát,hogy tiszta lakásba költöztek be,mivel gondolom az árban ez is benne volt!
Ha nem festeted ki,akkor olcsóbban adod ki,mert senki nem fog többet fizetni egy "koszosabb" lakásért.
Van egy jogász ismerősöm,akit megfogok erről kérdezni.
Én úgy tudtam,hogy csak a kárt köteles megfizetni az albérlő,de a lakás szükséges renoválása a tulaj feladata.
Ha azt nézed ez is egy "vállalkozás",csak nem panziót üzemeltetsz,hanem állandó lakóid vannak.
Persze,ha egy lakó önszántából és a saját komfortérzetét akarja kielégíteni azzal,hogy kifesti a lakást,akkor megteheti a saját költségén,vagy ha nem elég jó neki költözhet egy másikba.
Itt úgy gondolom,hogy úgy fair,ha megkérdezi a tulajt előtte(bár igazán a tulajnak mindegy,mert nem is lakik jelenleg ott,ha meg később beakar költözni,akkor átfestetheti).
De szerintem a "szépen kifestett,rendben tartott lakás" is a kereslet-kínálat része.
Nem tudom,nekem ez nevetséges,hogy kiköltözök egy albérletből,de még festessem ki azt,ahol nem fogok már lakni,ráadásul a saját költségemen.
Van egy olyan érzésem,hogy sok tulaj kihasználja az ilyen jóindulató albérlőket,akik rendesen fizetnek,becsületesek,csak nincsenek tisztában a jogi oldalával a bérbeadásnak.
Ezt eltudom képzelni,és lehet ezért terjedtek el ezek a pletykák,hogy ez az albérlő feladata.
Megyjegyzem ezért szoktak kérni KAUKCIÓT.
Ha valami kár éri őket,akkor nem adják vissza.
Viszont nekem kiköltözésnél még a kaukciót is visszaadták,mert nem okoztam kárt a lakásban.
# 23
majd, ha annyit fizetsz egy albérletért,mintha szállodában laknál, akkor lesz jó a példád.
Az ilyen sáskajárásként lakásokat lelakó, majd továbbálló bérlők megérdemelnék, hogy nekik csak olyan lakás jusson, amiből épp egy ilyen költözött ki. Akkor meg lenne sírás, hogy milyen lepukkant lakást akarnak neki kiadni.
Már miért kellene "lelakottan" kiadni másnak?
Kiköltöznek a régi bérlők,egy hét alatt kifesti,és kiadja másnak!
Nem akartam ezt leírni,DE akkor már leírom!
Szerintem nonszensz,hogy egy olyan ember akar nyerészkedni másokon,akinek azon a lakáson kívül,ahol lakik van még egy bérbe adható lakása is,és olyan emberekkel akarja felújíttatni,akik olyan szerencsétlenek,hogy albérletben kénytelenek élni.
Komolyan,ha nekem valaha 2 lakásom lenne pofám nem lenne ilyet kérni olyanoktól,akik albérletben tengődnek!
Semmi szociális érzékenysége nincs az ilyen emberekben,akikben ez felmerül.
Mint í kérdező is írta,3 éve laknak albérletben,tehát elég szép summát fizettek már ki a tulajnak.
Nem is rongálták meg a tulajdonát!
Festesse ki a saját pénzén,mivel az ő ingatlana!
Ne olyanokkal akarja felújítani,akiket eddig lehúzott.
Hát amúgy igen, van benne valami...
A tulajok 90%-a nem adózik, emiatt be sem jelentheted a lakcímedet sem, nehogy véletlenül kaphass munkahelyen albérlet-támogatást vagy akármit. És a mai árak közel vetekszenek egy hotel árával komolyan, a fővárosban is koszos 20 nm-es lyukakat 100 plusz rezsiért adják ki. Mi is még elég "olcsón" vagyunk, 70+rezsiért, ami 3 év alatt 2.5 millió ft tiszta bevétel neki. Úgyhogy ezért nem érezném fair-nek, hogy még én fessek ki, mi sajátra gyűjtünk albérlet mellett, szóval ha megtehetném ha nem, nem szívesen festeném más lakását.
Takarítani természetesen rendszeresen szoktam, eleve rend és takarításmániás vagyok, szóval ilyen probléma nincs, de én nem érzem úgy, hogy nekem festegetni is kellene, úgyhogy ha mégegyszer feljön a téma, hogy ki kellene jövőre festeni akkor mondani fogom neki, hogy nyugodtan kifestethet, engem nem zavar :)
Amúgy lehet ő direkt azért fogalmazott ilyen nem egyértelműen,hogy hátha vagy olyan hülye is felajánlod,hogy megoldod te.Vagy felakarta mérni mit reagálsz.
Amúgy,akik nem jelentik be,azok nem is nagyon mernek ilyen szinten kiszúrni az albérlővel,mert félnek,hogy pórul járnak.
Akik feketén adják ki,azoknak bőven sokszoros hasznuk van azon,hogy nem fizetnek utána adót,hogy teljen egy festésre.
Nem tudom,nekem ez olyan rossz mentalitás,hogy a jobb helyzetben lévő beakar tenni a "gyengébbnek".
Nekem van olyan ismerősöm is,aki 150 ért adja ki a lakását.Nagyon szép lakás és jó helyen is van,és nem adja ki BÁRKINEK.És azt mondta nem is engedné senkinek,hogy kénye-kedve szerint alakítson rajta.
Amúgy meg a festésnek igazán nem nagyon tud betenni csak az,ha valaki a lakásban cigizik!De szerintem a dohányosok nagy része nem cigizik bent.Meg lehet keresni nem dohányos albérlőket is.
Amikor albérletben laktam,akkor utána olvastam minden ilyen jogi dolognak,azóta nem foglalkoztam ezzel,hogy változott e valami,mert jelenleg nem ez az állapot van nálam.
Viszont emlékszem,hogy eléggé "rosszul érintett" az,hogy megtudtam,hogy a tulajnak joga van felmenni a lakásba,sőt kulcsa is lehet.
De így belegondolva,ha ez a törvényes,hogy bemehet,mivel az Ő TULAJDONA,akkor legyen olyankor is az Ő TULAJDONA,amikor a renoválást kell fizetnie.
Szóval ne csak akkor legyen az övé mikor az rá nézve pozitív.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!