Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Albérletbe, ha megyek, megkötj...

Albérletbe, ha megyek, megkötjük a szerződést és azzal a tulaj köteles jelentkezni a NAV-nál?

Figyelt kérdés

Elég hülye kérdés, de szerintem nem sokan jelentik be ezt! Ezt milyen papírra írjuk, számítógépen írjuk és kinyomtassuk? 2 tanú kell, aki aláírja? Ha nincs két tanu, akkor nem érvényes?

Van egyáltalán, aki adózik ez után? Bejelenti a kiadó? Szerintem 20 közül egy, ha jelenti a NAV-nak. Javítsatok ki ha tévedek!

2014. nov. 7. 22:44
 1/8 anonim ***** válasza:
69%
ilyen embereknek odaadni egy lakást albérletbe - bakker. Még ki se vette, máris zsarolási pozícióba helyezkedik.
2014. nov. 8. 11:08
 2/8 A kérdező kommentje:
1-es. Zsarolni akar az öreganyád! Csak a puszta tények iránt érdeklődöm, hogy mi a szokás, mi a trendi, hogy szokták ezt általában intézni?
2014. nov. 8. 12:32
 3/8 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem az albérletek kis százaléka bejelentett. Nagyban függ a tulaj gondolkodásától. Ha szeretne éjszaka nyugodtan aludni és nem attól rettegni, hogy valamelyik jóakaró szomszéd felnyomja a NAV-nál, akkor bejelenti, függetlenül attól, hogy adóznia kell utána, vesződség van vele.

Ha meg nem, akkor úgysem fogja bejelenteni.

Ha mindenképpen bejelentettet szeretnél, akkor érdemes szerintem eleve úgy keresgélni a hirdetések között, mert akinek nem volt eddig se bejelentve, azt úgysem fogod tudni rábeszélni.

2014. nov. 8. 13:06
 4/8 kovpet ***** válasza:
85%
Milyen "bejelentésről" beszéltek? Semmi ilyesmit nem kell tenni. A jövedelmet kell bevallani (és leadózni) az évi rendes adóbevallásban és ennyi. Elvileg a bérlő az adótitok miatt nem is tudja, hogy adózik-e a tulaj vagy sem. Kivéve, ha számlát ad, mert akkor tutira adózik. De nem kötelező a számlaadás (csak akkor nem lehet elszámolni, ha mondjuk cégnek adja ki a tulaj). Szerintem egyre több az adózott lakás. Egyre kevesebben mernek kockáztatni 16%-ért.
2014. nov. 8. 15:51
 5/8 anonim ***** válasza:
54%

Szerintem úgy érti a kérdező a "bejelentést" hogy törvényesen akarna eljárni, csak nem biztos benne, hogy mit kell tennie. Nem akar meglepetést magának. Egyébként mi is számlát kaptunk annak idején a tulajtól, mert igénybe tudtunk venni albérleti támogatást.

Egyetem alatt meg egyik albimban sem kaptuk számlát, mindegyik tulaj a zsebbe gyűrte a pénzt és távozott. Hogy adózott-e utána? Nem hinném, de ez már az ő problémája, az ő jövedelme.

2014. nov. 8. 16:38
 6/8 anonim ***** válasza:
91%

Teljesen egyetértek az egyessel!!

Ki se vette még, de már a lakástulaj zsebében kutakodik!!

2014. nov. 8. 22:24
 7/8 anonim ***** válasza:

Évente van adó bevallás :)

Ha a albis nem fizet rendesen , ami valószinűbb,,, nincsen mit adózni :D

2014. nov. 17. 10:28
 8/8 anonim válasza:
Annak kell fizetni, akinek jövedelme származik belőle, nem neked. Ha ő nem mondja, hogy adjál neki ilyen papírokat, akkor felesleges.
2014. nov. 22. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!