Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Napi szinten bejár a tulaj az...

Napi szinten bejár a tulaj az albérletbe, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Idős házaspár a tulaj, ráadásul közel laknak. Először ugy jártak fel csak, hogy napközbeni gázleolvasókat engedtek be, de ha szabin voltam, vagy késöbb mentem/elöbb jöttem, volt, hogy itt találtam őket, olyan ürüggyel, h valahogy rábolintottam, h na jo, csak most. Semmi nem tűnt el soha, meg amugy kedvesek velem, de pont ez megnehezíti. Ha szólok, h ne járjanak be a tudtom nélkül kb kinevet, söt most már utólag sem szól inkább. Mondtan, h elköltözök, azóta lett ez napi szintű, mert csinosítgat a lakason, naponta. Rosszul vagyok attól, hogy megsértik az intim szférámat, és hogy nem értik meg. Most már piszkálnak, hogy nem takarítok, rend legyen, ha felhoz valakit megmutatni a lakast. Még 2 hónapot vagyok, de utálok itt igy élni. Nem fizetek sokat, azért sem akarok patáliát, zárcsere eddig sem johetett szóba, szerződés tiltja.
2015. nov. 4. 15:24
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Elkoltozol.

A zarcseret tiltja a szerzodes? Es azt akkor miert irtad igy ala?

De akkor rakj fel meg egy zarat, azt csak nem tiltja.

2015. nov. 4. 15:34
 2/9 anonim ***** válasza:
már semmit. két hónap és vége.
2015. nov. 4. 15:36
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Eleve olyan szerzödést aláírni, ami megtiltja a zárcserét, nem szabad.

A lakást megmutatni másoknak csak akkor teheti, ha egyrészt elöre bejelentette, te beleegyeztél, hogy megfelel az idöpont és otthon vagy akkor. Ezen kivül hetente max 2 napon tarthat ilyet, máskor nem. Ha meg a tudtod/beleegyezésed nélkül bemegy a lakásba, akkor magánlaksértést követ el és feljelentheted.

(És az nem igaz, hoyg az ö lakása - amíg neked van kiadva, addig az joga szünetel.)

2015. nov. 4. 16:00
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
zarcsere! aztan pampogjon...
2015. nov. 4. 19:49
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
de ez a plusz egy zar is jo ötlet :)))
2015. nov. 4. 19:51
 6/9 xswerdy ***** válasza:
67%

a plusz zárat nem ajánlom, azt be kell vésni, azzal sérül az ajtó.

A szerződést ugyan annyira megszeged, ha zárat cserélsz, vagy ha plusz zárat teszel fel. Még ha szó szerint csak a zár cserét tiltja is a szerződés, annak az értelme nyilván az, hogy a tulaj be tudjon menni.

Szóval én kicserélném a zárat, még ha ennyiben meg is szegem a szerződést. A tulaj is szerződést szegett/törvényt sértett.

2015. nov. 5. 09:03
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
A birtokba lépéssel a bérlőnek joga van a birtokát azaz a lakást olyan módon védeni, hogy azt (a tulajdonos számára is) bejárhatatlanná teszi. Vagyis a bérlőnek joga van zárat cserélni. Ezt nem kell a bérleti szerződésnek külön tartalmaznia; ha ezzel ellentétes rendelkezést tartalmaz, akkor az a szerződési pont törvénnyel szembenállóság okán semmis.
2015. nov. 5. 09:25
 8/9 anonim ***** válasza:
60%
Fogadd őket egy szál törölközőben és mond h bocs de nem alkalmas, vendégem van:P
2015. nov. 5. 22:27
 9/9 Amarok Tonrar ***** válasza:
100%

"a bérlőnek joga van zárat cserélni. Ezt nem kell a bérleti szerződésnek külön tartalmaznia"

Pontosan. Jogod van zárat cserélni, akár benne van a szerződésben, akár nem. Egyébként pedig érvényesen nem is lehet benne. Költözés előtt köteles vagy visszacserélni a zárat, vagy odaadni a kulcsokat a bérbeadónak. Ennek minden költsége téged terhel, de nem szólhatnak bele.

2015. nov. 6. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!