Albérletbe, ha megyek, megkötjük a szerződést és azzal a tulaj köteles jelentkezni a NAV-nál?
Elég hülye kérdés, de szerintem nem sokan jelentik be ezt! Ezt milyen papírra írjuk, számítógépen írjuk és kinyomtassuk? 2 tanú kell, aki aláírja? Ha nincs két tanu, akkor nem érvényes?
Van egyáltalán, aki adózik ez után? Bejelenti a kiadó? Szerintem 20 közül egy, ha jelenti a NAV-nak. Javítsatok ki ha tévedek!
Szerintem az albérletek kis százaléka bejelentett. Nagyban függ a tulaj gondolkodásától. Ha szeretne éjszaka nyugodtan aludni és nem attól rettegni, hogy valamelyik jóakaró szomszéd felnyomja a NAV-nál, akkor bejelenti, függetlenül attól, hogy adóznia kell utána, vesződség van vele.
Ha meg nem, akkor úgysem fogja bejelenteni.
Ha mindenképpen bejelentettet szeretnél, akkor érdemes szerintem eleve úgy keresgélni a hirdetések között, mert akinek nem volt eddig se bejelentve, azt úgysem fogod tudni rábeszélni.
Szerintem úgy érti a kérdező a "bejelentést" hogy törvényesen akarna eljárni, csak nem biztos benne, hogy mit kell tennie. Nem akar meglepetést magának. Egyébként mi is számlát kaptunk annak idején a tulajtól, mert igénybe tudtunk venni albérleti támogatást.
Egyetem alatt meg egyik albimban sem kaptuk számlát, mindegyik tulaj a zsebbe gyűrte a pénzt és távozott. Hogy adózott-e utána? Nem hinném, de ez már az ő problémája, az ő jövedelme.
Teljesen egyetértek az egyessel!!
Ki se vette még, de már a lakástulaj zsebében kutakodik!!
Évente van adó bevallás :)
Ha a albis nem fizet rendesen , ami valószinűbb,,, nincsen mit adózni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!