Szerintetek az albérletben kinek kell festeni?
Persze,ha az albérlőnek nem tetszik az,ahogy a tulajdonos átadta,más szeretne,más színt vagy stílust,akkor ha a tulajdonos megengedni,akkor festesse ki a saját költségén az albérlő.
De ha nekem megfelel az,ahogy a tulajdonos átadta,akkor szerintem nem az én feladatom a lakás karbantartása,mivel nem az én tulajdonom.
Nem ingyen lakok benne,hanem fizetek érte.
Ezzel az erővel mondhatnánk,hogy akkor ő meg fizesse ki a rezsim egy részét,mert az nem az én lakásom.
Hát nem is tudom. A szerződésben erről nincs semmi, az van, hogy ha pl tönkreteszünk valamit, akkor azt kötelesek vagyunk cserélni.
Ez nyilván tiszta sor is. Ha kitörnék egy ablakot kérdezés nélkül kicseréltetném.
De az, hogy penészesedik a lakás szerintem nem az én hibám, és én nem szívesen festenék ki saját költségen egy egész lakást, mivel nemsoká sajátot akarunk amúgy is venni, elég lesz azt kifesteni...
De bizonytalan vagyok, mert bunkó sem akarok lenni. Csak úgy vagyok vele, hogy már pár év alatt jócskán több milliós összeget odaadtunk neki, míg össz költése mióta itt vagyunk kb 0, szóval abból a több millióból csak kitelik egy festés, mert akkor tényleg, ennyi erővel járólapozzak is meg parkettázzak meg mindent csináljak mert a parketta minősége is romlott mióta itt vagyunk, mert eleve nem jól volt lerakva, mikor beköltöztünk is, egyre jobban elcsúszik vagy hogy mondjam? Szóval akkor ennyi erővel az egész lakást felújíthatom...
De majd meglátom,úgyis csak tavasszal esedékes már az a festés.
"Szerintem fessen a tulaj. A falat nem koszolod gondolom össze, nyilván más lenne, ha pl leöntöd valamivel vagy ilyesmi, az a te hibád, álld te.
De az, hogy pl ott laksz 5 évig és koszolódik a fal az nem a te hibád, ha üresen állna is koszolódhatna, szóval fesse ő. az ő lakása."
Szerintem is így jogos.
Ha nem rongálom meg a falat,akkor mégis mi lehet a probléma?
Az,hogy elavul bizonyos idő után ez az,arról nem tehet senki.
És igen 5 évnél hamarabb nem igen szoktak festetni.
Egy albérletben pedig ritkán lakik valaki ilyen hosszú időt.
Ott lakok pár hónapot,és éppen a "végét járja" a fal,és mielőtt kiköltözök én festessem ki az új lakóknak?:D
Hogyne:D
Kérdező!
Szerintem jól látod.
Ez különbözteti meg a saját lakást az albérlettől.
Miért újítanád te fel más lakását?
Mondom ,amikor én albiban laktam a lakótársam kiakarta festetni a konyhát,de a tulaj mondta,hogy nem kell,mert ő az egész lakást nyáron szeretnék kifesteni,amíg nincs ott bérlője.
Szóval,ha nem rongálódik meg,és nincsenek extrém vágyaid,akkor ez nem a te dolgod!
Egyébként meg nagyon ritka az,hogy egy tulaj kifejezetten minden új bérlőnél kifesteti a lakást.
Nem lehet tudni,hogy melyik bérlő meddig marad,mert általában határozatlan időre kötik a szerződést.
Szóval,ha valaki csak pár hónapig lakik ott,akkor a következő lakónak nem fogják megint kifesteni.
Viszont ti már nagyon régóta ott laktok,ha jól sejtem és mindig rendesen fizettetek,akkor az az evidens,hogy nem rátok terheli ezt a költséget.
Ha sokáig maradtok még,akkor viszont mindenképpen hívjátok fel a figyelmét a penészre,mert hosszú távon nem szabad olyan környezetben élni.
Egyébként ti vettétek észre?Vagy ő szólt érte?
Ezt nem írtad.
7:
Rossz a hasonlatod, nagyon is.
Az autó tankolása FOGYASZTÁS.
Egy lakásnak van fogyasztása: víz, gáz, villany pl.
Ezt a lakók fizetik.
Viszont kötve hiszem, hogy bérautónál pl neked kell a kerekeket cserélni mert kopik pl. Ugyanígy a lakásnál is.
Igen régebb óta itt vagyunk, 3 éve volt októberben, és még kb max 2 évig maradunk.
Folyamatosan szellőztetek, használunk pára elleni készüléket is, de így is van penész, rossz a szigetelés, meg az egész lakásra hatalmas belmagasságra van 2 konvektor, szóval a falak is kicsit hidegek, szóval a penész nem a szellőztetés hiányából vagy ilyesmiből adódik.
Amúgy nem durva, szóval nem úgy kell elképzelni, hogy vastagon áll a fekete penész, de azért a sarkok kicsit olyanok, meg az egyik oldal a szobában is olyan, csak nem sötét penész, hanem ilyen világos inkább.
A tulaj már említette nemrég, hogy jövőre ki kellene festeni. De csak ennyit. Ez lehet terv meg célzás is ugyebár.
Utolsó!
Amikor az albérleted fizeted,akkor a lakhatást fizeted!
A lakhatáshoz hozzátartoznak az ép falak is.
A lakásfelújítás egy időtálló dolog,és az összege független attól,hogy hányan laknak a lakásban!
Viszont a fogyasztást a lakók fizetik,aminek a mértéke eltérő lehet.Ezért evidens,hogy a lakók saját igényük szerint fogyasztanak.
A lakás felújításra,lakhatóvá tétele viszont a tulajdonos feladata.
Az lehet,hogy vannak akik önszántukból kifestik a tulaj engedélyével,de erre semmiképpen nem kötelezheti őket a tulaj.
Ha penészedik és nem akarja kifestetni,akkor én kiköltöznék,és adja ki olyannak,aki hajlandó penészes lakásban lakni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!